Forum avocaţi > Divort

Divort

17-02-2018
Vizitator
Buna seara am si eu o intrebare as vrea sa ma laresc daca se poate ...vreau sa divortez dar sotul nu cred ca o sa fie de acord din prima cum se poate proceda si unde trebuie sa ma duc ?Se poate depune o cerere undeva?se poate la notar chiar nu stiu cum sa prodecez...Trebuie sa specific sa nu avem nimic de impartit si nici copii.Va multumesc !
Răspunde
 18-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
La notar se poate divorta doar cand sotii sunt de acord. In situatia dvs. varianta este actiunea in instata, unde poate chiar sa nu fie de acord cu divortul si chiar sa nu se prezinte. Actiunea se depune la judecatoria din localitatea in care aveti domiciliul comun.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Întrebați soțul dacă este de acord să divorțeze în mod amiabil și dacă nu este de acord singura soluție este o acțiune în instanță. Dacă soțul este de acord cu divorțul, se poate divorța la notar cu condiția să vă puneți de acord asupra tuturor aspectelor (de ex: dacă doriți să păstrați numele dobândit prin căsătorie soțul trebuie să fie de acord).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-02-2018
Vizitator
Va muktumesc mult dar daca nu avem domiciliul comun cum trebuie procedat ?
Răspunde
 18-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Este cu atât mai evident că mariajul nu mai poate continua în cazul în care nu mai conviețuiți. Dacă despărțirea în fapt a durat mai mult de 2 ani, puteți invova ca motiv de divorț art. 373, alin. 1, lit. c (despărțirea pentru mai mult de 2 ani), dar dacă invocați acest motiv de divorț, divorțul se va pronunța din culpa exclusivă a dvs.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-02-2018
Vizitator
da nu am convietuit impreuna decat 2 luni adunat deoarece noi ne-am casatorit cand el era arestat numai ca nu s-au faut 2 ani de cand suntem casatoriti asta este problema...
Răspunde
 19-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În acest caz, invocați divorțul din culpă și probați cu un martor că mariajul nu mai poate continua deoarece soții nu mai conviețuiesc, conviețuirea fiind esențială într-o căsătorie, iar lipsa conviețuirii face căsătoria imposibil de continuat.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.