|
01-02-2018 |
 | Demeter Sándor
|
| La o actiune de partaj taxa de timbru pateste cel care introduce actiunea?? Iar la final taxa de timbru se va împărti?? Iar eu daca nu sunt de aceasi parere in cea ce cere si pretinde ea la partaj și pot dovedi acest lucru cu martori! Va trebui să plătesc și eu taxa de timbru?? | |
|
|
|
01-02-2018 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Taxa de timbru se achita odata cu depunerea actiunii, de catre cel care introduce actiunea (reclamant). Dvs, ca parat va faceti apararile pe care le doriti. In Intampinare treceti punctul dvs. de vedere si probele de care intelegeti sa va folositi, inclusiv martori. | |
|
|
|
|
01-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In situatia in care aveti calitatea de parat si aveti alte solicitari fata de cele ale reclamantei, va trebui sa formulati Cerere reconventionala si sa timbrati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-02-2018 |
 | Demeter Sándor
|
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 01-02-2018: In situatia in care aveti calitatea de parat si aveti alte solicitari fata de cele ale reclamantei, va trebui sa formulati Cerere reconventionala si sa timbrati. Deci asta înseamnă că trebuie să platesc și eu taxa de timbru??atunci înseamnă că va fi plătită de doua ori pentru aceasi treabă!? | |
|
|
|
01-02-2018 |
| Fiecare plateste pt ceea ce solicita si in raport de valoarea solicitata. Cert este ca daca nu sunteti de acord cu cele solicitate si doriti sa stabiliti alte cote de contribuție trebuie sa formulati obligatoriu o cerere reconventionala in termenul legal pe care o veti timbra. Luati legătură cu un avocat care sa analizeze cazul, sa va explice proceduri/ costuri si eventual sa va asiste in dosar caci este destul de complex un astfel de dosar si de o importanta patrimoniala substantiala pt orice persoana în astfel de situatie. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
11-02-2018 |
 | Demeter Sándor
|
| Multumesc pentru raspuns!dacă miat-i putea recomanda un avocat bun in mureș cine se ocupă cu partajuri!mulțumesc! | |
|
|
|
11-02-2018 |
| Aveti la dispozitie site ul Baroului Mures sau al UNBR si găsiți acolo date de contact ale colegilor din Mures. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
13-02-2018 |
 | FILIMON GHEORGHE Vizitator |
| TREBUIE SA FAC PARTAJUL SI AM CONSTRUIT O CASA IMPREUNA CU FOSTA PE TERENUL CARE O FOST CUMPARAT DE PARINTI MEI CA MOSTENIRE SI ESTE SPECIFICAT IN CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE ACEST LUCRU CA EA NU ARE NICI UN APORT LA CUMPARAREA TERENULUI.IN ACEST CAZ CUM O SA SE IMPARTA BUNUL CASA SI TEREN.AVEM 20 ANI DE CASATORIE SI 2 COPII .MULTUMESC | |
|
|
|
14-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| FILIMON GHEORGHE a scris pe 13-02-2018: TREBUIE SA FAC PARTAJUL SI AM CONSTRUIT O CASA IMPREUNA CU FOSTA PE TERENUL CARE O FOST CUMPARAT DE PARINTI MEI CA MOSTENIRE SI ESTE SPECIFICAT IN CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE ACEST LUCRU CA EA NU ARE NICI UN APORT LA CUMPARAREA TERENULUI.IN ACEST CAZ CUM O SA SE IMPARTA BUNUL CASA SI TEREN.AVEM 20 ANI DE CASATORIE SI 2 COPII .MULTUMESC Din situatia expusa, terenul este proprietatea dvs, iar constructia urmeaza sa intre in masa partajabila. Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor mobile si imobile dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele se prezuma a fi egale. Daca veti dori atribuirea casei in natura catre dvs., veti fi obligat sa ii achitati sotiei o sulta aferenta cotei ce ii revine din masa partajabila. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-02-2018 |
| Demeter Sándor a scris pe 01-02-2018: La o actiune de partaj taxa de timbru pateste cel care introduce actiunea?? Iar la final taxa de timbru se va împărti?? Iar eu daca nu sunt de aceasi parere in cea ce cere si pretinde ea la partaj și pot dovedi acest lucru cu martori! Va trebui să plătesc și eu taxa de timbru?? Taxa de timbru se plătește anticipat. Pentru plata ei vă puteți raporta la o valoare de referință, de ex: grila notarilor publici sau valoarea de impozitare, urmând ca după expertizarea bunului să plătiți la valoarea de circulație (în cazul în care valoarea de circulație este mai mare ca valoarea la care v-ați raportat inițial). La pronunțarea soluției, cheltuielile de judecată se vor compensa, fiecare parte fiind obligată la plată, în funcție de cota pe care o are. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
19-02-2018 |
 | Camy46
|
| Buna ziua! Daca unul dintre soti a cotizat salarial dublu sau mai mult fata de celalalt sot si cand a plecat din casa a mai ramas si cu un credit neplatit se va imparti casa in cote egale la partaj?precizez ca sotul a ramas in casa si sotia a plecat!!multumesc | |
|
|
|
19-02-2018 |
| Camy46 a scris pe 19-02-2018: Buna ziua! Daca unul dintre soti a cotizat salarial dublu sau mai mult fata de celalalt sot si cand a plecat din casa a mai ramas si cu un credit neplatit se va imparti casa in cote egale la partaj?precizez ca sotul a ramas in casa si sotia a plecat!!multumesc In cazul actiunii de partaj, cotele sotilor se prezuma a fi egale, insa daca unul a avut o contributie majoritata la dobandirea bunurilor ce compun masa partajabila si are dovezi in acest sens, atunci poate solicita o cota mai mare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-02-2018 |
 | Ddyana Vizitator |
| Buna ziua. Cum se poate selotiona un divorț cât mai repid? Având în vedere ca exista copii minori in întreținere? Iar in cazul partajului cum se procedează când in timpul căsătoriei a fost achiziționat un imobil cu bani proveniti dintr-o mostenire (mostenirea constand intr un imobil care prin vânzarea lui a rezultat suma initiala cu care s a achiziționat imobilul declarat bun comun in sensul cand s a făcut act de vânzare cumpărare s au trecut ambii soți in contract iar in contractul acela este stipulat provenienta sumei ). Acel imobil intra la partaj sau nu? Iar reclamatul poate cere in instanță pensie alimentara mai mare decat cea care o decide instanta daca aduce dovezi ca pârâtul ar câștigat mai mult decât are declarat pe hartie? | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Av. Diana Roman Vizitator |
| Pentru Ddyana: Cel mai rapid se solutioneaza divortul si partaju la notar, dar asta presupune sa va intelegeti si cu privire la programul de vizita, cresterea si educatia copiilor si impartirea bunurilor. Dar dv. vad ca deja vorbiti de instanta, deci:) Nu, banii proveniti din mostenire nu intra la partaj | |
|
|
|
20-02-2018 |
| Ddyana a scris pe 19-02-2018: Buna ziua. Cum se poate selotiona un divorț cât mai repid? Având în vedere ca exista copii minori in întreținere? Iar in cazul partajului cum se procedează când in timpul căsătoriei a fost achiziționat un imobil cu bani proveniti dintr-o mostenire (mostenirea constand intr un imobil care prin vânzarea lui a rezultat suma initiala cu care s a achiziționat imobilul declarat bun comun in sensul cand s a făcut act de vânzare cumpărare s au trecut ambii soți in contract iar in contractul acela este stipulat provenienta sumei ). Acel imobil intra la partaj sau nu? Iar reclamatul poate cere in instanță pensie alimentara mai mare decat cea care o decide instanta daca aduce dovezi ca pârâtul ar câștigat mai mult decât are declarat pe hartie? Ca termen de solutionare, divortul prin acord este cea mai rapida metoda. In situatia in care nu ajungeti la o intelegere, va trebui formulata actiunea in instanta, sa solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere. Pensia de intretinere se stabileste raportat la venitul net/lunar al parintelui nerezident. In ceea ce priveste partajul, daca imobilul a fost cumparat din bani proveniti dintro mostenire, atunci acesta nu va fi inclus in masa partajabila. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-09-2018 |
 | Eugenia 49 Vizitator |
| Fiica mea e in partaj cu fostul sot. Au cazut de comun acord in instanta la cote egale din imobil insa inca nu au avut cumparatori(nu neaparat din cauza pretului ci pentru ca nu-i cerere). Poate instanta sa-i oblige la vinzare prin licitatie cind ei nu vor asta? | |
|
|
|
26-09-2018 |
| Eugenia 49 a scris pe 26-09-2018: Fiica mea e in partaj cu fostul sot. Au cazut de comun acord in instanta la cote egale din imobil insa inca nu au avut cumparatori(nu neaparat din cauza pretului ci pentru ca nu-i cerere). Poate instanta sa-i oblige la vinzare prin licitatie cind ei nu vor asta? Dacă imobilul este comod partajabil fiecare va primi o parte din imobil in natura. Apoi pot sa vândă ambii imobilul. Dacă imobilul nu poate fi împărțit, i se va atribui unuia urmând ca celalalte parte sa plătească o sulta (pe care sa o primească la vânzarea imobilului). Puteți solicita instanței un termen mai lung pentru o înțelegere amiabila, timp in care puteți sa vindeți imobilul. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
25-01-2019 |
 | MIHAELAR Vizitator |
| Buna ziua! Am divortat in urma cu 7 luni, dar nu am facut partajul. Am locuit intr-un apartament luat cu credit, eu am plecat din casa si fostul sot doreste sa preia creditul, insa abia de luna viitoare va putea dovedi bancii, cu un venit suplimentar ca va putea sustine rata. Intrebarea mea este: prima data mergem la notar pentru partaj sau banca va trebui sa ne dea ceva la mana sa demonstram la notar ca el va prelua creditul? Eu doresc jumatate din suma pe care am platit-o la credit in cei 10 ani de cand am cumparat apartamentul.Amandoi am lucrat si am avut venituri aproape identice. Urmeaza ca el sa ma cheme la banca pentru a semna ca sunt de acord sa preia el creditul; va intreb daca cumva nu e normal sa fiu de acord, inainte sa trecem pe la notar. Multumesc frumos! | |
|
|
|
04-02-2019 |
| MIHAELAR a scris pe 25-01-2019: Buna ziua! Am divortat in urma cu 7 luni, dar nu am facut partajul. Am locuit intr-un apartament luat cu credit, eu am plecat din casa si fostul sot doreste sa preia creditul, insa abia de luna viitoare va putea dovedi bancii, cu un venit suplimentar ca va putea sustine rata. Intrebarea mea este: prima data mergem la notar pentru partaj sau banca va trebui sa ne dea ceva la mana sa demonstram la notar ca el va prelua creditul? Eu doresc jumatate din suma pe care am platit-o la credit in cei 10 ani de cand am cumparat apartamentul.Amandoi am lucrat si am avut venituri aproape identice. Urmeaza ca el sa ma cheme la banca pentru a semna ca sunt de acord sa preia el creditul; va intreb daca cumva nu e normal sa fiu de acord, inainte sa trecem pe la notar. Multumesc frumos! Buna ziua, Intradevar, partajul se poate rezolva si la notar daca ambele parti sunt de acord cu toate aspectele legate de partaj. Daca nu sunteti de acord, partajul se va rezolva numai printr-o actiune in instanta. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
08-02-2021 |
 | Mihaitza Vizitator |
| Daca s-a solicitat partaj in urma caruia s-a platit taxa de 5% iar ulterior se face partaj pe cale amiabilă, ce se intampla cu acea taxă? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |