Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Sotia vrea divort, dar fara motive intemeiate, exista copil minor, soacra s-a amestecat in relatie.

07-06-2018
Vizitator
Buna ziua,
Sotia doreste divort fara motive intemeiate. Dupa nasterea fetitei ne-am mutat in casa mamei ei. La scurt timp au aparut tensiuni intre mine si soacra. Am fost jignit, amenintat cu moartea, provocat la certuri de catre soacra, manifestand acte de violenta verbala si fizica asupra mea, Sotia a fost indemnata sa divorteze, iar sotia este de partea ei. Exista copil minor. Am locuinta personala, unde pot sta cu familia si nu doresc divortul. Sotia vrea divort dar daca nu sunt motive clare il poate obtine? In caz ca nu se razgandeste pot cere divort din culpa exclusiva a sotiei care este influentata de mama ei? Mentionez ca nu am manifestat acte de violenta sau jigniri, nu am vicii si am participat la treburile casei. Pur si simplu nu exista motive.
Răspunde
 07-06-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca sotia doreste sa divorteze, casatoria se va desface fie ca doriti sau nu.
In functie de situatia de fapt si de probele pe care le detineti, puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, urmand ca instanta sa aprecieze.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-06-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Orice cerere trebuie dovedită, inclusiv cererea de divorț, astfel că dacă soția dvs nu dovedește că există motive întemeiate din cauza cărora căsătoria nu mai poate continua cererea nu va fi admisă. Divorțul se poate proba cu martori, inclusiv martori din familie, astfel că instanța va pronunța divorțul. Sunteți conștient că soacra va veni la proces ca martor.
Dacă soția este hotărâtă să divorțeze va divorța.

Dvs puteți face o întâmpinare și o cerere reconvențională prin care să vă apărați față de susținerile soției și să solicitați divorțul din culpa exclusivă și, după caz, exercitarea în comun a autorității părintești, stabilirea locuinței copilului la dvs, obligarea soției la plata pensiei, iar în subsidiar, în cazul în care instanța stabilește locuința copilului la dvs, solicitați stabilirea unui program de vizitare a copilului. Instanța nu se pronunță asupra programului de vizitare decât la cererea părții și probabil soția dvs nu va solicita acest lucru în cererea de divorț.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-06-2018
Vizitator
Multumesc pentru raspunsuri. Copilul are varsta de aproape 1 an. In principiu nu doresc divortul, ci doar sa pot sta cu familia la mine acasa, departe de comportamentul agresiv verbal si fizic al soacrei. Nu cred ca instanta va decide mutarea copilului in casa mea chiar daca divortul se va pronunta din culpa sotiei. Exista aceasta posibilitate?
Răspunde
 09-06-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Raportat la varsta minorului este putin probabil ca domiciliul acestuia sa fie stabilit la tata, insa in functie de situatia de fapt, instanta va aprecia in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-07-2018
Vizitator
dupa casatorie, am luat numele sotiei. In urma actiunii de divort depusa de ea, a cerut ca eu, sotul, sa revin la numele purtat anterior. Am depus reconventionala. Doresc ca in cazul pronuntarii divortului, copilul minor sa poarte numele meu, cel al sotului, avut anterior casatoriei. Care sunt sansele de a obtine acest lucru? Sunt sanse mai mari in cazul in care divortul se pronunta exclusiv din culpa sotiei?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.