Buna ziua, Am o problema si sper sa pot fi ajutat cu niste sfaturi. In momentul de fata, se pare ca relatia cu prietena mea s-a terminat. I nurma acestei relatii care a durat destul de mult, a rezultat o minune de copil care are acum aproape 2 ani. Din pacate, dupa nastere, prietena mea a suferit o depresie post-natala, accentuata si de decesul neasteptat al unei persoane foarte apropiate. Relatia s-a racit, comportamentul ei s-a schimbat complet si vorbeste de separare. Din cauza problemelor de acasa, am ales sa merg la un psiholog pentru a ma ajuta sa fac fata situatiei si in acelasi timp sa incerc sa repar relatia. La una din sedinte, dupa multe insistente, am reusit sa o conving si pe prietena mea sa participe iar evaluarea psihologului a fost ca intr-adevar suera de depresie si intr-o forma destul de grava. Imi iubesc copilul mai mult decat orice si nu vreau sa il pierd - stiu ca in situatii de custodie, mama este avantajata, dar as vrea sa stiu ce optiuni am. De ceva timp, comportamentul ei este schimbat, acasa de-abia vorbind, stand tot timpul crispata, incordata, comportandu-se extrem de urat atat cu mine cat si cu parintii mei care vin in vizita si acest lucru deja se reflecta si asupra copilului. Precizez ca nu avem proprietati comune, stam in chirie, iar copilul este atasat de ambii parinti. Aceasta fiind situatia, ce optiuni legale am? Ce sanse am sa obtin custodia copilului (nu pentru a incerca sa o ranesc pe mama copilului, la care inca tin, dar al carei comportament, din pacate, se resfrange negativ asupra copilului)? Sunt sigur ca apeland la consiliere psihologica si urmand un tratament (opinii ale psihologului care ma ajuta sa trec prin aceasta situatie) prietena mea isi poate reveni si poate vom putea incerca sa "remediem" relatia, dar ea nici nu vrea sa auda - in acest caz o pot "obliga" (scuze, dar nu gasesc un cuvant potrivit) sa faca o evaluare psihiatrica si sa urmeze un tratament? Imi iubesc copilul mai mult decat orice si nu vreau sa sufere, mai ales ca a inceput sa inteleaga (mai mult sau mai putin ce se intampla), si as aprecia orice sfat as putea primi. Multumesc, Ionut |
|