Forum avocaţi > Divort

DIVORT CU COPII

22-01-2018
Vizitator
BUNA ZIUA.AS DORI SA INTREB CAND SAU IN CE CONDITII SE POATE CERE INTERDICTIE PENTRU SOT..MENTIONEZ CA VREU SA DEPUN ACTELE DE DIVORT..NOI NU NE MAI INTELEGEM DE FOARTE MULT TIMP,SOTUL A DEVENIT VIOLENT,MA TOT AMENINTA CA MA OMOARA,NU PARTICIPA CU NIMIC LA CRESTEREA COPIILOR ,(AVEM TREI),SI NICI IN CASA.NOI LOCUIM INTR-O CASA DONATA DE PARINTII MEI,IN TIMPUL CASNICIEI.POATE SOTUL SA FACA PARTE LA EA?MENTIONEZ CA EL ARE APARTAMENTUL LUI..IN CARE NU AM LOCUIT NICI O DATA..
Răspunde
 22-01-2018
Vizitator
Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori (6 si 2 ani) si sotul meu a plecat de acasa la parintii lui. Vreau sa intentez divort insa cu un program de vizita pt copii, lucru cu care el nu este de acord. Daca nu ne intelegem la notariat si vom merge prin instanța, aceasta hotaraste programul? Totodata, sotul meu si-a achizitionat un apartament mai mare pozitionat langa scoala copilului, exista vreun risc sa ceara sa detina custodie totala asupra unuia dintre copii ( cel mai mare). Mentionez ca eu lucrez si am un venit peste medie. Totodata as putea sa ii initiez o actiune de parasire a domiciliului? rezolva ceva?
Răspunde
 23-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Claudia a scris pe 22-01-2018:
Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori (6 si 2 ani) si sotul meu a plecat de acasa la parintii lui. Vreau sa intentez divort insa cu un program de vizita pt copii, lucru cu care el nu este de acord. Daca nu ne intelegem la notariat si vom merge prin instanța, aceasta hotaraste programul? Totodata, sotul meu si-a achizitionat un apartament mai mare pozitionat langa scoala copilului, exista vreun risc sa ceara sa detina custodie totala asupra unuia dintre copii ( cel mai mare). Mentionez ca eu lucrez si am un venit peste medie. Totodata as putea sa ii initiez o actiune de parasire a domiciliului? rezolva ceva?

Daca nu ajungeti la o intelegere cu sotul, va trebui sa va adresati instantei cu o actiune privind desfacerea casatoriei, exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
La stabilirea domiciliului minorilor, instanta va avea in vedere varsta acestora, gradul de atasament fata de parinti, conditiile detinute de parinti pentru cresterea copiiilor, intrun cuvant interesul superior al acestora.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2018
Vizitator
VIZITATOR a scris pe 22-01-2018:
BUNA ZIUA.AS DORI SA INTREB CAND SAU IN CE CONDITII SE POATE CERE INTERDICTIE PENTRU SOT..MENTIONEZ CA VREU SA DEPUN ACTELE DE DIVORT..NOI NU NE MAI INTELEGEM DE FOARTE MULT TIMP,SOTUL A DEVENIT VIOLENT,MA TOT AMENINTA CA MA OMOARA,NU PARTICIPA CU NIMIC LA CRESTEREA COPIILOR ,(AVEM TREI),SI NICI IN CASA.NOI LOCUIM INTR-O CASA DONATA DE PARINTII MEI,IN TIMPUL CASNICIEI.POATE SOTUL SA FACA PARTE LA EA?MENTIONEZ CA EL ARE APARTAMENTUL LUI..IN CARE NU AM LOCUIT NICI O DATA..
Răspunde
 25-01-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
VIZITATOR a scris pe 22-01-2018:

Buna ziua,

Daca sotul este violent cu dvs., puteti cere la judecatorie emiterea unui ordin de protectie. Daca aveti documente medicale care atesta loviturile (internari in spital ori certificate medico-legale) trebuie sa le anexati si pe acelea. Sau poate ati sunat vreodata la 112 ca sa intervina un echipaj de politie. Atunci trebuie sa solicitati instantei sa faca verificari si sa ceara informatii suplimentare.
Daca nu aveti nici documente medicale si nici plangeri inregistrate la 112 ori Politie, trebuie sa chemati un martor care sa vina sa sustina faptul ca sotul este violent cu dvs. si cu copii (sau in prezenta copiilor) si ca va este teama de el.

In ceea ce priveste divortul, daca nu va intelegeti sa divortati de comun acord, trebuie sa introduceti actiune de divort la judecatorie prin care sa solicitati desfacerea casatoriei, pastrarea numelui di n casatorie ori revenirea la numele de fata, stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si obligarea tatalui la pensie de intretinere.
Sotul nu poate obtine nimic din casa dvs. daca ati dobandit-o prin succesiune ori ca donatie de la rudele dvs. Daca parintii dvs. au donat casa si pe numele sotului atunci trebuie facut si partajul (poate fi facut si ulterior pronuntari divortului) si sa solicitati sa vi se atribuie doar dvs. pentru ca este casa parinteasca.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.