Forum avocaţi > Divort

Partaj de datorii

20-04-2018
Vizitator
Bună ziua! Fratele meu s-a căsătorit în urmă cu 22 de ani iar după 2 ani socrul său s-a oferit să le cumpere apartament. Când au mers la notar i s-a spus că el nu trebuie să semneze deoarece apartamentul a fost trecut doar pe numele soției sale, astfel încât el să nu fie proprietar. Deși nu i-a convenit, fratele meu s-a implicat în munca ce a urmat pentru amenajarea locuinței. În toți anii el a avut salariul dublu sau mai mult decât soția lui. În urmă cu 2 ani a făcut un nou împrumut la bancă și două car-uri, unul pe numele soției, pentru reamenajare, dar toate 3 ratele le plătește el pentru că are salariul mai mare. Mai mult, la CAR-ul soției giranți sunt el și șeful lui, iar dacă ea nu ar plăti corect s-ar face el de rușine. Anul trecut relația s-a deteriorat grav, pentru a evita certurile fratele meu stă la mama fără să își fi luat măcar hainele și actele din apartament. Mai mult, telefonul soției are contract tot pe numele lui, ca și abonamentul de la RDS. Recent a trecut pe acasă ca să își ia niște schimburi și nu a mai putut să deschidă ușa. Cumnata mea a schimbat yala și i-a deschis ușa alături de un alt bărbat care i-a zis că nu are nici un drept să intre în casă. Menționez că cei doi nu sunt divorțați, că separarea s-a produs doar de câteva luni iar în acest interval fratele meu a cumpărat și o mașină de spălat nouă pentru că s-a plâns soția lui că cea veche s-a stricat. După 22 de ani de contribuție la acea casă fratele meu este plin de datorii pe mulți ani de acum înainte și este dat afară fără a fi divorțat. Ce trebuie făcut și în ce ordine? Este legal ca soția lui să schimbe yala și să nu îi permită accesul în locuința? Cum poate să o oblige să își plătească singură datoriile făcute pentru apartamentul ei? Dar lui ce ii revine după 22 de ani de muncă? Vă mulțumesc
Răspunde
 20-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand, fratele dvs. va trebui sa solicite divortul, urmand ca ulterior sa introduca cererea de partaj.
Atat bunurile dobandite in timpul casatoriei, cat si datoriile acumulate de soti vor fi impartile, iar in ceea ce priveste imobilul sotiei, fratele poate solicita un drept de creanta, reprezentand sumele de bani pe care le-a cheltuit pentru imbunatatirile aduse imobilului, in masura in care are dovezi in acest sens.
De asemenea, trebuie vazut contractul de vanzare cumparare al imobilului, daca prezinta vreo clauza ce vizeza provenienta banilor, din moment ce bunul a fost achizitionat in timpul casatoriei, existand posibilitatea ca acesta sa fie inclus in masa partajabila.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-04-2018
Vizitator
În privința dovezilor este foarte greu, dacă ar trebui să prezinte chitanțe. Nici un om de bună credință nu se gândește că, peste ani, va fi dat afară dintr-o casă pentru care s-a îndatorat în bănci. Fratele meu are drept locativ în locuința familiei până la divorț? Are dreptul să poată întra în aceasta locuință oricând are nevoie sau doar în prezența soției? Vă mulțumesc
Răspunde
 21-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Trebuie analizata concret situatia de fapt, pentru a nu risca sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de violare de domiciliu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.