Forum avocaţi > Divort

Divorț si partaj

07-05-2018
Vizitator
Bună ziua am hotarat de comun acord sa încheiem relatia noastra in care este implicat si un minor ,noi avand un imobil achizitionat prin prima casa si suntem doar in al 3lea an in care platim.
Sotia doreste sa il vindem si sa impartim.diferenta dupa ce achitam creditul,eu as dorii sa continui cu acest credit dar nu stiu cum si in ce fel sa calculez această diferența mai ales ca ea vrea această valoare sa jutifice pretul actual al imobilului ,dar el la momentul actual mai trebuie achitat 27 ani.
Cum e mai bine sa procedez.
Multumesc
Răspunde
 07-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa formulati o cerere de divort, iar ulterior solutionarii divortului sa introduceti actiunea de partaj.
Daca doriti sa pastrati imobilul, puteti solicita acordarea acestuia in natura catre dvs., cu obligarea la plata catre sotie a unei sulte aferenta cotei ce ii revine din masa partajabila ( in puteti achita jumatate din valoarea ratelor platite pentru imobilul respectiv).

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-05-2018
Vizitator
Buna seara. Scriu in legatura cu o situație de divorț. Sotul meu a deschis dosar de divorț la judecătorie, noi inițial înțelegând.ne sa divorțam la notar, deoarece avem si un copil minor. In urma cu cateva zile am primit citatia de la judecătorie. In aceasta era prezentată declaratia soțului , care cuprindea o serie de lucruri neadevărate despre traiul nostru in timpul căsătoriei si despre motivul pentru care a apelat la instanța judecătorească. Voiam sa va intreb ce as putea sa fac in situatia data; sa imi iau avocat , deoarece am dovezile faptului că soțul a declarat numai minciuni; sau sa plătesc un avocat pe ora doar pentru a ma îndruma pașii pe care trebuie sa.i parcurg pentru a ma apăra?
Si inca ceva, soțul lucreaza in strainatate dar el dorește să fie calculată pensia alimentara pentru venitul minim garantat in tara; ce pot face în legătură cu acest lucru? Multumesc anticipat
Răspunde
 12-05-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Florina a scris pe 11-05-2018:
Buna seara. Scriu in legatura cu o situație de divorț. Sotul meu a deschis dosar de divorț la judecătorie, noi inițial înțelegând.ne sa divorțam la notar, deoarece avem si un copil minor. In urma cu cateva zile am primit citatia de la judecătorie. In aceasta era prezentată declaratia soțului , care cuprindea o serie de lucruri neadevărate despre traiul nostru in timpul căsătoriei si despre motivul pentru care a apelat la instanța judecătorească. Voiam sa va intreb ce as putea sa fac in situatia data; sa imi iau avocat , deoarece am dovezile faptului că soțul a declarat numai minciuni; sau sa plătesc un avocat pe ora doar pentru a ma îndruma pașii pe care trebuie sa.i parcurg pentru a ma apăra?
Si inca ceva, soțul lucreaza in strainatate dar el dorește să fie calculată pensia alimentara pentru venitul minim garantat in tara; ce pot face în legătură cu acest lucru? Multumesc anticipat

Având în vedere că divorțul este cu minori și este o discuție asupra afirmațiilor reclamantului și asupra cuantumului pensiei de întreținere, ar trebui să fiți ajutată de un avocat, inclusiv în instanță. Dacă considerați că vă puteți descurca singură în fața instanței, solicitați unui avocat doar consiliere juridică.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Decizia de a va angaja sau nu un avocat va apartine, in functie de cunostiintele juridice pe care le detineti pentru a va putea asigura o aparare eficienta.
Daca sustinerile sotului invocate in actiunea de divort nu corespund adevarului, va trebui sa formulati in termen legal Intampinare si Cerere reconventionala, in care sa expuneti situatia din punctul dvs. de vedere, indicand probele pe care va sustineti afirmatiile.
Referitor la pensia de intretinere datorata minorului, aceasta se calculeaza in procent de 1/4 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, iar daca tatal lucreaza cu forme legale in afara tarii, va trebui demonstrat acest lucru in fata instantei pentru a putea obtine pensia la valoarea reala a veniturilor realizate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-05-2018
Vizitator
Multumesc frumos pentru raspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.