Forum avocaţi > Litigii

De ce a fost mama oprita la vama?

22-01-2020
Vizitator
Buna ziua,

Va prezint cumva pe scurt urmatoarea situatie:

Impreuna cu mama mea, 82 de ani, am contractat o excursie de revelion in Bulgaria.

Deoarece mama nu are pasaport, am discutat cu fetele de la agentie si mi s-a spus ca se poate merge si cu "buletinul". Acest raspuns l-am primit de 3 ori, de 2 ori la inscriere - platit in rate - si o data la telefon, in 28 dec, cu o zi inainte de plecare. Pe mama am inscris-o cu buletinul ( documentul vechi), asa cum ni s-a precizat ca "se poate".

La vama cu Bulgaria, mama a fost oprita si coborata din autocar deoarece ii trebuia o carte de identitate si nu un "buletin". Va dati seama ca nu a fost un moment usor, mai ales pt mama, care la 82 de ani, de-abia s-a mai tinut pe picioare de suparare. Evident ca trebuit sa renunt si eu la excursie, caci nu puteam sa o las pe mama in vama, singura.

Drumul inapoi acasa l-am suportat din fonduri personale.

As dori sa stiu ce daune pot cere agentiei deoarece la inscrierea in excursie, nimeni nu a sesizat faptul ca actul mamei nu este valabil si ca ii trebuie carte de indentitate. Un simplu avertisment ar fi fost suficient pt ca mama ar fi avut timp sa scoata un act nou.

Precizez ca nici in contract nu se specifica care anume acte sunt necesare- se mentioneaza doar "documentele necesare calatoriei".

Precizez, de asemenea, ca mama nu este la curent cu tehnologia, cu internetul, cu noua legislatie, nici macar tel mobil nu are.

Consider ca inscrierea mamei in excursie a fost facuta nelegal si ca cineva trebuie sa rapsunda pt aceasta situatie grava.

Eu am facut deja o sesizare scrisa companiei, dar nu am primit nici un rapsuns.

Va multumesc.

Ella
Răspunde
 22-01-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, nu poate fi vorba de o "noua legislatie", de vreme ce de la aderarea Romaniei la UE (2007) se stie ca cetatenii romani pot ajunge in alte state membre doar cu cartea de identitate ori pasaport.

"Buletinul" este valabil doar pe teritoriul tarii, chiar daca are valabilitate permanenta.

Faptul ca niste angajati ai agentiei v-au dat aiurea, din prostie ori rautate, niste lamuriri verbale nu va ajuta cu nimic in vederea tragerii agentiei la raspundere.

Trebuie sa puteti demonstra ca agentia v-a informat oficial ca unul dintre documentele valabile de calatorie in strainatate este "buletinul".

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-01-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu prea aveți ce face. deoarece oricine trebuie să cunoască legea (este prezumat că cunoaște), mai ales legea civilă. Puteți să faceți o sesizare la agenție vis-a-vis de această situație, dar doar pentru sancționarea celor vinovați.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o notificare si trimiteti-o prin posta, cu confirmare de primire, catre agentia de turism, prin care sa le solicitati sa prezinte oficial un punct de vedere cu privire la situatia creata. De asemenea, puteti solicita restituirea sumelor incasate, datorita faptului ca dvs si mama dvs nu ati beneficiat de serviciile achitate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.