Forum avocaţi > Divort

Divorț, custodie minor și partaj

25-02-2018
Vizitator
Bună ziua, suntem căsătoriți de 24 ani și avem o fetiță de 11ani, la trei ani de la căsătorie am cumpărat un apartament fiind plătit integral de către mine, bani obținuți dintr-o misiune militară în Angola.De la nașterea mama nu a mai lucrat deoarece fetiță are o forma ușoară de autism și asm, ocupându-se de creșterea ei, iar eu întreținând financiar familia, lucrând că șofer de camion in comunitatea europeana cu contract in Romania.
In urma cu doi ani mi-am înființat propria firma și am cumpărat în leasing un camion in valoare de 20000€, dar pentru aceasta am făcut un împrumut bancar de nevoi personale pe numele meu, in valoare de 11000€ pe termen de 5 ani și luna viitoare termin de achitat integral camionul.Mentionez că firma până în acest moment nu a avut profit.
Sotia și-a găsit servici și a intentat divorț. Ce pot face sau cum de a nu fi ,,aruncat în strada'' .
Eu nu doresc divorțul și mă mai întreb dacă există un avantaj că soția are un venit minim pe economie iar eu de 10 ori mai mare.(încadrat cu minim pe economie + diurne) întrebarea este dacă pot obține cota procentuala mai mare la apartament și dacă se poate atinge de firma, aceasta asigurandu-mi traiul.
Va mulțumim anticipat
Răspunde
 25-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca unul dintre soti doreste desfacerea casatoriei, divortul se va pronunta, iar in situatia in care doriti ca minora sa ramana in grija mamei, puteti solicita stabilirea unui program de vizita.
Referitor la partaj, acesta se va solutiona ulterior actiunii de divort. Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobantite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale, insa daca dvs. puteti dovedi ca ati contribuit intro masura majoritara, puteti solicita o cota mai mare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Bunurile societatii comerciale sunt distincte de bunurile persoanei fizice, fie el si actionar unic sau majoritar. Ele constituie patrimoniul persoanei juridce si nu intra in partajul dintre soti.

Cel mult poate exista o discutie pe partajul partilor sociale si mai putin pe profit/dividende caci inteleg ca ele nu exista.

Trebuie sa stiti si ca veniturile incasate din munca reprezinta un bun comun al sotilor. Imobilul va face parte din masa partajabila a sotilor, insa puteti solicita o cota majorata la dobandir a acestuia, peste cei 50-50% prezumati de lege.

Partajul se poate face fie prin vanzarea bunului si impartirea pretului conform cotelor stabilte, fie prin atribuireea lui (de regula celui care are o cota majoritara) si plata sultei catre celalalt proprietar.

Pentru a intelege in totalitate procedurile, va sfatuiesc sa va adresati unui avocat si sa discutati in detaliu toate aceste chestiuni.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-02-2018
Vizitator
Copii sat lasati la mine si le parasit masa
Si nu sat pe numele mau si vreau sa le pun pe
Numele meu
Răspunde
 26-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
CIPRIAN a scris pe 26-02-2018:
Copii sat lasati la mine si le parasit masa
Si nu sat pe numele mau si vreau sa le pun pe
Numele meu

Bună ziua.
Pentru recunoadterea minorilor dupa implinirea varstei de un an, este necesar o actiune in instanță.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Copii pot fi recunoscuti prin declaratie autentica, declaratie la starea civila sau prin testament.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.