Forum avocaţi > Litigii

Executare silita coproprietari fara a fi parte in contract

29-10-2019
Vizitator
Buna ziua.
Nepoata mea este executata silita pt o datorie la KRUK. Desi i se retine din salariu, s-a trezit cu o somatie imobiliara pe o propritate unde sunt 3 co-proprietari. Nu ne-a spus de ea, au tecut 30 zile de cand a primit-o. Am aflat ieri si i-am cerut sa vad despre ce este vorba. Problema este ca pe somatie este trecuta ca avand cota parte de 50% din proprietatea respectiva, dar titlul de proprietate este pe 33% cota parte a ei . In acest caz noi , ceilalti doi coprprietari putem contesta executarea imob iliara acum fara sa asteptam scoaterea la licitatie avand in vedere ca se scoate la licitatie mai mult decat cota ei parte si lezeaza dreptul nostru de proprietate? Multumesc
Răspunde
 29-10-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Sigur ca da! chiar este indicat sa contestati.
Firma de recuperare actioneaza in mod nelegal.
Trebuia prima data sa solicite partajarea imobilului si apoi executarea silita a datoriei debitorului in limita proprietatii ce o va detine in urma partajarii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-10-2019
Vizitator
Multumesc pt raspuns.
Nedumerirea mea era referitoare la termenul de contestatie, mi s-a spus ca nu mai pot face nimic ca au trecut 15 zile . Din raspunsul dv reiese ca pot. Exista vre-un termen limita in cazul meu cand pot depune contestatie?Multumesc.
Răspunde
 29-10-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Cod pr.civila
art.713
În cazul procedurii urmăririi silite mobiliare sau imobiliare ori a predării silite a bunului imobil sau mobil, contestaţia la executare poate fi introdusă şi de o terţă persoană, însă numai dacă aceasta pretinde un drept de proprietate ori un alt drept real cu privire la bunul respectiv.
art.715
(4) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia prin care o terţă persoană pretinde că are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit poate fi introdusă în tot cursul executării silite, dar nu mai târziu de 15 zile de la efectuarea vânzării ori de la data predării silite a bunului.
(5) Neintroducerea contestaţiei în termenul prevăzut la alin. (4) nu îl împiedică pe cel de-al treilea să îşi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în condiţiile legii, sub rezerva drepturilor definitiv dobândite de către terţii adjudecatari în cadrul vânzării silite a bunurilor urmărite

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2021
Vizitator
Buna ziua. Tatăl meu este urmărit penal și are o creanța de plătit la stat. Nu deține banii datorați așa ca statul a decis sa ceara partajul casei pe care o are la comun cu mama mea. Astfel, casa va fi trecuta pe numele tatălui meu(si poate fi executata silit) , acesta urmând sa ii plătească sulta. Ce se întâmpla in cazul in care mama mea refuza partajul si nu vrea sa renunțe la proprietate? Judecătorul o poate obliga? Dacă da, apoi ce se întâmpla dacă tatăl meu nu are bani pentru sulta? Mama mea va rămâne fără partea ei de casa si fără bani? Mulțumesc frumos
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.