Forum avocaţi > Divort

Divort partaj

01-02-2018

Buna seara,
In urma cu 12 ani m-am despartit de sotul meu (dar nu suntem divortati) pentru ca devenise violent si eram agresata fizic, psihic si acuzata pe nedrept de relatii extraconjugale.
Avem impreuna 3 fete majore (care pot confirma agresiunile)  iar eu in ultimii 12 ani am locuit la una dintre fete in strainatate.
Eu cu sotul meu suntem co propietarii unui apartament in Bucuresti (in care el locuieste singur) si pana de curand nu a vrut sa divorteze.
In ultimii 3 ani sotul a avut diferite relatii in concubinaj cu alte femei.
Acum el doreste sa divorteze, sa vanda casa iar mie si fetelor sa nu ne lase nimic.
Desi in acesti 12 ani am revenit de multe ori in tara (pentru perioade scurte), dar nu am mai intrat niciodata in apartament pentru ca eram amenintata prin telefon sau prin intermediul copiiilor ca nu am ce sa caut acolo, fiind nevoita sa stau la rude.
Intrebarea mea este daca eu mai am dreptul la 50% din acel apartament sau el poate invoca parasire de domiciliu in favoarea lui in cazul unui proces.
Răspunde
 02-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Părăsirea de domiciliu nu influențează cota parte de proprietate.

Daca bunul este dobândit in timpul căsătoriei el este bun comun, legea prezumand o cotributie egala a soților la dobândirea lui.

In cazul unui partaj sotul poate pretinde o cota majorata ca urmare e eventualelor îmbunătățiri aduse bunului in ultimii 12 ani si care i au marit valoarea dar nu mai mult decat atat.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa formulati actiune de divort. Divortul se poate pronunta chiar daca sotul nu doreste acest lucru.
In ceea ce priveste imobilul dobandit in timpul casatoriei, acesta va fi inclus in masa partajabila, iar cotele sotilor se prezuma a fi egale.
Actiunea de partaj va trebui formulata dupa solutionarea celei de dvort.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Formulați acțiune de divorț și partaj al bunurilor comune. Este posibil ca acțiunea de divorț să poată fi judecată mai repede și în acest caz partajul se va judeca separat. Dacă este cumpărat în timpul căsătoriei apartamentul este bun comun și fiecare soț are o cotă prezumată de 1/2 din bun.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.