Forum avocaţi > Divort

Custodie copil / Parinti necasatoriti

22-03-2018
Vizitator
Buna ziua,

Am o problema si sper sa pot fi ajutat cu niste sfaturi.

In momentul de fata, se pare ca relatia cu prietena mea s-a terminat. I nurma acestei relatii care a durat destul de mult, a rezultat o minune de copil care are acum aproape 2 ani. Din pacate, dupa nastere, prietena mea a suferit o depresie post-natala, accentuata si de decesul neasteptat al unei persoane foarte apropiate.

Relatia s-a racit, comportamentul ei s-a schimbat complet si vorbeste de separare. Din cauza problemelor de acasa, am ales sa merg la un psiholog pentru a ma ajuta sa fac fata situatiei si in acelasi timp sa incerc sa repar relatia. La una din sedinte, dupa multe insistente, am reusit sa o conving si pe prietena mea sa participe iar evaluarea psihologului a fost ca intr-adevar suera de depresie si intr-o forma destul de grava.

Imi iubesc copilul mai mult decat orice si nu vreau sa il pierd - stiu ca in situatii de custodie, mama este avantajata, dar as vrea sa stiu ce optiuni am. De ceva timp, comportamentul ei este schimbat, acasa de-abia vorbind, stand tot timpul crispata, incordata, comportandu-se extrem de urat atat cu mine cat si cu parintii mei care vin in vizita si acest lucru deja se reflecta si asupra copilului.

Precizez ca nu avem proprietati comune, stam in chirie, iar copilul este atasat de ambii parinti.

Aceasta fiind situatia, ce optiuni legale am?

Ce sanse am sa obtin custodia copilului (nu pentru a incerca sa o ranesc pe mama copilului, la care inca tin, dar al carei comportament, din pacate, se resfrange negativ asupra copilului)?
Sunt sigur ca apeland la consiliere psihologica si urmand un tratament (opinii ale psihologului care ma ajuta sa trec prin aceasta situatie) prietena mea isi poate reveni si poate vom putea incerca sa "remediem" relatia, dar ea nici nu vrea sa auda - in acest caz o pot "obliga" (scuze, dar nu gasesc un cuvant potrivit) sa faca o evaluare psihiatrica si sa urmeze un tratament?

Imi iubesc copilul mai mult decat orice si nu vreau sa sufere, mai ales ca a inceput sa inteleaga (mai mult sau mai putin ce se intampla), si as aprecia orice sfat as putea primi.

Multumesc,

Ionut
Răspunde
 22-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
La stabilirea domiciliului minorului, instanta are in vedere situatia de fapt si interesul superior al copilului.
In situatia in care nu puteti remedia relatia cu mama copilului, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-03-2018
Vizitator
Buna ziua, D-na Bratulescu, si multumesc pentru raspuns.

Eu inca sper sa putem normaliza relatia.

O zi buna,

Ionut
Răspunde
 24-03-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă acționați în instanță, depuneți și concluzia psihologului, dacă se poate, și solicitați e expertiză psihiatrică pentru a dovedi starea de depresie și faptul că, în lipsa unui tratament, consecințele se răsfrâng și asupra copilului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Situatia e delicata si la fel de delicat tb pusa si problema. Din pacate la noi este minimalizat impactul depresiei, se cunoaste f putin despre implicațiile ei si deseori nu este luata decat in ras.

Ceea ce va pot spune este ca - in lipsă unor probe temeinice - este destul de greu "sa obligi" partea adversa la o expertiza psihologica/ psihiatrica.

In functie de situatia concreta a manifestărilor împreună cu un avocat puteti decide daca se poate merge pe o custodie exclusivă sau nu.

La fel tb sa analizați f bine daca e cazul sau nu sa va asumati stabilirea locuinței minorei la dvs, sa intelegeti f bine ce implica acest fapt.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2018

Buna seara si multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Nu e o decizie usoara de luat si mai am trebuie sa ma gandesc foarte bine inainte de a lua una,

Cu stima,

Ionut M
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.