|
20-11-2018 |
 | Viorel Vizitator |
| Cei de la DSP spun 10 m de la fațada clădirii !! Eu găsesc 10 m de la imobil (oms 119 din 2014 art.15) | |
|
|
|
26-11-2018 |
| Conform art.15 din Ordinul nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei prevede ca fiind. "cea mai apropiata locuinta invecinata" si in temeiul art.1a aceluiasi ordin locuinta este casa unde se locuieste efectiv. Deci cel putin 10 m de locuinta dvs. Daca pana in gardul dvs aveti o distanta de100 m plus distanta minima 60 cm de limita de hotar unde se construieste (art.612 Cod procedura civila) rezulta 160 m intre locuinta dvs si fata de cotet. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
28-11-2018 |
 | Viorel Vizitator |
| Bună ziua ! mulțumesc ptr răspuns dar cred totuși că a_ți vrut să scrieți (10m,10m,60cm,10.6m)? Am să încerc să explic mai bine: am făcut o sesizare la DSP cum că vecinul meu crește păsări (și cocoși) într-un coteț care se află la 2 m de fereastra dormitorului meu (casa fiind construită cu autorizație.de vreo 25 ani ) deranjant fiind mirosul dar și zgomotul pe care_l fac aceștia începînd cu 3 noaptea .menționez că fereastra se află lateral spate casă și nu la fațadă.Au venit două persoane au văzut după 5zile am primit o recomandată de la DSP.unde scrie că constatat faptul că cotețul se află la o distanță mai mare de10m față de fațada locuinței mele(chiar și așa doar dacă măsor peste acoperiș poate)și că conf.O.M.S. 119/2014 (cu modificările și completările ulterioare)ptraprobareaNormelorde igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației vecinul poate să crească păsări astfel încît să nu existe risc de poluare a mediului și risc pentru sănătatea vecinilor,cu respectarea condițiilor de biosecuritate.!??!.Menționez că locuința se află în mediu rural dacă asta ar fi o abatere de la acel art 15 . Mulțumesc anticipat ptr. răspuns . | |
|
|
|
28-11-2018 |
| Buna ziua. V-am explicat bine. Si nu am vrut sa scriu zece metri ci o suta pt ca era un exemplu. Ca exemplu puteau fi " de la locuinta dvs" pana la gardul despartitor 365 m plus saizeci cm limitarea standard rezulta ca ar fi fost 370,10 m. Conform art.15 din Ordinul nr. 119/2014 - "Locuinta invecinata" inseamna orice perete a locuintei NU FATADA !. Deci unde locuiesc oameni. Ordinul NU SPUNE "DE LA FATADA" . Asa cum ati detaliat acum aveti posibilitatea sa dati in judecata atat institutiile publice (DSP-ul) cat si pe vecin pentru desfiintarea cotetelor, grajdurilor sau ce sunt ele | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
24-04-2020 |
 | Leu.marian Vizitator |
| Am inteles 10 m fata de locuinta in care stau dar mirosul? dimineata vreau sa aerisesc locuinta insa nu se prea poate din cauza mirosului , o rezolvare , multumesc . | |
|
|
|
27-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Leu.marian a scris pe 24-04-2020: Am inteles 10 m fata de locuinta in care stau dar mirosul? dimineata vreau sa aerisesc locuinta insa nu se prea poate din cauza mirosului , o rezolvare , multumesc . Incercati in prima faza o rezolvare amiabila cu vecinul dvs, iar daca acest lucru nu va fi posibil, va trebui sa formulati in instanta o actiune impotriva vecinului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-04-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Leu.marian a scris pe 24-04-2020: Am inteles 10 m fata de locuinta in care stau dar mirosul? dimineata vreau sa aerisesc locuinta insa nu se prea poate din cauza mirosului , o rezolvare , multumesc . Cei care ignora complet obligaţia legală de a amplasa adăposturile de animale la o distanţă mai mare de 10 metri de imobilele învecinate şi de a amenaja aceste adăposturi cu pardoseală betonată şi instalaţie de colectare a deşeurilor riscă să fie amendati de Poliţia Locală, care desfăşoară activităţi de control în urma unor sesizări primite de la vecinii deranjaţi. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-05-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna ziua! Am facut reclamatie atat la primăria cat si la DSP dar nu s a luat nici o masura,motivand ca in momentul in care noi am construit casa cotetele vecinilor erau existente.Deci chiar nu inteleg pe proprietatea mea trebuie sa imi amplasez casa ,eu ???la distanta de fel putin 10 m fata de gardul meu ???!!! ptr ca pe acel gard exista amplasate cotetele vecinilor???Va rog o solutie. | |
|
|
|
04-09-2020 |
 | Unul Vizitator |
| Nene, ti s a explicat f bine aici. Solutia: chemi in instanta primaria, dsp (eventual abuz in serviciu pt asemenea raspuns) si pe vecin. Duoa 1-2 ani o sa castigi. | |
|
|
|
05-08-2021 |
 | Elena Vizitator |
| La câți m își poate depozita vecinul fânul față de locuință mea și a coșului de fum.Menționez că și-a făcut o cireadă la 3m de locuință și există pericol de incendiu pt.că în acea direcție am coșul de fum.Mulțumesc. | |
|
|
|
05-08-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Faceti sesizari la Primarie, DSP local, ISU local. Nu are dreptul sa tina animalele la 3 m distanta de casa dvs. Si nici sa depoziteze materiale inflamabile aproape de potentiale surse de foc. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-08-2021 |
 | Serbanica cristina Vizitator |
| La ce distanta se poate construi un cotet de porci fata de locuință vecina ?! | |
|
|
|
28-11-2021 |
 | Mădălina Vizitator |
| Bună ziua! Ma confrunt cu o problema. Acum un an, am cumpărat un teren pe care ne am construit o căsuța. Teren aflat într un cartier al tinerilor. Unde existau deja construite casa lângă casa. Peste strada de casa noastră este padocul de câini. Când am cumpărat noi, vecinii erau deja disperați însă primarul ne a asigurat ca pana la finalul anului câinii o sa fie mutați. Lucru care nu s a întâmplat. Care este procedura și cui trebuie sa ma adresez scris pentru a rezolva aceasta problema? Sunt peste 200 de câini. Imaginați va ce zgomot dar în special ce miros. În 2021 nu cred ca e normal ca primăria sa păstreze acest padoc în mijlocul caselor | |
|
|
|
21-07-2022 |
 | Vizitator Vizitator |
| Avocatib@yahoo.com a scris pe 26-11-2018: Conform art.15 din Ordinul nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei prevede ca fiind. "cea mai apropiata locuinta invecinata" si in temeiul art.1a aceluiasi ordin locuinta este casa unde se locuieste efectiv. Deci cel putin 10 m de locuinta dvs. Daca pana in gardul dvs aveti o distanta de100 m plus distanta minima 60 cm de limita de hotar unde se construieste (art.612 Cod procedura civila) rezulta 160 m intre locuinta dvs si fata de cotet. Mama ei de aritmetica... | |
|
|
|
21-07-2022 |
 | Vizitator Vizitator |
| Avocatib@yahoo.com a scris pe 28-11-2018: Buna ziua. V-am explicat bine. Si nu am vrut sa scriu zece metri ci o suta pt ca era un exemplu. Ca exemplu puteau fi " de la locuinta dvs" pana la gardul despartitor 365 m plus saizeci cm limitarea standard rezulta ca ar fi fost 370,10 m. Conform art.15 din Ordinul nr. 119/2014 - "Locuinta invecinata" inseamna orice perete a locuintei NU FATADA !. Deci unde locuiesc oameni. Ordinul NU SPUNE "DE LA FATADA" . Asa cum ati detaliat acum aveti posibilitatea sa dati in judecata atat institutiile publice (DSP-ul) cat si pe vecin pentru desfiintarea cotetelor, grajdurilor sau ce sunt ele 365m plus 60cm, fac 365,6m, nu 370,1m! | |
|
|
|
01-08-2022 |
 | Dan Vizitator |
| 365 m plus saizeci de cm sunt 365.6 m. Greu cu multiplii si submultiplii metrului. Metrul este metru, centimetrul este centimetru. | |
|
|
|
28-08-2022 |
 | Dan_lucian2010@yahoo.con Vizitator |
| Buna ziua, as avea nevoie de un răspuns concret.locuiesc la țară și mi am construit o casa, la 2 ai a venit un columbofil ei și a tras o coșmelie de porumbei vecina cu mine și ce i drept la o distanta de 11.5 m de casa mea.ideea e că porumbeii aia îmi produc disconfort pe tot parcursul zilei (găinaț pe casa in curte , miros înțepător) sunt cam 250.am vb la primărie deși degeaba.as vrea să știu dacă am ce sa fac sa nu mai creasca.exista vreo lege ..câți s acreasca ,nici măcar nu are acceptul meu.casa e fără fundație.multumesc | |
|
|
|
04-09-2022 |
 | Alex76
|
| Buna ziua. De putin timp am cumparat o casa la tara si dupa ce am inceput sa lucram putin si sa facem ordine prim curte am dat si de probleme,acestea fiind in legatura cu cotetul de porci al vecinului. Daramand o anexa a casei,am realizat ca dupa gardul dintre vecini la max 50 cm,vecinul are un cotet unde creste 4 porci. Noi am "adulmecat" acest miros cat am lucrat pe la casa,dar nu stiam ca sursa mirosului se afla asa aproape de noi. In urma discutiei cu vecinul,am aflat ca inainte avea acel cotet in partea cealalta a proprietatii,dar din cauza vecinului care i-a facut sesizari a mutat in cealalta parte deoarece exista o anexa care-i masca cotetul animalelor. El mi-a spus linistit ca nu are ce face deoarece nu are spatiu unde sa-si mute din nou cotetul de porci,avand o suprafata mica de teren. In urma desfiintarii acestei anexe,am ramas cu un spatiu unde o sa-mi fie apalasata bucataria si terasa careo sa fie aproape lipite de acest cotet. Rugamintea mea este sa-mi furnizati niste raspunsuri fiabile si legi sau etape prin care as putea sa rezolv aceasta problema. Cu deosebite multumiri | |
|
|
|
15-01-2025 |
 | Luminita Vizitator |
| Am 6 pauni La ce distanta de gardul de hotar cu vecinul pot face o temelie pentru voliera ??? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |