Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara

03-06-2018
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o întrebare. Am 22 de ani, tatăl meu adevărat nu m a recunoscut, acum la vârstă asta as putea sa ii cer pensie alimentare pe anii din urma? Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 03-06-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Mai intai trebuie stabilita paternitatea si apoi se va pune in discutie - in calitate de tata - stabiirea obligatiei de plata a pensiei de intretinere.

Conditia este ca tu sa continui studiile si sa te afli in stare de nevoie.

Pensia se plateste pana la max 26 ani.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-06-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă nu există o recunoaștere înseamnă că nu este tatăl dvs. Așadar, nu are nici o obligație față de dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-06-2018
Vizitator
As putea cere sa fac un test ADN, sa se dovedească ca este tatăl meu...pe mine mă interesează daca as putea cere banii pentru ce 18 ani. Eu nu mai sunt la școală. Mama nu a fost căsătorită cu el.
Răspunde
 04-06-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu vei putea cere nimic din urma atata timp cat nu exista obligatia si nu s-a pretins aceasta obligatie.

Exista o decizie de indrumare a fostului Tribunal Suprem care este inca respectata in practica. Potrivit deciziei de indrumare a Plenului fostului Tribunal Suprem nr. 19/23.12.1965, obligatorie, pensia de intretinere pentru copilul din afara casatoriei, in cazul in care a fost ceruta odata cu actiunea in stabilirea paternitatii, se acorda de la data introducerii actiunii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-06-2018
Vizitator
Buna ziua...fosta sotie a iubitului meu a obtinut o hotarare de divort in Spania in care ea a obtinut custodia a 2 copii minori si stabilind o pensie alimentara de 200 euro pt fiecare dintre copii
Mentionez faptul ca iubitul meu are domiciliu in Romania si nu a primit nici o citatie si nici hotararea de divort in sine doar o poza pe whatap de la fosta sotie cu conditiile impuse in acea hotatare deasemenea ea a precizat ca nu cunoaste domiciliul iubitului meu acest lucru nefiind adevarat
Ce se poate face in acest sens?poate el sa deschida aici in Romania procesul de divort si stabilirea pensiei alimentare conform venitului din Romania? Va multumesc
Răspunde
 06-06-2018
Vizitator
Ionescu Manuela a scris pe 06-06-2018:
Buna ziua...fosta sotie a iubitului meu a obtinut o hotarare de divort in Spania in care ea a obtinut custodia a 2 copii minori si stabilind o pensie alimentara de 200 euro pt fiecare dintre copii
Mentionez faptul ca iubitul meu are domiciliu in Romania si nu a primit nici o citatie si nici hotararea de divort in sine doar o poza pe whatap de la fosta sotie cu conditiile impuse in acea hotatare deasemenea ea a precizat ca nu cunoaste domiciliul iubitului meu acest lucru nefiind adevarat
Ce se poate face in acest sens?poate el sa deschida aici in Romania procesul de divort si stabilirea pensiei alimentare conform venitului din Romania? Va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.