|
20-02-2018 |
 | Naie
|
| Bună ziua. Soția mea a depus cere de divorț la începutul luni noiembrie, cerând și copii în cerere, eu cu copii în vârstă de 7 și 16 ani ne find de acord cu divortul.Dupa 2 săptămâni soția sa răzgândit și am rugat-o sa oprească divorțul, ea spunând ca nu trebuie sa facem nimic, ca prin neprezentare se va respinge. Am rugat-o sa nu mai vad în fata ochilor acele citați. Prima înfățișare a fost în ianuarie unde nu am fost prezenți, după care acasă a fost primita o invitație cu amândoi minorii la autoritatea tutelara din cadru primăriei într-o zi și ora trecuta pe invitație cu mențiunea, dacă nu se prezintă se trimite refuzul către judecatorie, nici aici nu sa prezentat nimeni.Dupa prima înfățișare sa dat amânare pana pe 26 februarie. În aceasta perioada sa mai primit o citație de a merge cu minorul de 16 ani la tribunal pt audiere în data de 23 februarie. Problema este ca soția de 2 săptămâni a luat minorul cel mic și a părăsit domiciliul conjugal vrând sa ne prezentam la divorț pe 26. Întrebarea este dacă minori nu au fost audiați de autoritatea tutelara sau de instanta, ce se va decide pe 26 februarie în instanta. Multumesc. | |
|
|
|
20-02-2018 |
| Buna ziua. Trebuie sa stiti ca Autoritatea Tutelara face doar un raport cu privire la conditiile de crestereba minorilor. Nu audiaza minori! Minorii sunt audiati de instanta. Cei cu varsta de peste 10 ani, se audiaza in mod obligatoriu. Cei cu varsta sub 10 ani, numai daca instanta considera necesar. Deci, probabil se va mai da un termen pentru a fi audiat minorul. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
20-02-2018 |
| Să înțeleg că dvs nu ați depus o întâmpinare la cererea soției ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Minorii care au varsta de peste 10 ani trebuie audiati in cazul actiunilor de divort. Daca sotia doreste sa divorteze, casatoria se va desface cu sau fara acordul dvs. Sfatul meu este sa va prezentati la termenul stabilit pentru a va putea formula apararile necesare, avand in vedere faptul ca sotia doreste continuarea judecatii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-02-2018 |
 | Naie
|
| Nu, pt ca soția a regretat și a spus ca se anulează cererea, nu înțeleg de ce au mai dat un termen, dacă nu sa prezentat nimeni. Acum 2 săptămâni ea sa răzgândit. | |
|
|
|
20-02-2018 |
| Trebuia să depuneți întâmpinare oricum deoarece și acțiunea soției era pe rol. Acum, dacă soția continuă procesul dvs sunteți .....cam descoperit. Sper ca hotărârea de renunțare la proces a soției să fie reală. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-02-2018 |
 | Naie
|
| Va mulțumesc pentru răspunsuri. Dar asta era întrebarea, fără sa fie audiat minorul de 16 ani, instanta se poate pronunța la termenul de pe 26 și de ce au dat alt termen, dacă la prima înfățișare nu sa prezentat nimeni. | |
|
|
|
20-02-2018 |
| Dacă nu s-ar fi prezentat nimeni, instanța trebuia să suspende cauza. Există mai multe explicații, ori s-a solicitat un termen pentru imposibilitate de prezentare a reclamantei (de ex: motive medicale etc), ori a fost lipsă de procedură, ori s-a prezentat un mandatar în locul soției. Sfatul meu este să mergeți urgent la arhiva instanței și să solicitați dosarul la studiu, să vedeți ce s-a întâmplat. Studiați actele depuse și, în mod special, încheierea de la ultimul termen. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-02-2018 |
 | Naie
|
| Asa am sa fac, mulțumesc de ajutor. Daca procesul va continua voi apela la unul dintre dvs. Multumesc. | |
|
|
|
21-02-2018 |
 | Naie
|
| Bună ziua. Am urmat sfatul dvs.si am fost la arhiva pt a studia dosarul, din păcate nu era în arhiva și am făcut cerere sa îl aducă. Totuși doamna de la arhiva verificând în sistem, mi-a spus ca la dosar nu au fost depuse niciun document, afara de cerea soției de divorț, dar ca ar fi posibil sa fie răspunsul de la autoritatea tutelara, unde soția nu sa prezent cu minorii. În legătură cu primul termen de pe 09.02.2018,doamna a spus ca a fost un termen administrativ. Ce ar trebui sa fac pentru termenul de pe 26. 02.2018.Va mulțumesc. | |
|
|
|
23-02-2018 |
 | Nicoleta Vizitator |
| Buna ziua..am si eu O intrebare .am cumparat un apartament in rate direct de la proprietar ,am platit toate ratele dar nu am semnat Inca actul de la urma in care reiese ca nu mai am treaba cu proprietari.intrebarea este pot sa trec apartamentul pe numele copiilor direct cand merg sa semnez Acea foaie.? | |
|
|
|
13-03-2018 |
 | Naie
|
| Bună ziua! Am revenit cu o întrebare. Cum am specificat mai sus, soția a plecat de 40 zile cu unul dintre cei doi minori la părinții ei. Dar de 3 săptămâni soția și-a schimbat domiciliul în al oraș, venind doar în weekend sa ia minorul de la părinți ei pt a petrece cu el 2 zile. Deci nu locuiește cu el. Doresc sa cer stabilirea domiciliului minorului la mine(tata) care sunt șansele, ținând cont ca copilul nu locuiește cu mama lui, ne find nici-o decizie în acest moment, pronunțarea sa amânat pana pe 20 aprilie, iar la dosar nu se afla probe. | |
|
|
|
13-03-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Naie a scris pe 13-03-2018: Bună ziua! Am revenit cu o întrebare. Cum am specificat mai sus, soția a plecat de 40 zile cu unul dintre cei doi minori la părinții ei. Dar de 3 săptămâni soția și-a schimbat domiciliul în al oraș, venind doar în weekend sa ia minorul de la părinți ei pt a petrece cu el 2 zile. Deci nu locuiește cu el. Doresc sa cer stabilirea domiciliului minorului la mine(tata) care sunt șansele, ținând cont ca copilul nu locuiește cu mama lui, ne find nici-o decizie în acest moment, pronunțarea sa amânat pana pe 20 aprilie, iar la dosar nu se afla probe. Buna ziua, Nu am inteles din mesajele dvs. anterioare care este starea procesului de divort. Termenul din 20 aprilie probabil este un termen de judecata, nu de pronuntare (este prea lung pentru a fi o amanare de pronuntare). Acest lucru inseamna ca se administreaza inca probe ori ca mai exista cereri nesolutionate. In procesul de divort, instanta este obligata sa se pronunte cu privire la situatia ambilor minori, in functie de solicitarile partilor. Daca dvs. nu ati solicitat pana acum in fata instantei sa vi se incredinteze dvs. copii, instanta nu ar putea sa va acorde acest lucru. Daca intr-adecar termenul din 20 aprile este un terme de judecata, puteti incerca sa faceti o cerere in scris pe care sa o inregistrati la instanta pentru ca sa se stabileasca domiciliul minorului care a fost luat de mama la domiciliul dvs. dat fiind faptul ca sotia dvs. l-a lasat la parinti si nu se ocupa de cresterea si educarea lui. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
13-03-2018 |
 | Naie
|
| Am înțeles, primul termen a fost pe 23 februarie, la care eu am cerut amânare pt a ne mai gândi dacă putem salva căsnicia, în schimb soția chiar dacă a revenit la sentimente mai bune, își schimba obtiunile de la o zi la alta. Întrebarea era cât anume cântărește în fata instantei decizia soției sa nu mai locuiască cu minorul cu care a plecat, lăsându-l în grija părinților ei. Multumesc de răspuns. | |
|
|
|
13-03-2018 |
| Naie a scris pe 21-02-2018: Bună ziua. Am urmat sfatul dvs.si am fost la arhiva pt a studia dosarul, din păcate nu era în arhiva și am făcut cerere sa îl aducă. Totuși doamna de la arhiva verificând în sistem, mi-a spus ca la dosar nu au fost depuse niciun document, afara de cerea soției de divorț, dar ca ar fi posibil sa fie răspunsul de la autoritatea tutelara, unde soția nu sa prezent cu minorii. În legătură cu primul termen de pe 09.02.2018,doamna a spus ca a fost un termen administrativ. Ce ar trebui sa fac pentru termenul de pe 26. 02.2018.Va mulțumesc. Pentru termenul din data de 26.02. ar trebui să vă prezentați. Dacă soția se prezintă, ar trebui să renunțe șa acțiune, iar dacă nu se prezintă dvs veți cere respingerea cererii ca nesusținută. Puteți să vă prezentați dacă știți sigur că ea nu vine. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-03-2018 |
| Naie a scris pe 13-03-2018: Am înțeles, primul termen a fost pe 23 februarie, la care eu am cerut amânare pt a ne mai gândi dacă putem salva căsnicia, în schimb soția chiar dacă a revenit la sentimente mai bune, își schimba obtiunile de la o zi la alta. Întrebarea era cât anume cântărește în fata instantei decizia soției sa nu mai locuiască cu minorul cu care a plecat, lăsându-l în grija părinților ei. Multumesc de răspuns. Dacă se ajunge la divorț și doriți ca locuința copilului să fie la dvs, puteți invoca faptul că ea nu îngrijește de copii. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |