Forum avocaţi > Drept penal

Agresare corporala grava orbire

13-01-2014
Vizitator
Fratele meu a fost agresat impreuna cu alti patru barbati in seara de 27 decembrie intr-un bar de mai multi indivizi care i-au batut crunt, ei alegandu-se cu urmatoarele rani: capete sparte, leziuni craniene extrem de grave, tendonul unei maini taiat, operat la UPU, iar fratelui meu i-au bagat o sticla sparta in ochiul drept.
Prin urmare, el a fost trimis de urgenta, din unitatea primiri urgente a sp. municipal Onesti, la Bacau, cazul era extrem de grav, in afara de acel ciob ramas de la sticla respectiva, avea multiple rani pe spate care eu necesitat suturi de urgenta si zona deasupra arcadei oculare taiata efectiv si cusuta ulterior la sectia oftalmo a sp. Bc. El a stat 2 saptamani in spital, perioada in care a fost supus unei interventii chirurgicale, in urma careia medicii nu i-au putut oferi niciun raspuns concludent, deoarece nici acum, la doua saptamani dupa agresiune nu i s-a deschis ochiul pentru a putea fi cercetat in amanunt. Din fisa de externare se pare ca are o leziune corneana (care din cate am aflat se poate remedia doar cu transplant de la donator, dupa ce ajungi pe o lista de asteptare), iris distrus si multe alte leziuni pe care nu le-am putut intelege din cauza terminologiei de specialitate. Sincera sa fiu, credem ca niciun transplant nu l-ar mai putea ajuta, desi are 23 ani, va ramane fara un ochi.
In seara cu pricina, s-a sunat la politie si agresorii nu au fost "ridicati", desi in localul respectiv si in ambulantele care i-au transportat la urgente era sange ca dupa un adevarat macel.
Intrebarea mea este: avand in vedere vatamarea corporala grava, suspectii nu trebuiau arestati si tinuti 29 de zile in inchisoare pana la solutionarea dosarelor celor agresati? Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, ce trebuie sa fac, sa angajez un avocat care sa solicite o astfel de procedura, sau cum? Mentionez ca toti ceilalti barbati si-au scos certificate medico-legale, fratele meu a fost joi, in ziua externarii, dar se pare ca mai avea nevoie de o fisa de la spital pentru a-i da zilele de concediu medical necesare.Sunt intrigata de faptul ca cei in cauza sunt inca in libertate si se pare ca se distreaza prin localitate cu "grozavia" lor pentru ca sunt de parere ca nu vor plati pentru faptele lor, deoarece au scapat de foarte multe ori de pedeapsa legilor, avand in vedere ca de astfel de treburi se ocupa mereu, bat oricand, pe oricine si nimeni nu ii poate domoli. Doi dintre ei au avut pedepse tot pentru bataie, dar cu suspendare, deci nu sunt la prima fapta de acest gen, de aceea imi e teama ca vor primi si de data aceasta cu suspendare.
Va multumesc pentru raspuns.
Prof. Miron Elena
Răspunde
 13-01-2014

buna ziua,
situatia este destul de complicata.
sfatul meu este ca impreuna cu un certificat emis de IML sa se faca plangere. probabil va fi incadrarea la vatamare corporala grava. Asupra suspectilor se va aprecia in functie de gradul de pericol ce il reprezinta... cel mai bine ar fi sa angajati un avocat care sa se ocupe de toate procedurile.
Sunt av in Iasi, ma puteti contacta pe adresa cristeasmaranda@gmail.com
o zi buna
Răspunde
 13-01-2014
Vizitator
Va multumesc foarte mult. Azi a fost la Bacau la control, i-a dat dr. fisa necesara la Iml, pentru a-i putea da acel certificat si concediul medical. Mai sunt inca patru baieti implicati, toti au certificate, unul merge maine cu fratele meu la legist, trebuie sa ii prelungeasca concediul medical (cel cu mana) si daca se completeaza dosarul si sunt si ei de acord, va contactez pentru ca vreau sa ia cat mai multi ani, avand in vedere ca au mai comis astfel de fapte. Nu vreau ca verdictul sa fie doar inchisoare cu suspendare, nu ne ajuta cu nimic. Vrem sa plateasca cu ani de inchisoare, exact cum prevede codul penal.
Răspunde
 13-01-2014
Vizitator
Plangerea a depus-o imediat a doua zi. A dat declaratia in spital si a trimis-o la Pol. Onesti. Rog pe domnii/doamnele avocati sa ma sfatuiasca daca au mai avut de a face cu un astfel de caz ce verdict au dat magistratii...chiar se pedepseste sau scapa cu amenzi sau ceva de acest gen?
Răspunde
 14-01-2014

se poate obtine o condamnare cu executare, avand in vedere natura infractiunii si trecutul agresorilor, insa probabil va fi o procedura de durata si a urmaririi penale si a dosarului de fond,
Răspunde
 25-04-2014

va prezint urmarile atacului asaupra fratelui meu, atac descris mai sus: a primit cumulat un numar de 120-125 zile, nu mai vede cu ochiul drept, nu se poate face transplant deoarece organul s-a atrofiat partial si este mai mic decat in mod normal. Am depus fisa cu zilele de concediu medical, iar politistul care se ocupa de caz face indirect presiuni spunand ca mai exista o impacare, ceea ce nu dorim sa auzim. De asemenea, cand l-am intrebat de ce nu da dosarul in tribunal, a zis ca de acum trebuie sa mai ia declaratii agresatilor si agresorilor, desi au luat in mai multe randuri declaratii de la ambele parti. Intrebare mea este: Cat ar trebui sa dureze in mod normal pana sa fie trimis dosarul de catre politie in instanta si inceperea procesului?
Răspunde
 06-04-2015
Vizitator
Daca o persoana implicata ca parte vatamata intr-un proces este trimisa la Bucuresti la expertiza medico-legala referitoare la faptul ca nu mai vede cu ochiul stang, cu toate ca are depuse la dosar toate documentele care atesta deja incapacitatea de vedere, poate sa solicite instantei subventionarea cheltuielilor de catre Ministerul de Justitie?
Mentionez ca suma este destul de mare, aproximativ 2500 lei, in conditiile in care el nu mai lucreaza de cand a fost agresat. Multumesc pentru raspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.