|
04-10-2019 |
 | Ailoaei Otilia Vizitator |
| Buna ziua .As dori si eu niste lamuriri am o fetita de 14 ani la 5 ani tatal ei a murit in 2010 iar dupa cativa ani a murit si socrul meu Dupa moartea socrului ap cu 2 camere s-aimpartit in felul urmator:cota de 1/8 i-a revenit soacrei iar cota de 3/8 i-a revenit fetitei mele Ce vreau eu sa stiu e daca soacra are dreptul sa vanda apartamentul noi fiind impotriva acestui lucru multumesc | |
|
|
|
04-10-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Incerc sa descifrez intrebarea dvs: Socrii dvs. au detinut un apartament si au avut un singur fiu. Sotul dvs. a murit inaintea tatalui sau, iar la mostenirea acestuia a venit fetita dvs, prin reprezentare. Dupa bunic s-a pus in discutie mostenirea unei jumatati din apartament, ptr ca cealalta jumatate apartine mamei sotului dvs, fiind bun comun achizitionat in timpul casatoriei. De aceea, apartamentul in integralitatea sa apartine infinal: - 1/2 soacrei, prop.exclusiva + 1/4 din jumatatea socrului (adica 1/4 x 1/2 = 1/8), mostenire ca sotie dupa moartea socrului dvs, adica 5/8 - 3/4 din jumatatea socrului, (adica 3/4 x 1/2 = 3/8) mostenita de fetita in locul tatalui, dupa bunic, adica 3/8 Deci, In final, fetita detine 3/8, iar soacra detine 5/8. Pentru a avea reprezentarea corecta, ganditi-va la un mar taiat in 8 felii egale si din care fata are 3 felii, iar soacra 5) Din punct de veder legal, oricare poate sa-si vanda cota sa, daca gaseste cumparator pentru asa ceva, ceea ce ma indoiesc. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-10-2019 |
 | Ailoaei Otilia Vizitator |
| |
|
|
06-10-2019 |
| Soacra are dreptul să-și vândă cota deoarece partajul nu a fost făcut. Poate conveniți ca vânzarea să se facă de ambii coproprietari. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-12-2022 |
 | Alina Vizitator |
| Bună ziua!Am dezbătut succesiunea după tata.Apartamentul este cumpărat împreună cu soția sa,căreia îi revine jumătate,dreptul ei din apartament,împărțind doar cealaltă jumătate la succesiune.In actul de moștenitor scrie că eu am dreptul la 3/8,sora mea la 3/8,iar mama vitregă la 1/4 din masă succesorala. Intreband notarul,a zis că amândouă avem 3/8.În certificat scrie clar în dreptul fiecareia,nu amândouă. Doresc sa ma lămuriți dacă noi,împreună,avem 3/8 sau 6/8? | |
|
|
|
22-12-2022 |
 | Alina Vizitator |
| Bună ziua!Am dezbătut succesiunea după tata.Apartamentul este cumpărat împreună cu soția sa,căreia îi revine jumătate,dreptul ei din apartament,împărțind doar cealaltă jumătate la succesiune.In actul de moștenitor scrie că eu am dreptul la 3/8,sora mea la 3/8,iar mama vitregă la 1/4 din masă succesorala. Intreband notarul,a zis că amândouă avem 3/8.În certificat scrie clar în dreptul fiecareia,nu amândouă. Doresc sa ma lămuriți dacă noi,împreună,avem 3/8 sau 6/8? | |
|
|
|
03-01-2023 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Din masa succesorala, dvs si sora mosteniti 3/4, iar sotia supravietuitoare 1/4. Cotele au fost stabilite in optimi deoarece sotia supravietuitoare detine deja 1/2 din imobil, astfel ca raportat la intreg imobilul, sotia supravietuitoare detine 5/8, iar dvs si sora 3/8. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-01-2023 |
 | Ciprianjicu870@gmail.com Vizitator |
| Bună ziua,as dori sa știu și eu cât vine o cota de 3/8 din 250mp?mulțumesc frumos | |
|
|
|
23-01-2023 |
| 93,75 mp | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
01-06-2023 |
 | Stana Dorin Vizitator |
| Bună Seara va rog îmi răspundeti și mie tatăl meu a murit noi suntem 4 frați 3 frați au renunțat la moștenire dupe decesul tatălui iar mie mia devenit cota 3/4 iar lu mama 1/4 iar acum dupe moartea mamei cit ne devine la suta la fiecare frate 4 frați. | |
|
|
|
12-06-2023 |
 | Gheorghita Bogdan Vizitator |
| Buna ziua îmi pare rău ca postez aici mesajul meu dar nu merge sa postesc individual. Buna ziua, In urma cu 4 ani eu și prietena mea ne căutam o garsoniera cu chirie. Am găsit direct de la proprietar o garsoniera recent renovată fără mobila in Bucătărie dar am acceptat sa ne mutam pana ajunge mobila a promis și o hota ca e spațiul mic la Bucătărie și ca izoleaza exteriorul sa nu fie Frig neavând centrală caldura fiind de la cet ( mobila a adus-o după câteva săptămâni am acceptat sa stam așa, hota și izolația promisa nici in ziua de azi, asta nu o fost nici o problema am acceptat așa) Am făcut un contract între noi nefiind înregistrat la ANAF suma stabilită de 950 lei + garanția ( suma după un timp a fost modificata la cerința proprietarului la 1000 lei și am fost de-acord ) In tot acest timp nu au fost probleme între noi mai venea sa vadă starea garsonierei stabilind ziua de comun acord, i-am respectat deciziile lui cu privire fără copil fără animal de companie fără fumat . Chiria pana in ziua de azi și utilitățile nu au întârziat nici măcar o zi. Problema proprietarul cred ca a apărut pentru ca in urma cu 2 luni l-am anunțat ca îmi achiziționez un imobil și ca o sa ma mut. Pentru astea 2 luni i-am plătit chiria pana pe 24 Iunie . Între timp tot revenea cu telefoane când plec și l-am anunțat ca o sa plec când se sfârșește plata chiriei ca mai am lucruri de strâns și sa rezolvam și la serviciu preavizul . Toate bune pana când duminica 11 iulie prietena mea a fost sunată de proprietar care a vorbit pe ton ridicat daca a văruit întreaga garsoniera ca el marți are vizionare, noi locuind încă acolo și nu era acord între noi ca ii varuiesc . După discuția aia am hotărât sa vina sa vadă garsoniera și sa vadă ca nu e necesar neaparat nefiiind daune provocate de noi ( totul in garsoniera păstrat ca și nou mobila si totul fără dauane, doar la Bucătărie câteva pete minuscule, urma de la masa cu a stat lipita de perete nefiind spațiu ) Am hotărât sa vina sa vadă garsoniera și am stabilit ora 17 duminica 11 Iunie. Acesta suna ca vine așa ca l-am așteptat, când deschid USA acesta era însoțit de fratele lui și încă o persoana ( după am realizat ca era un meșter ) La nici 5 minute au început amandoi sa ma atace verbal ca nu vreau sa ii varuiesc ca ii vin alți chiriași căutau motive și amenințări ( de profesie sunt amandoi polițiști) Le-am spus ca îmi doresc și garanția pentru ca nu sunt daune și sa mi se restituie, imediat a intervenit fratele proprietarului ca sa părăsesc imediat garsoniera in momentul ăla ca este dansul acum proprietar ca cumpărat de la fratele lui garsoniera și sa plec imediat. După Mai multe insistente alea lor am zis ca plec dar să calculeze pana pe data de 24 in ziua fiind 11 și să-mi dea restul de bani din chiria platatita de mine , nu au vrut și nici sa părăsească o ora imobilul să-mi strâng lucrurile când noi discutam meseriașul cu care venise schimba deja iala de la USA și am hotărât sa plec. Și așa am fost dat afara din chirie abuziv de cei 2 Vreau sa știu unde e dreptatea și daca aveau voie sa ma scoată așa din garsoniera Va mulțumesc ! | |
|
|
|
15-02-2024 |
 | GEORGI Vizitator |
| Buna ziua. Parintii mei au divortat in anul 2002, apoi fiecare s-a recasatorit. Parintii mei au avut impreuna 2 copii, eu si fratele meu. Tata a decedat si am mers la notar sa deschidem succesiune. Noi am dus toate actele cerute de la apartamentul unde nu s-a facut partaj la divort si unde locuim eu ama si fratele de 37 de ani. Tata resatorindu-se au vandut casa batraneasca(mostenire de la bunica mea) si s-a mutat cu actuala sotie .Sotia supravietuitoare a adus la notar doar o chitanta, atat a spus ca are pe casa accea de la curte. Inteleg ca nu se poate face partaj doar pe imobilul de la bloc, deoarece ea nu dispune nici de bani nici de timp pt a umbla sa isi faca toate actele legale pt casa de la curte.Sotia supravietuitoare are 1/4 iar noi copii 3/4, (la apartament)Cum putem legal sa facem sa fim in actele de la apartament doar mama eu si fratele(apartament dobandit de mama si tata in 1987 | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |