Forum avocaţi > Divort

Impartirea bunurilor in caz de divort

25-01-2018
Vizitator
Buna ziua!
Parintii logodnicului meu au cumparat o casa veche pe firma lor.
Casa aceea va fi trecuta pe numele logodnicului meu zilele urmatoare inainte ca noi sa fim casatoriti. Ulterior , casa va fi daramata si se va construi o casa noua . Costul constructiei va fi suportat in mare parte de catre parintii lui. Constructia in mare doar... Amenajarea ei si bunurile din interior le vom cumpara impreuna o parte din ele si o parte doar din banii mei. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- In caz de divort eu o sa am dreptul la o mica parte de acolo? MErita sa investesc si eu bani ? Sau cat investesc atat si primesc?
- Este adevarat ca dupa un anumit numar de ani de casatorie bunurile devin comune? Dupa cati ani?
-Daca economisesc bani intr-un cont de depozit pe perioada in care suntem casatoriti , in caz de divort, el poate beneficia de banii aceia?
- In cazul in care mostenesc anumite bunuri de la mama mea, in timpul casatoriei, in caz de divort el are dreptul la ele?
Va multumesc mult!
Răspunde
 25-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ale a scris pe 25-01-2018:
Buna ziua!
Parintii logodnicului meu au cumparat o casa veche pe firma lor.
Casa aceea va fi trecuta pe numele logodnicului meu zilele urmatoare inainte ca noi sa fim casatoriti. Ulterior , casa va fi daramata si se va construi o casa noua . Costul constructiei va fi suportat in mare parte de catre parintii lui. Constructia in mare doar... Amenajarea ei si bunurile din interior le vom cumpara impreuna o parte din ele si o parte doar din banii mei. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- In caz de divort eu o sa am dreptul la o mica parte de acolo? MErita sa investesc si eu bani ? Sau cat investesc atat si primesc?
- Este adevarat ca dupa un anumit numar de ani de casatorie bunurile devin comune? Dupa cati ani?
-Daca economisesc bani intr-un cont de depozit pe perioada in care suntem casatoriti , in caz de divort, el poate beneficia de banii aceia?
- In cazul in care mostenesc anumite bunuri de la mama mea, in timpul casatoriei, in caz de divort el are dreptul la ele?
Va multumesc mult!

Masa partajabila se compune din totalitatea bunurilor mobile si imobile dobandite de soti in timpul casatoriei.
Imobilul despre care faceti vorbire, daca este achizitionat inainte de casatorie, este bun probriu al sotului.
Costul constructiei noului imobil si amenajerile ulterioare, daca vor fi facute in timpul casatoriei, va vor conferi un drept de creanta, in masura in care veti detine probe in acest sens (facturi).
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii ale sotului care le mosteneste si nu vor fi incluse in masa parajabila.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Bunurile mostenite sau donate sunt ale sotului care le primeste.

Economiile sunt bun comun daca ele provin din salarii încasate.

Constructia edificata in timpul căsătoriei poate fi pe numele vostru sau a socrilor. Daca va fi pe numele vostru va intra la partaj. Daca va fi pe numele socrilor atunci se poate pretinde doar un drept de creanta asupra sumelor investite acolo.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.