Forum avocaţi > Drept penal

Furt cu prejudiciu recuperat

11-07-2018

Bună ziua! Pe cine sa anunt ca plec din tara(am un dosar la politie pentru furt din hipermarket, prejudiciul a fost recuperat (am plătit integral suma).Nu pot sa stau degeaba sa astept pana ma suna politia sau daca o sa primesc prin Posta ceva,trebuie neaparat sa plec din tara!ce sa fac ,trebuie sa merg la secția de poliție sa ii anunt ca plec, am voie ?(numai pot de rau ce imi este,nici starea mea de sanatate nu este una buna,cu asteptarea este sa agravat si mai rau...multumesc anticipat.
Răspunde
 11-07-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu ramane nimeni in tara, la domiciliul dvs. ?

... puteti merge si la politie sa anuntati sau daca cunoasteti numarul de dosar penal format pe numele dvs. depuneti o hartie la parchet, cu numar de inregistrare, prin care anuntati ca urmeaza sa plecati din tara si sa va stabiliti domiciliul la adresa respectiva, solicitati ca toate actele de procedura sa va fie comunicate la noua adresa unde va stabiliti.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2018

Buna ziua ! in tara locuiesc parintii mei (insa eu nu vreau sa afle despre nenorocirea asta,le'-ar putea afecta considerabil sanatatea,si asa precara).Deci,singura solutie ramane sa merg la sectia de politie unde am dat declaratia si sa ii intreb ce pot face in cazul acesta (nu as' vrea sa deranjez,insa pentru mine este vital sa plec din tara(am probleme de sanatate) ,problema cea mai mare este ca nu stiu daca am sa pot veni prea curand in tara,deoarece financiar nu imi permit.Nu conosc numarul de dosar,defapt eu nici nu stiu exact ce declaratie am dat acolo,imi aduc aminte ca am scris ceva dictat de cea care mi-a intocmit dosarul cum ca tot ce am declarat este adevarat,dar eu nu am precizat exact cum am facut fapta ca nu imi aduc aminte,in ziua respectiva am consumat alcool fiind ziua mea nastere...cumplit cum ti se poate schimba viata la 180 grade din inconstienta,putin spus ca regret ,mi-am nenorocit si sanatatea mai rau ,acum trag consecintele ..Multumesc frumos pentru raspuns.
Răspunde
 11-07-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vizitator12 a scris pe 11-07-2018:
Buna ziua ! in tara locuiesc parintii mei (insa eu nu vreau sa afle despre nenorocirea asta,le'-ar putea afecta considerabil sanatatea,si asa precara).Deci,singura solutie ramane sa merg la sectia de politie unde am dat declaratia si sa ii intreb ce pot face in cazul acesta (nu as' vrea sa deranjez,insa pentru mine este vital sa plec din tara(am probleme de sanatate) ,problema cea mai mare este ca nu stiu daca am sa pot veni prea curand in tara,deoarece financiar nu imi permit.Nu conosc numarul de dosar,defapt eu nici nu stiu exact ce declaratie am dat acolo,imi aduc aminte ca am scris ceva dictat de cea care mi-a intocmit dosarul cum ca tot ce am declarat este adevarat,dar eu nu am precizat exact cum am facut fapta ca nu imi aduc aminte,in ziua respectiva am consumat alcool fiind ziua mea nastere...cumplit cum ti se poate schimba viata la 180 grade din inconstienta,putin spus ca regret ,mi-am nenorocit si sanatatea mai rau ,acum trag consecintele ..Multumesc frumos pentru raspuns.

Ar fi indicat sa anuntati organul de cercetare penala cu privire la intentia dvs. de a pleca, pentru a va putea contacta in vederea efectuarii urmaririi penale sau va puteti angaja un avocat care sa va reprezinte interesele. In situatia in care dosarul va fi trimis in instanta si veti fi judecat in lipsa, riscati sa primiti o pedeapsa cu executare in regim de detentie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-07-2018
Vizitator
Buna ziua.Poate fi consilier al primarului o persoana cu antecedente personale(SpireaMarinel)Curtea de Apel BUCUREŞTI
Informaţii generale
Nr. unic (nr. format vechi) : 317/98/2016 (2646/2017 )
Data inregistrarii 21.08.2017
Data ultimei modificari: 22.12.2017
Sectie: Secţia I penală
Materie: Penal
Obiect: infracţiunea de spălare de bani (Legea 656/2002 art. 23)
Stadiu procesual: Apel

Părţi
Nume Calitate parte
ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE IALOMIŢA PENTRU AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ Intimat Parte civilă
ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE IALOMIŢA PRIN DIRECŢIA GENERALĂ REGIONALĂ A FINANŢELOR PUBLICE PLOIEŞTI Intimat Parte civilă
Pârlea Nicolae Intimat Condamnat
Dinu Ioana-Daniela Intimat Condamnat
Chifelea Marius-Florian Intimat Condamnat
SPIREA MARINEL Apelant Inculpat
PÂRLEA NICOLAE Intimat
MATEI NICOLAE CĂTĂLIN Apelant Inculpat

Şedinţe
28.11.2017

Ora estimata: 09:00
Complet: S1 C1 A
Tip solutie: Admis apel
Solutia pe scurt:
Dec.pen.nr.1658/A/28.11.2017 - În temeiul art.421 pct.2 lit.a rap. la art.419 din Codul de procedură penală, admite apelurile declarate de inculpaţii SPIREA MARINEL şi MATEI NICOLAE-CĂTĂLIN împotriva Sentinţei penale nr.91/F din data de 30 iunie 2017, pronunţată de Tribunalul Ialomiţa în Dosarul nr.317/98/2016, ale căror efecte le extinde cu privire la inculpaţii PÂRLEA NICOLAE, CHIFELEA MARIUS-FLORIAN şi DINU IOANA-DANIELA.
• Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: În temeiul art.386 alin.1 din Codul de procedură penală, dispune schimbarea, în parte, a încadrării juridice a faptelor deduse judecăţii, astfel:
• Pentru inculpatul SPIREA MARINEL
- din infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată, prevăzută de art.29 alin.1 lit.a, c din Legea nr.656/2002 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal
 în infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată, prevăzută de art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal;
- din două infracţiuni de fals în declaraţii, prevăzute de art.292 din Codul penal 1969 cu aplic. art.5 din Codul penal
 în o infracţiune de fals în declaraţii, în formă continuată, prevăzută de art.292 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal;
- din două infracţiuni de participaţie improprie la fals intelectual, prevăzute de art.31 alin.2 rap. la art.289 alin.1 din Codul penal 1969 cu aplic. art.5 din Codul penal
 în o infracţiune de participaţie improprie la fals intelectual, în formă continuată, prevăzută de art.31 alin.2 rap. la art.289 alin.1 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal;
- din două infracţiuni de participaţie improprie la uz de fals, prevăzute de art.31 alin.2 rap. la art.291 din Codul penal 1969 cu aplic. art.5 din Codul penal
 în o infracţiune de participaţie improprie la uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art.31 alin.2 rap. la art.291 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal.
 Pentru inculpatul MATEI NICOLAE-CĂTĂLIN - din două infracţiuni de fals în declaraţii, prevăzute de art.292 din Codul penal 1969 cu aplic. art.5 din Codul penal în o infracţiune de fals în declaraţii, în formă continuată, prevăzută de art.292 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal; - din două infracţiuni de participaţie improprie la fals intelectual, prevăzute de art.31 alin.2 rap. la art.289 alin.1 din Codul penal 1969 cu aplic. art.5 din Codul penal în o infracţiune de participaţie improprie la fals intelectual, în formă continuată, prevăzută de art.31 alin.2 rap. la art.289 alin.1 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal; - din două infracţiuni de participaţie improprie la uz de fals, prevăzute de art.31 alin.2 rap. la art.291 din Codul penal 1969 cu aplic. art.5 din Codul penal în o infracţiune de participaţie improprie la uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art.31 alin.2 rap. la art.291 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal.
 Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare, aplicată inculpatului SPIREA MARINEL prin sentinţa penală apelată, în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor.
În temeiul art.16 alin.1 lit.b teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul SPIREA MARINEL pentru infracţiunea de fals în declaraţii, în formă continuată, prevăzută de art.292 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal.
În temeiul art.16 alin.1 lit.b teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul SPIREA MARINEL pentru infracţiunea de participaţie improprie la fals intelectual, în formă continuată, prevăzută de art.31 alin.2 rap. la art.289 alin.1 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal.
În temeiul art.16 alin.1 lit.b teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul SPIREA MARINEL pentru infracţiunea de participaţie improprie la uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art.31 alin.2 rap. la art.291 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal. În temeiul art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal,
 condamnă pe inculpatul SPIREA MARINEL la pedeapsa principală de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în formă continuată.
În temeiul art.33 lit.a, art.34 alin.1 lit.b şi art.35 alin.1 din Codul penal 1969,
 contopeşte această pedeapsă principală cu pedeapsa principală de 2 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, lit.b şi lit.c din acelaşi cod pe o perioadă de 2 ani, aplicate prin sentinţa penală apelată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, prevăzută de art.9 alin.1 lit.c din Legea nr.241/2005 cu aplic. art.41 alin.2 şi art.75 alin.1 lit.a din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal şi dispune ca inculpatul SPIREA MARINEL să execute pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, lit.b şi lit.c din Codul penal 1969 pe o perioadă de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art.71 alin.1, 2 din Codul penal 1969, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, lit.b şi lit.c din acelaşi cod. În temeiul art.861 alin.2, art.862 alin.1 şi art.71 alin.5 din Codul penal 1969, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale rezultante şi a pedepsei accesorii pe un termen de încercare de 6 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, conform art.862 alin.2 din acelaşi cod. Menţine măsurile de supraveghere impuse inculpatului prin sentinţa penală apelată potrivit art.863 alin.1 lit.a-d din Codul penal 1969. Înlătură obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României, fără acordul instanţei, impusă inculpatului în temeiul art.863 alin.3 din Codul penal 1969. Constată că inculpatul SPIREA MARINEL a fost reţinut şi arestat preventiv în perioada 11 mai 2015 - 20 mai 2015. Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 10 luni închisoare, aplicată inculpatului MATEI NICOLAE-CĂTĂLIN prin sentinţa penală apelată, în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor. În temeiul art.16 alin.1 lit.b teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul MATEI NICOLAE-CĂTĂLIN pentru infracţiunea de fals în declaraţii, în formă continuată, prevăzută de art.292 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal. În temeiul art.16 alin.1 lit.b teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul MATEI NICOLAE-CĂTĂLIN pentru infracţiunea de participaţie improprie la fals intelectual, în formă continuată, prevăzută de art.31 alin.2 rap. la art.289 alin.1 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal. În temeiul art.16 alin.1 lit.b teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul MATEI NICOLAE-CĂTĂLIN pentru infracţiunea de participaţie improprie la uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art.31 alin.2 rap. la art.291 din Codul penal 1969 cu aplic. art.41 alin.2 din Codul penal 1969 şi art.5 din Codul penal. În temeiul art.16 alin.1 lit.a din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul MATEI NICOLAE-CĂTĂLIN pentru infracţiunea de favorizarea infractorului, prevăzută de art.264 alin.1 din Codul penal 1969 cu aplic. art.5 din Codul penal. Înlătură dispoziţia privind anularea contractelor de vânzare-cumpărare autentificate sub nr.1534 şi nr.1535, ambele din data de 03 octombrie 2012, la BNP Dan Laurenţiu. În temeiul art.397 alin.1 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpaţii SPIREA MARINEL, PÂRLEA NICOLAE, CHIFELEA MARIUS-FLORIAN şi DINU IOANA-DANIELA, în solidar, să plătească părţii civile A.N.A.F. - D.G.R.F.P. Ploieşti - A.J.F.P. Ialomiţa suma de 365.688 lei, plus obligaţiile fiscale accesorii, calculate de la data scadenţei şi până la achitarea integrală a debitului. Constată că, din această sumă, inculpatul SPIREA MARINEL a plătit suma de 30.603 lei. Înlătură dispoziţia de confiscare de la inculpaţii SPIREA MARINEL, PÂRLEA NICOLAE şi CHIFELEA MARIUS-FLORIAN a sumei de 138.399 lei şi, respectiv, de la inculpaţii SPIREA MARINEL, PÂRLEA NICOLAE şi DINU IOANA-DANIELA a sumei de 51.454 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. În temeiul art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea apelurilor rămân în sarcina statului. În temeiul art.275 alin.6 rap. la art.272 alin.1, 2 din Codul de procedură penală, onorariul parţial al avocatului din oficiu desemnat pentru inculpaţii apelanţi, în cuantum total de 180 lei (câte 90 lei pentru fiecare), rămâne în sarcina statului, fiind suportat din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 28 noiembrie 2017.
Document: Hotarâre 1658/2017 28.11.2017
Răspunde
 16-07-2018
Vizitator
buna ziua,am si eu 2 probleme din care una este mai grava...mentionez ca nu am telefon sa sun si nici bani sa platesc un avocat deocamdata ...dar sunt intr o situatie dificila si nu stiu ce sa fac ...sa incep cu problema mai grava....acum 2 saptamani am gasit un telefon pe o banca in parc in bucuresti dupa care i am scos cartela l.am resetat la o casa de amanaet in Ploiesti si dupa si l am scos si l am dus la o alta casa de amanet in schimbul a 1700 lei...ma instiintat baiatul de la casa de amanet ca telefonul a fost ridicat de politie si ca sa facut plangere ca a fost furat si ca casa de amanet a facut si ei plangere asupra mea pentru a recupera banii.....Va rog frumos sa mi spuneti cum sa fac ca nu vreau sa ma caute politia sau sa fac puscarie pentru un telefon gasit.... sa ma duc singur sa dau declaratie la politie la sectia 5 in bucuresti ca asa mi.au zis cei de la casa de amanet sau sa astept o citatie acasa sa ma prezint??
Răspunde
 16-07-2018
Vizitator
Lucian, pentru inceput ar trebui sa nu mai furi telefoane, si daca o faci, sa nu le mai vinzi cu datele tale la vedere. Noroc ca sunt hoti prosti ca tine pe lumea asta, altfel ar deveni dracului problematic.

Si daca vrei sa zici "nu am furat", telefonul din parc pe care l-ai "gasit" (sa mergem cu varianta asta) nu era al tau. Avand inspiratia sa-i scoti cartela, nu a mai putut fi sunat nici de proprietar. Presupun ca ai scos cartela imediat cum l-ai gasit, ca nu cumva sa sune cand te plimbai cu el prin parc...
Răspunde
 16-07-2018
Vizitator
Nu sunt hot si nu am avut probleme cu politia...pur si am gasit telefonul pe o banca in trecere in parc dupa cum am si spus...
Răspunde
 02-08-2018
Vizitator
Am gasit si eu telefoane dar nu le-am scos cartela... practic prin asta te asiguri ca e "al tau" si nu il mai gaseste / suna proprietarul, nu? Asta e momentul in care te decizi ca e "al tau".
Răspunde
 02-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Lucian a scris pe 16-07-2018:
buna ziua,am si eu 2 probleme din care una este mai grava...mentionez ca nu am telefon sa sun si nici bani sa platesc un avocat deocamdata ...dar sunt intr o situatie dificila si nu stiu ce sa fac ...sa incep cu problema mai grava....acum 2 saptamani am gasit un telefon pe o banca in parc in bucuresti dupa care i am scos cartela l.am resetat la o casa de amanaet in Ploiesti si dupa si l am scos si l am dus la o alta casa de amanet in schimbul a 1700 lei...ma instiintat baiatul de la casa de amanet ca telefonul a fost ridicat de politie si ca sa facut plangere ca a fost furat si ca casa de amanet a facut si ei plangere asupra mea pentru a recupera banii.....Va rog frumos sa mi spuneti cum sa fac ca nu vreau sa ma caute politia sau sa fac puscarie pentru un telefon gasit.... sa ma duc singur sa dau declaratie la politie la sectia 5 in bucuresti ca asa mi.au zis cei de la casa de amanet sau sa astept o citatie acasa sa ma prezint??

Mergeți la Poliție și colaborați cu ei pentru cercetări. Plătiți prejudiciul și sperați la o soluție de renunțare la urmărirea penală..........

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.