Forum avocaţi > Litigii

Litigiu RCS&RDS

14-08-2020

Buna ziua, as dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat va rog.
Pe data de 19 Mai am primit o citatie in care sunt chemat in instanta de catre RCS&RDS in calitate de parat pentru neplata unei facturi din 2016.
In August 2016 am emigrat in Marea Britanie pentru studii universitare. Am platit ultimile facturi inainte de a pleca din Romania dar ulterior a fost emisa o alta factura de care nu am fost informat deoarece la domiciliul respectiv nu locuiește nimeni. Cand am aflat de existenta facturilor restante, am creat un cont online pe site-ul lor si am efectuat plata. Ulterior am sunat la serviciu de relatii cu clientii sa confirm acea plata. Mi sa spus ca voi fi contactat de catre echipa juridica. Cateva zile mai tarziu am fost contactat de catre ei in care m-au informat ca am un sold de plata de 3,017.60 dintre care:
640,56 lei - facturi neachiate (plata efectuata pe 14/07/2020, cand am fost adus la cunostinta de acele facturi, datorita citatiei);
1755,04 lei - penalității de întârziere (de 0,2% zi de întarziere)
567 lei - clauză penală/reduceri primite la semnarea contractului
5 lei - clauză penală echipament
50 lei - taxă judiciară de timbru.
Dintre care doar suma de 640.56 lei a fost inclusa in citatie.
Procesul se va tine in Noiembrie.
Intrebarea mea este urmatoarea, ce optiuni am, luând in considerare faptul ca nu ma pot prezenta la proces si nu imi permit financiar sa fiu reprezentat de catre un avocat?
Este taxa de 1755.07 lei legala, avand in vedere ca nu am fost pus la cunostinta de aceasta clauza la semnarea contractului?
Multumesc anticipat!
P.S. Imi cer scuze pentru lungimea acestei intrebari si le multumesc din suflet celor care si-au rapit din timp sa o citeasca.
Răspunde
 14-08-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
"...dar ulterior a fost emisa o alta factura de care nu am fost informat deoarece la domiciliul respectiv nu locuiește nimeni."

"Cand am aflat de existenta facturilor restante, am creat un cont online pe site-ul lor si am efectuat plata."

"Ulterior am sunat la serviciu de relatii cu clientii sa confirm acea plata"

"Cateva zile mai tarziu am fost contactat de catre ei ..."

Cand anume s-au petrecut cele de mai sus, la ce data mai exact?

Daca actiunea RDS a fost depusa la mai mult de 3 ani de la data ultimei facturi, era prescrisa actiunea. Dvs. efectuand acum plata v-ati dat cu stangul in dreptul,ca sa zic asa.

Introduceti date in text, sa vedem daca ati fi putut invoca prescriptia, caz in care nu ar fi avut ce sa va faca.
In plus, trebuie ca cineva sa va studieze clauzele contractuale,ptr a se analiza temeinicia pretentiilor RDS.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.