Forum avocaţi > Litigii

Mai multi proprietari precedenti inscrisi in cartea funciara

27-03-2020
Vizitator
Buna,

Parintii mei au achizitionat un imobil la inceputul anilor 1990. In momentul achizitei au intocmit un contract de vanzare cumparare la un Notar cu vanzatorii imobilului. La momentul respectiv au omis sa verifice corectitudinea datelor din cartea funciara, astfel in acte apar mai multi fosti proprietari, incepand de la data primei inscrieri a imobilului in acte deci de peste 100 de ani.
Va rog sa ma sfatuiti ce posibilitati exista pentru a clarifica aceasta situatie.
Am incercat sa contactam atat fostii proprietari, de la cine au dobandit dreptul de proprietate parintii mei pe baza contractului incheiat, cat si persoanele care mai apar in acte, dar din pacate fara succes.

Va multumesc anticipat.
Răspunde
 28-03-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dar nu inteleg ce doriti sa clarificati.
Pentru fiecare imobil se deschide o singură carte funciară.
In partea a II-a a CF (fosta foaie de proprietate) s-au inscris intotdeauna numele proprietarilor.
In CF este normal sa se pastreze istoricul detinatorilor imobilului.
Daca la data cumpararii imobilului de catre parintii dvs. in CF figura inscrisa persoana care a vandut, iar acum figureaza parintii dvs, este totul in regula.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca in momentul de fata in Cartea Funciara figureaza parintii dvs in calitate de proprietari ai imobilului, nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Faptul ca figureaza istoricul fostilor proprietari care au detinut imobilul de-a lungul timpului este un lucru normal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-04-2020
Vizitator
Buna seara,

Va multumesc pentru raspunsurile primite, inteleg ce imi spuneti dar totusi doresc sa va detaliez un pic situatia in cauza.
Proprietatea, cat si vanzarile succesive au avut ca obiect o casa, anexe, terenul aferent acestora si curtea. Este vorba de o singura proprietate ingradita, insa impartita in cote in urma unei mosteniri vechi. La momentul achizitiei imobilului de catre parintii mei (in anul 1994) fostii proprietari au intocmit o schita "Pentru instrainare in intregime" cu numar topografic care atesta acest lucru, si descrie o singura proprietate.
Iar problema se rezuma la impartirea proprietatii in CF datorat acelei mosteniri vechi, conform actelor parintii mei detin 288/1728, desii vorbim in realitate de o singura proprietate.
Imobilul descris, deci toata proprietatea ingradita a fost folosita in intregime si numai de familia noastra din anul 1994, in prealabil din 1992 pana in 1994 de catre fostii proprietari de la cine au achizitionat parintii mei imobilul. Iar din anul 1965 pana in 1992 de o alta familie de la cine au achizitionat proprietatea ultimii vanzatori.
Cum am mentionat anterior am incercat sa luam legatura cu celalalte persoane (sau mostenitorii lor) din CF, dar din pacate fara succes. Pe baza unei foi de proprietate vechi discutam de o inregistrare a acestora in anul 1928.

Avand in vedere ca, pe baza cunostintelor mele oglinda proprietatii o reprezinta Cartea Funciara, doresc sa clarific aceasta situatie astfel incat sa ne bucuram de toate atributele dreptului de proprietate.

Va multumesc aniticipat.
Răspunde
 08-04-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dvs. spuneti: "Proprietatea, cat si vanzarile succesive au avut ca obiect o casa, anexe, terenul aferent acestora si curtea."
Inteleg ca la contract este anexata documentatia cadastrala.
Daca mp din documentatia cadastrala apar in contractul notarial, iar acei mp reprezinta intreaga "casa, anexe, terenul aferent acestora si curtea", si apar in contractul notarial si in CF pe numele parintilor, iar acestea sunt ingradite, inscrise pe rolul fiscal, pe acesti mp sunt parintii dvs. proprietari.

Si ce doriti sa spuneti prin: "Iar problema se rezuma la impartirea proprietatii in CF datorat acelei mosteniri vechi, conform actelor parintii mei detin 288/1728, desi vorbim in realitate de o singura proprietate."

Eu nu inteleg. Ati cumparat tot insa s-a facut si mentiune ca aceltot reprezinta doar 288/1728?

Va recomand sa mergeti la un avocat sa vada documentele, ptr ca e clar ca nu va faceti inteles doar din vorbe.

Eu atat pot sa va zic: daca ceea ce ati cumparat si stapaniti reprezinta intrega proprietate care va intereseaza,[adica casa, anexe, terenul aferent acestora si curtea], daca in contract sunt mentionati vecinii si mp, schita cadastrala este pentru tot ceea ce ati cumparat si ingradit, nu vad de ce va faceti probleme.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.