|
11-06-2018 |
| Care este procedura pt divort daca unul dintre soti, care nu este cetatean roman si nici nu locuieste in Romania, nu se prezinta in instanta, citat fiind pt divortul in instanta? Daca nu este roman si nu este in RO, se trimite o citatie in tara respectiva in limba romana/ este nevoie de traducere in alta limba, eu stiu, limba tarii respective? Casatoria a fost incheiata pe teritoriul Romaniei. Daca sotul care vrea sa initieze divort are ultima adresa din buletin a sotiei este in regula, pentru trimiterea citatiei la adresa respectiva? Cat timp ar putea sa dureze pana la definitivarea divortului? Despartirea s-a produs de circa un an, dar nu si divortul, sotia este plecata din tara si refuza divortul de comun acord la notariat. Ce motive pot fi invocate daca sotul care initiaza divort pur si simplu nu mai vrea sa continue acea casatorie pt ca exista incompatibilitati si nepotrivire in anumite aspecte. Exista vreo posibilitate legala de a obtine un divort mai repede de 30 de zile? Pe orice cale / primarie, notar, instanta, cu taxe suplimentare de urgenta? | |
|
|
|
12-06-2018 |
| Un divort mai repede de 30 de zile il puteti obtine numai daca ambii soti sunt de acord sa divorteze si merg la notariat. Daca nu exista un acord comun cu privire la divort, atunci se va putea divorta numai la instanta. Nu exista taxe de urgenta. Citarea se va face la domiciliul din strainatate a sotului respectiv. Daca instanta va aprecia ca trebuie traduse actele in limba tarii respective, atunci vă va pune in vedere acest lucru. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
12-06-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Fara acordul celuilalt sot, nu puteti divorta pe care notariala, procedura ce dureaza o luna. Va trebui formulata actiunea de divort in instanta, insa procedura de comunicare cu strainatatea este de durata, iar toate inscrisurile vor trebui traduse. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-06-2018 |
| Divorțul se va pronunța de către instanță în cazul unor neînțelegeri a soților. Dacă cunoașteți adresa din străinătate citarea se va face acolo, iar dacă nu o cunoașteți citarea se va face prin mica publicitate, la ușa instanței, iar instanța va numi un curator special pentru apărarea intereselor soțului lipsă. Onorariul de curator îl veți plăti dvs, dar, de regulă, acesta este în cuantum de câteva sute de lei. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-06-2018 |
| Prin nicio modalitate nu puteti divorta mai devreme de 30 zile. 30 zile e termenul notarial insa e necesara prezenta si acordul ambelor parti. Dvs nu aveti alta varianta decat divorțul in instanta. Actiunea va fi comunicată paratei la adresa din străinătate, cel mai probabil vor necesita traducere. Durata de soluționare minim 6 luni | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
14-06-2018 |
| Va multumesc pentru raspunsuri. | |
|
|
|
13-12-2018 |
 | Cristache ileana Vizitator |
| Eu locuiesc in Constanta si sotul meu a bagat divort la Sinaia,pentru ca locuieste in Busteni si nu a vem copii... As vrea sa refuz acest divort dar nu pot sa ajung acolo pt ca am un loc de munca de unde nu pot lipsi cand vreau eu...si abia m-am angajat. Mai exista alta posibilitate sa refuz acest divort??? Va multumesc! | |
|
|
|
14-12-2018 |
| De refuzat nu îl puteți refuza dc a fost introdus. El se judeca însă de judecătoria in circumscripția căreia ati avut ultimul domiciliu comun. Formulati o întâmpinare, dupa caz solicitați probe si eventual judecarea in lipsa. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
14-12-2018 |
| Cristache Ileana a scris pe 13-12-2018: Eu locuiesc in Constanta si sotul meu a bagat divort la Sinaia,pentru ca locuieste in Busteni si nu a vem copii... As vrea sa refuz acest divort dar nu pot sa ajung acolo pt ca am un loc de munca de unde nu pot lipsi cand vreau eu...si abia m-am angajat. Mai exista alta posibilitate sa refuz acest divort??? Va multumesc! Unde ați avut ultimul domiciliu comun, la Bușteni ? Dacă da, atunci instanța competentă este a Judecătoriei Sinaia. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-12-2018 |
 | Cristache Ileana Vizitator |
| Da,curiozitatea mea este: daca pot sa refuz acest divort...dar din pacate nu ma pot prezenta. Multumesc! | |
|
|
|
15-12-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cristache Ileana a scris pe 14-12-2018: Da,curiozitatea mea este: daca pot sa refuz acest divort...dar din pacate nu ma pot prezenta. Multumesc! Nu aveti cum sa "refuzati" divortul, insa acesta se poate judeca si in lipsa dvs. Daca niciunul dintre soti nu mai locuieste la ultimul domiciliu comun, iar dvs. locuiti in Constanta, invocati prin Intampinare exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei Sinaia, astfel ca dosarul sa fie mutat la Judecatoria Constanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-12-2018 |
| Cristache Ileana a scris pe 14-12-2018: Da,curiozitatea mea este: daca pot sa refuz acest divort...dar din pacate nu ma pot prezenta. Multumesc! Prin întâmpinare puteți să solicitați instanței de judecată să respingă cererea. Soțul dvs poate proba prin acte, interogatoriu sau martori (care pot fi și din familie) că relațiile dintre soți sunt grav și iremediabil vătămate, iar căsătoria nu mai poate continua. Doar simplul fapt că sunteți despărțiți arată că mariajul este compromis, deoarece nu există un motiv întemeiat pentru locuirea separată. Nu este necesar să vă deplasați la instanță, Doar soțul este obligat să se prezinte personal deoarece el a formulat cererea de divorț. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-02-2019 |
 | Florentina Vizitator |
| Buna ziua. Care sunt demersurile/ procedurile atunci cand unul dintre soti nu doreste sa divorteze la notar (practic refuza divortul)? Care sunt pasii necesari de urmat si cam cat poate dura pronuntarea divortului in conditiile in care, din partea celui care doreste divortul nu exista pretentii de niciun fel (decat desfacerea legala a casatoriei). Multumesc anticipat | |
|
|
|
18-02-2019 |
| Florentina a scris pe 18-02-2019: Buna ziua. Care sunt demersurile/ procedurile atunci cand unul dintre soti nu doreste sa divorteze la notar (practic refuza divortul)? Care sunt pasii necesari de urmat si cam cat poate dura pronuntarea divortului in conditiile in care, din partea celui care doreste divortul nu exista pretentii de niciun fel (decat desfacerea legala a casatoriei). Multumesc anticipat Buna ziua, La notar se poate divorta numai daca sunt de acord ambii soti. Daca unul dintre soti nu este de acord cu divortul, atunci va trebui sa deschideti actiune in instanta de desfacerea casatoriei. In conditiile date, probabil ca va dura vreo 5-6 luni pana la pronuntarea divortului. Daca exista si copiii minori atunci durata poate fi mai mare. Va sfatuiesc sa contactati un avocat care sa va ajute macar la redactarea cererii de desfacerea casatoriei, daca nu dispuneti de mijloacele financiare pentru a beneficia din partea acestuia si de asistenta juridica de specialitate pe tot parcursul procesului de divort. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |