|
15-03-2018 |
 | Stefania C Vizitator |
| Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca pensia alimentara se calculeaza in functie de indemnizatia de crestere a copilului sau de salariu minim pe economie? Actualul meu sot are un copil dintr-o alta casatorie iar in cadrul firmei unde isi desfasoara activitatea urmeaza sa se faca restructurari de personal si as dori sa stiu in cazul in care el intra in CCC (deoarece urmeaza sa se nasca copilul nostru iar eu nu am avut 12 luni complete de munca) in baza la ce se va calcula pensie alimentara datorata pt 1 copil? | |
|
|
|
16-03-2018 |
| Buna ziua, Pensia de intretinere se calculeza in raport de venitul celui ce este dator la plata, iar daca acesta nu are venituri se calculeaza in raport de venitul minim net pe economie. Conform codului civil, cuantumul pensiei de intretinere se datoreaza astfel: Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere Art. 529 Cuantumul întreţinerii (1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti. (2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii. (3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat. Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-civil/art-529-cuantumul-intretinerii-stabilirea-si-executarea-obligatiei-de-intretinere | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
16-03-2018 |
| Indemnizația de crestere copil nu poate face obiectul niciunei popriri. Prin urmare sotul va putea plati pensia de buna voie dar nu poate fi executat silit. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
16-03-2018 |
 | Ștefania C Vizitator |
| Mulțumim pt acest răspuns. Noi în măsura în care vom avea posibilități am dori sa plătim, dar nu vom avea posibilitatea la nivelul salariului actual. Și am dori daca in acel moment va trebui sa deschidem un proces de miscorare a pensiei alimentare sau sa plătim 16.7% din indemnizația de creștere? Mulțumim! | |
|
|
|
17-03-2018 |
| Consider că indemnizația de creștere a copilului nu poate fi luată în considerare la calculul pensiei de întreținere deoarece nu este un venit urmăribil. În acest caz, pensia se va calcula raportat la venitul minim pe economie. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-03-2018 |
| Trebuie facut proces pt micsorarea procentului, neavand loc automat cand se naste al doilea copil. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
19-03-2018 |
 | Carlamorar
|
| Bun am zis sa incerc si aici si sa ma sfatuiti ce am de facut . Sa incep cu putinul din tot ce mi sa intamplat, aveam vreo 13 ani neimpliniti , am cunoscut sa zic direct lover boy , am fost pusa sa practic aceasta prostitutie fortata si amenintata ca imi va face rau familiei mele , undeva la 15 ani mi-au facut buletin fals pentru a merge cu el in germania tot sub amenintare, mna asta nu este nimic , undeva prin 2014 au fost arestati doar o parte din soferi si un proxenet , ei au declarat si de mine ca ii dau bani etc astuia , acum 6 luni am fugit de acolo si am venit in romania fiind in anglia . Am venit acasa si a inceput sa ma caute si sa ma ameninte , mam dus la politia judeteana ei cunoscund acest caz imi spun mereu sa astept ca nu am martori , dar in dosaru din 2014 au decalratiile alora si a unora dintre fete. Inca astept amenintarile sunt zilnice , traiesc cu frica merg oriunde cu frica , si ma intreb oare cand o sa mi se faca dreptate ? Ce fac eu in acest caz ca ma indrumati sa fac ? Am povestit on mare parte . Acest individ ma chinuit si ma obligat de la varsta de 13 ani pana acum la 22 . Un sfat ar fi bine venit ! Tin sa mentionez ca vreau sa merg sa discut cu o procuroare care ia arestat pe acei proxeneti si care cunoasts cazul !am nevoie sa iau un avocat cu mine ? | |
|
|
|
19-03-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Carlamorar a scris pe 19-03-2018: Bun am zis sa incerc si aici si sa ma sfatuiti ce am de facut . Sa incep cu putinul din tot ce mi sa intamplat, aveam vreo 13 ani neimpliniti , am cunoscut sa zic direct lover boy , am fost pusa sa practic aceasta prostitutie fortata si amenintata ca imi va face rau familiei mele , undeva la 15 ani mi-au facut buletin fals pentru a merge cu el in germania tot sub amenintare, mna asta nu este nimic , undeva prin 2014 au fost arestati doar o parte din soferi si un proxenet , ei au declarat si de mine ca ii dau bani etc astuia , acum 6 luni am fugit de acolo si am venit in romania fiind in anglia . Am venit acasa si a inceput sa ma caute si sa ma ameninte , mam dus la politia judeteana ei cunoscund acest caz imi spun mereu sa astept ca nu am martori , dar in dosaru din 2014 au decalratiile alora si a unora dintre fete. Inca astept amenintarile sunt zilnice , traiesc cu frica merg oriunde cu frica , si ma intreb oare cand o sa mi se faca dreptate ? Ce fac eu in acest caz ca ma indrumati sa fac ? Am povestit on mare parte . Acest individ ma chinuit si ma obligat de la varsta de 13 ani pana acum la 22 . Un sfat ar fi bine venit ! Tin sa mentionez ca vreau sa merg sa discut cu o procuroare care ia arestat pe acei proxeneti si care cunoasts cazul !am nevoie sa iau un avocat cu mine ? Buna ziua, Povestea dvs. este cel putin tulburatoare. Este bine ca mergeti sa vorbiti direct cu un procuror care cunoaste cazul. Cu toate acestea, dvs. aveti dreptul sa depuneti plangere penala si pentru amenintare (lasand la o parte cazul existent pentru proxenetism si trafic de persoane). DIn pacate, la noi in tara plangerile facute de persoanele amenintate sunt tratate superficial, insa in situatia dvs. aveti in concret toate elementele care sa ii oblige pe politisti sa ia masuri pentru a va proteja. Puteti apela la un avocat pentru a va ajuta cu plangerile, cu intalnirea la procuror ori cu alte demersuri necesare pentru a va vedea cauza solutionata. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
19-03-2018 |
 | Ștefania C Vizitator |
| Mulțumesc pentru răspunsurile d-voastra! | |
|
|
|
11-04-2018 |
 | Stefania C Vizitator |
| In acest caz, pana la obtinerea unei noi sentinte de micsorare a pensiei alimentare care dureaza luni bune, noi vom plati pensia de intretinere la nivelul stabilit anterior sau la salariu minim pe economie? In acest ultim caz, nu i se poate deschide dosar pt abandon din cauza faptului ca nu a platit suma stabilita prin sentinta anteriora? Multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |