Forum avocaţi > Litigii

Repunere proces pe rol desi parata nu a depus intampinare

20-11-2018
Vizitator
Buna ziua,
Am facut o contestatie la executare contract credit IFN, in care spuneam, printre altele, ca s-au facut prelungiri de credit cu plata comision prelungire; dar desi imi veneau confirmarile de prelungire pe mail data scadenta ramanea aceeasi, am invocat clauze abuzive si multe altele. Ba mai mult am aratat ca contractul depus are un numar iar pe mailurile trimise de IFN mi se solicita plata pe alt numar de contract, astfel platile facute de mine erau conform datelor din mailurile primite de la IFN. Astfel am considerat ca creanta nu este certa lichida exigibila si sa se anuleze executarea silita. Parata nu a depus intampinare si nici un alt act la dosar. Instanta a stabilit termenul de judecata, dar in loc sa dea o solutie pe baza cererii mele si a actelor depuse la dosar, a repus procesul pe rol si a cerut paratei informatii referitoare la afirmatiile facute de mine : contractul depus la dosar are alt numar iar platile au fost facute pentru alt contract asa cum se specifica in mailurile primite, daca s-au facut prelungiri de contract , sumele platite de mine ,etc . Practic instanta le-a cerut sa combata cererea mea desi acest lucru era posibil doar prin intampinare. Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii.Este legal acest lucru? Multumesc.
Răspunde
 21-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Chiar dacă a rămas în pronunțare la termenul de judecată, instanța poate să repună dosarul pe rol dacă se simte nelămurită asupra unor aspecte ale cauzei, urmând ca în continuarea judecății să lămurească acele aspecte care au făcuto să nu poată pronunța o soluție. Nu este vorba despre invitatie la apărare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.