Forum avocaţi > Divort

Partaj dupa divort.

14-06-2018

Buna ziua, am o problema, ma puteti ajuta va rog . Inainte de casatoria cu actualul sot (de care doresc sa divortez) mi-am vandut apartamentul personal si am dat avans pentru apartamentul actual .Eu neputand face credit bancar pentru apartament , creditul este pe numele sotului , deci el figureaza ca proprietar ( apartament inca nu este achitat In intregime) . Impreuna avem doi copii , dintre care unul este minor . Dupa discutii avute cu sotul meu , el nu doreste sa imparta apartamentul si nu stiu ce sa fac , pot ajunge pe strazi cu doi copii ? Si o alta problema , el momentan are probleme legalele , daca este condamnat i se poate confisca locuinta pentru datorii ? Va multumesc frumos pentru ajutor .
Răspunde
 14-06-2018

Mentionez ca apartamentul a fost achizitionat inainte de casatorie . Va multumesc pentru ajutor .
Răspunde
 15-06-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa formulati actiunea de divort, sa solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Ulterior va trebui formulata actiunea de partaj. Daca imobilul a fost achizitionat inainte de incheierea casatoriei, atunci este bun propriu al dvs., insa sotul are un drept de creanta, respectiv un procent din valoarea ratelor achitate in timpul casatoriei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-06-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Inteleg ca bunul este achizitionat inainte de casatorie, pe numele sotului care are si un imprumut in acest sens, dar avansul a fost dat din banii dvs iin urma vanzarii unui bun propriu? Am inteles corect ?

Daca asa este situatia, trebuie vazut exact actul de proprietate daca are vreo mentiune privind provenienta banilor de avans.

Bunul este insa propriu al sotului, caci a fost dobandit inante de casatorie ( ar fi tb sa insistati sa fiti trecuti ca si coproprietari in acte chiar daca nu erati casatoriti).

Veti putea avea cel mult un drept de creanta spre a va recupera avansul si eventualele rate achitate impreuna in timpul casatoriei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.