Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentară - norma de hrană se ia în calcul?

27-04-2018
Vizitator
Bună ziua!

Norma de hrană(Ministerul Afacerilor Interne) se va lua în calcul pentru stabilirea cuantumului pensiei alimentare?

Ştiu Decizia ÎCCJ nr. 21/2015 care reglementează acest lucru, respectiv norma de hrană nu se ia în calcul pentru plata pensiei alimentare.

Există şi o altă decizie ulterioară care să reglementeze acest aspect?

Vă mulțumesc!
Răspunde
 27-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pensia de intretinere datorata minorului se calculeaza raportat la venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2018
Vizitator
Dacã se raportează la 1/4 din venitul net lunar, iar norma de hrană este un venit cu caracter permanent, atunci se ia în calcul şi această normă de hrană, nu?

Deşi din acea decizie am înțeles contrariul.

Vă mulțumesc!
Răspunde
 27-04-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Se iau in calcul toate veniturile cu caracter permanent, inclusiv norma de hrana daca se acorda sub forma de bani/bonuri de masa.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Norma de hrana nu se ia in calcul. A stabilit deja ICCJ: nu are caracter de venit, nu se impoziteaza, are o destinatie strictă. Chiar daca are caracter permanent.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu se ia în calcul norma de hrană.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-04-2018
Vizitator
Aşa ştiam şi eu, în special după Decizia nr. 21/2015 care înlătură orice interpretare, a cărei aplicare este obligatorie potrivit art. 517, alin. 4 CPC.

Primele comentarii m-au bulversat.

Vă mulțumesc pentru răspunsuri
Răspunde
 07-09-2018
Vizitator
Buna seara;am si eu o intrebare din care nu stiu ce sa mai cred.Norma de hrana se calculeaza in acordarea pensiei alimentare,chiar daca este un venit permanent?
Răspunde
 08-09-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu se ia in calcul la stabilirea pe aici desi e un venit permanent din cauza destinației speciale pe care o are. A stabilit deja asta ICCJ .

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Vizitator a scris pe 07-09-2018:
Buna seara;am si eu o intrebare din care nu stiu ce sa mai cred.Norma de hrana se calculeaza in acordarea pensiei alimentare,chiar daca este un venit permanent?

Norma de hrana nu se ia in calcul dar pot fi luate in calcul alte venituri cu caracter permanent in afara salariului: de ex: venituri din chirii, prime periodice (trimestriale sau anuale dacă sunt menționate in contractul de munca).

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-09-2018

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Norma de hrana nu se ia in calcul. ICCJ: a stabilit ca aceasta nu are caracter de venit si nu se impoziteaza, pt ca are o destinatie strictă.
Chiar daca are caracter permanent, norma de hrana nu se ia in calcul la stabilirea pensiei de intretinere.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-09-2018
Vizitator
Sant f acord cu dvs.si atunci de ce am primit la unitate de la executor ptr a opri 25 %din venit inclusiv din norma de hrana Ce este de facut?
Răspunde
 08-09-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Vizitator a scris pe 08-09-2018:
Sant f acord cu dvs.si atunci de ce am primit la unitate de la executor ptr a opri 25 %din venit inclusiv din norma de hrana Ce este de facut?

Puteti face contestatie la executare.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-12-2018
Vizitator
Cum se calculează pensia alimentara venitul net sau net permanent???Sporurile de noapte tichetele de masa primele ocazionale in tichete se iau in calcul Ca venit net???As dori si eu articolul in care de specifică clar cum se calculează pensia alimentara!Va multumesc
Răspunde
 19-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Costy a scris pe 19-12-2018:
Cum se calculează pensia alimentara venitul net sau net permanent???Sporurile de noapte tichetele de masa primele ocazionale in tichete se iau in calcul Ca venit net???As dori si eu articolul in care de specifică clar cum se calculează pensia alimentara!Va multumesc

Pensia de întreținere se calculează luîndu-se în considerare veniturile nete ce au caracter de continuitate. Așadar, primele ocazionale ce nu sunt menționate în contractul de muncă nu se iau în considerare.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2021
Vizitator
Norma de hrana și banii pentru haine se iau în calcul la calcularea chiriei unei locuințe ANL?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.