Florina a scris pe 11-05-2018: Buna seara. Scriu in legatura cu o situație de divorț. Sotul meu a deschis dosar de divorț la judecătorie, noi inițial înțelegând.ne sa divorțam la notar, deoarece avem si un copil minor. In urma cu cateva zile am primit citatia de la judecătorie. In aceasta era prezentată declaratia soțului , care cuprindea o serie de lucruri neadevărate despre traiul nostru in timpul căsătoriei si despre motivul pentru care a apelat la instanța judecătorească. Voiam sa va intreb ce as putea sa fac in situatia data; sa imi iau avocat , deoarece am dovezile faptului că soțul a declarat numai minciuni; sau sa plătesc un avocat pe ora doar pentru a ma îndruma pașii pe care trebuie sa.i parcurg pentru a ma apăra? Si inca ceva, soțul lucreaza in strainatate dar el dorește să fie calculată pensia alimentara pentru venitul minim garantat in tara; ce pot face în legătură cu acest lucru? Multumesc anticipat Având în vedere că divorțul este cu minori și este o discuție asupra afirmațiilor reclamantului și asupra cuantumului pensiei de întreținere, ar trebui să fiți ajutată de un avocat, inclusiv în instanță. Dacă considerați că vă puteți descurca singură în fața instanței, solicitați unui avocat doar consiliere juridică. |