Forum avocaţi > Drept penal

Agresiune fizica

20-12-2013
Vizitator
Buna ziua,

O sa relatez pe scurt ce s-a intamplat si apoi va adresez cateva intrebari, daca acest lucru imi va fi permis.
In urma cu cateva zile, in timp ce ma deplasam la serviciu, din ultima scara a blocului au iesit 4 caini latrand inspre mine amenintator.M-am aparat cu o manusa de acestia, dar apoi un domn din spatele lor m-a intrebat de ce m-am agitat.I-am raspuns ca e normal sa fiu speriat si ca ar trebui sa sun si la politie.S-a apropiat de mine, m-a lovit cu pumnul in zona fetei si apoi a zis ca pot sa sun la politie. In timpul apelului la 112, am primit alti pumni in zona toracelui si a capului.Am fost la IML pt certificat medico-legal(urmeaza sa il primesc dupa sarbatori) si am depus plangere penala la politie.De fata la toata scena a fost si un martor,vecin cu agresorul, care nu si-a dat numele pentru ca nu vrea sa ii faca rau vecinului sau.Am identificat agresorul, urmeaza sa fie identificat si martorul, dupa numarul masinii pe care o conducea.

Pentru ca este prima data cand patesc asta, as vrea sa stiu:
-care imi sunt drepturile?
-ce trebuie facut in afara de plangerea penala de la politie pentru a fi sanctionat cf legii?
-cum pot obtine daune morale si care ar fi suma care se poate obtine?
-e nevoie sa am avocat pentru a rezolva situatia?

Multumesc!
Răspunde
 13-01-2014

Buna ziua,
ajuta mult sa aveti un avocat in astfel de situatii.
oricum certificatul IML va spune cate zile de ingrijri medicale vi se acorda si atunci se poate discuta asupra incadrarii juridice a faptei.
in principiu, in cursul urmaririi penale sau in instanta va puteti constitui si parte civila cu o anumita suma de bani pentru daune materiale si o alta pentru daune morale...
oricum totul se va transa dupa obtinerea certificatului IML
pt mai multe informatii ma puteti contacta pe adresa cristeasmaranda@gmail.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.