Forum avocaţi > Litigii

Litigiu cu Asociatia de proprietari si Apaterm

25-03-2014

Buna ziua.
Am cumparat un apartament in iunie 2013, fara datorii pt ca am primit chitanta cand s-a semnat actul de vanzare cumparare si scria negru pe alb ca apartamentul nu are datorii. Fostul proprietar a achitat datoria inainte sa vanda apartamentul. Acum in martie asociatia de proprietari este executata silit de Apaterm pt o datorie veche din 2009- 2010, pt ca fostul administrator a furat 128.000 lei. Administratora a fost data in judecata, condamnata la 4 ani cu suspendare si la plata prejudiciului. Respectiva a vandut tot si nu mai are niciun bun pe numele ei, deci asociatia nu are ce executa silit.
Asociatia doreste sa-i puna pe proprietari sa plateasca din nou. In cazul meu: eu de ce trebuie sa platesc in contextul in care am luat un apartament fara datorii, iar in septembrie 2013 mi-am pus centrala iar Apaterm a fost de acord sa ma debransez ca nu am datorii?In cazul in care mi se trece aceasta datorie in tabelul de intretinere care este calea de atac?
Răspunde
 25-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Dvs nu puteti fi obligat la plata unor datorii mai vechi de iunie 2013 pt ca nu aveati calitate de proprietar. Datoriile sunt ale vechiului proprietar nu ale dvs.

In plus nici ceilalti proprietari nu pot fi obligati sa plateasca de 2 ori aceleasi sume de bani, in conditiile in care se constata prin hotarare judecatoreasca definitiva cine este vinovat.

Cel gasit vinovat de justitie trebuie sa plateasca. Nu este problema asociatiei si a proprietarilor ca persoana respectiva nu are bunuri/venituri ce pot fi executate silit. Paguba va fi suportatat de Apaterm nu de proprietari.

Discutati acest aspect in Adnarea Generala pt ca nu este legal sa va puna la plata nici pe dvs, nici pe ceilalti proprietari.

Daca se intampla acest lucru, nu va ramane decat sa ii actionati in instanta si sa constate judecatorul nelegalitatea imputarii acestor sume de bani.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2014

Multumesc pentru raspuns.
Exista o lege care precizeaza ca eu nu sunt raspunzator pentru datoria anterioara momentului achizitiei apartamentului?
Răspunde
 27-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si normele metodologice de aplicare a acesteia prevad ca proprietarii sunt raspunzatori de plata cotelor de intretinere.

In perioada pt care acele cote sunt datorate, dvs nu aveati calitatea de proprietar, deci nu aveti obligatia de a plati.

Acum daca dvs vi se pare normal sa achitati datoriile altora, eu nu ma pot opune.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.