Forum avocaţi > Divort

Divorț cu minor si probleme la pensia alimentara

16-04-2018
Vizitator
Buna ziua! Am ajuns la concluzia atât eu cât și soțul ca este mai bine să divorțam ,desi avem un copil de un an,sugar. Cum ma sfătuiți să divortez la notar sau prin avocați având următoarea situatie: Eu am o garsonieră achiziționată înainte de căsătorie, iar el a cumparat in timpul căsătoriei casa in care stăteam, dar a trecut socrii ca proprietari, făcând credite de nevoi personale în valuare de 40.000 euro. Eu lucrez la stat pe un salariu net de 2000 lei, jumătate din aceștia folosindu i pt a plati rata la garsonieră. Momentan stau acasa cu copilul pt inca un an trăind din indemnizație creștere copil. El lucreaza prin PFA ca si consilier IT si castiga undeva la aproximativ 10000 lei net pe luna, poate chiar mai mult. Având PFA el plătește impozit pt un venit mult mai mic si imi e foarte greu sa dovedesc ce venit are. Am ajuns la o înțelegere privind custodia copilului ,vizite doar ca privind pensia alimentara el nu vrea sa plateasca mai mult de 1500 lei pe luna si doreste suma fixa, nu procentual. Ce sa fac? Sa accept suma si sa divortam la notar, asa cum isi doreste sau la judecătoriei? Nu ma intereseaza casa cumpărată impreuna ,ci vreau doar ceea ce i se cuvine copilului , pe termen lung sa nu regret decizia. Va multumesc si astept sfaturile dumneavoastra!
Răspunde
 16-04-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa stiti ca din cele aratate de dvs. mai sus, faceti confuzie intre divort si partajul bunurilor comune.
Divortul presupune desfacerea casatoriei incheiate si stabilirea domiciliului minorului, stabilirea cuantumului pensiei de intretinere datorate acestuia.
Veniturile obtinute se dovedesc cu adresa de la ANAF.
Cuantumul pensiei de intretinere datorata este de 1/4 din venitul net. Modalitatea de plata se poate face fie prin suma fxa fie in cota procentuala.
Daca spuneti ca acesta are un venit net, inregistrat la ANAF de 10.000 lei pe luna, atunci cuantumul pensiei de intretinere trebuie sa fie 2.500 lei/luna.
Sfatul meu este sa nu acceptati suma de 1500 lei pe luna. Este o suma mult prea mica in raport de veniturile sale.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-04-2018
Vizitator
Și ce imi sugerat sa accept? Suma fixa sau procentual? Multumesc
Răspunde
 16-04-2018
Vizitator
Mai am o intrebare...Cum pot afla venitul lui ? eu stiu ca suma pe care o primea era de 10000 lei pt ca asa imi spunea el.. v am mentionat situatia pentru ca el spune că nu poate plati mai mult, are credite lunare în valuare de 5000 lei.
Răspunde
 17-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mariana a scris pe 16-04-2018:
Mai am o intrebare...Cum pot afla venitul lui ? eu stiu ca suma pe care o primea era de 10000 lei pt ca asa imi spunea el.. v am mentionat situatia pentru ca el spune că nu poate plati mai mult, are credite lunare în valuare de 5000 lei.

Daca tatal realizeaza venituri variabile, atunci ar fi indicat sa solicitati pensia in procent de 1/4 din venitul net/lunar realizat, insa decizia este la latitudinea dvs. Veniturile realizate se pot obtine de la ANAF.
In situatia in care nu veti ajunge la un acord, va trebui sa solicitati desfacerea casatoriei printr-o actiune in instanta, sa solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-04-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mariana a scris pe 16-04-2018:
Și ce imi sugerat sa accept? Suma fixa sau procentual? Multumesc

Dacă doriți să terminați repede divorțul, acceptați suma și divorțați la notar. Altfel, soluția este instanța de judecată, iar acolo puteți insista pentru o pensie mai mare de 1500 lei sau puteți obține un procent din venituri..

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.