Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Sotul are o alta relatie ,si nu doresc sa pierd copilul pe care il ademeneste cu cadouri

11-01-2018

Buna seara! Sunt casatorita de 6 ani . Avem o fetita. De un an de zile am descoperit o relatie extraconjugala a sotului (am dovezi clare dar verbal nu a admis niciodata). De scurt timp mi-a cerut sa plec de acasa . Am plecat cu fetita la parintii mei . Am tot sperat ca se va razgandi . Abea azi mi-am dat seama ca de fapt acest in an in care m-a amagit cu o impacare falsa de fapt el isi transfera bunurile in diverse moduri.
Mai nou a inceput sa ademeneasca copilul cu diverse cadouri si un comportament neobisnuit cu atentie excesiva(atentie pe care nu a avut-o niciodata) astfel incat fetita a inceput sa isi doreasca sa stea numai acasa cu el (casa in care am locuit si in care s-a nascut).Nu i-am interzis sa vada sau sa ia copilul acasa cand doreste dar aceste lucruri se indereapta impotriva mea. Mi-a mai cerut si timp de gandire de 6 luni .Presupun ca mai are si alte probleme de rezolvat in vederea unui posibil partaj.
Este grav faptul ca nu am intentat divort pana acum. ?
Ce pot face sa imi pastrez copilul langa mine? Nu am pretentii exagerate .Stiu ca nu am procedat bine lasandu-i atata timp.Si nu doresc sa raman in strada ,si fara copil. Suntem persoane cu studii superioare si servcii decente . Casa a fost cumparata de el inainte de casatorie dar s-a platit credit pe perioada casniciei.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat rapid ,ca mult timp am pierdut!
Doresc un avocat, bun in divorturi si cu tarif decent!
Răspunde
 12-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ar fi bine sa introduceti actiunea de divort cat mai repede si sa solicitati si partajul, cat mai sunt bunurile comune. Deoarece apartamentul a fost achitat prin credit in timpul casatoriei, veti avea o cota-parte din el.Copilul nu il veti pierde, este inca mic si are nevoie de dvs.
Nu este vorba de tarif decent al unui avocat, deoarece din vara avem tarife stabilite de Uniune, la care se poate doar plusa-in functie de experienta fiecaruia, dar sub care nu se poate cobora. Cand mergeti la un medic sa va operati, nu ziceti: am nevoie de un medic bun, specializat pe problema ...respectiva, dar cu tarif decent...La avocati, de ce ar fi altfel??? Nu este si aici o problema "de viata si de moarte"? Poate ar fi necesara o schimbare de atitudine fata de avocati...
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce sunteti despartiti in fapt de o perioada lunga de timp, este clar ca relatiile dintre dvs. si sot sunt grav vatamate si continuarea casatoriei in aceste conditii nu mai este posibila, motiv pentru care puteti formula actiune de divort, solicitand exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
In ceea ce priveste partajul, masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor mobile si imobile dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. Imobilul fiind achizitionat inainte de casatorie este bun propriu al sotului, insa dvs. aveti un drept de creanta asupra sumelor de bani reprezentand ratele achitate in timpul casatoriei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2018
Vizitator
Buna seara eu si sotia mea suntem casatoriti de 10ani avem 2 copii impreuna unl de 9ani iar fetita de 1an si jumatate locuim in italia de aproximativ 6luni nu ne mai.intelegem deloc sunt certuri peste certuri scandaluri eu in ultima perioaa plecam seara la r si consumam alcool dar nu sunt o persoana violenta ia incepea sa tipe si sa sara la mine.in urma cu o saptamana nea certat foarte rau si am lovito in urma acestora a plecat in romania cu fetita mica iar baiatul la lasat la niste prieteni eu fiind la servici si nestiind cs pleaca.a luat si actele baiatului cu ea asadar am ramas fara documente in Italia.ce as putea face in acest caz.Precizez ca fiul meu de 9 ani nu doreste sa stea cu mama lui multumesc anticipat
Răspunde
 12-01-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Marina2018 a scris pe 11-01-2018:
Buna seara! Sunt casatorita de 6 ani . Avem o fetita. De un an de zile am descoperit o relatie extraconjugala a sotului (am dovezi clare dar verbal nu a admis niciodata). De scurt timp mi-a cerut sa plec de acasa . Am plecat cu fetita la parintii mei . Am tot sperat ca se va razgandi . Abea azi mi-am dat seama ca de fapt acest in an in care m-a amagit cu o impacare falsa de fapt el isi transfera bunurile in diverse moduri.
Mai nou a inceput sa ademeneasca copilul cu diverse cadouri si un comportament neobisnuit cu atentie excesiva(atentie pe care nu a avut-o niciodata) astfel incat fetita a inceput sa isi doreasca sa stea numai acasa cu el (casa in care am locuit si in care s-a nascut).Nu i-am interzis sa vada sau sa ia copilul acasa cand doreste dar aceste lucruri se indereapta impotriva mea. Mi-a mai cerut si timp de gandire de 6 luni .Presupun ca mai are si alte probleme de rezolvat in vederea unui posibil partaj.
Ce pot face sa imi pastrez copilul langa mine? Nu am pretentii exagerate .Stiu ca nu am procedat bine lasandu-i atata timp.Si nu doresc sa raman in strada ,si fara copil. Suntem persoane cu studii superioare si servcii decente . Casa a fost cumparata de el inainte de casatorie dar s-a platit credit pe perioada casniciei.

Introduceți o acțiune de divorț și solicitați ca autoritatea părintească să fie exercitată în comun, locuința copilului să fie la dvs și pensie de întreținere. Faceți un inventar al bunurilor mobile împreună cu soțul sau, dacă nu vrea. împreună cu un martor (sau mai mulți).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Marina2018 a scris pe 11-01-2018:

Nu veți fi acuzată si nici nu se va întoarce impotriva dvs faptul ca inca nu ati introdus actiune de divorț. E firesc sa acordati sanse si sa va luati un timp de gândire.

Daca lucrurile nu se îndreaptă insa si daca credeti ca relațiile de familie nu mai pot fi reluate, puteti lua in considerare introducerea acțiunii.

Solicitați desfacerea căsătoriei din culpa lui exclusivă, custodie va fi comuna, solicitați stabilirea locuinței la dvs.

Daca înstrăinează bunuri comune aveti la dispozitie masuri asiguratorii.

Partajul se face pe bunurile comune dobândite in timpul căsătoriei. Imobilul este bunul lui propriu dar dvs puteti solicita 1/2 din ratele plătite in timpul căsătoriei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.