Forum avocaţi > Litigii

Abuz de incredere

23-10-2020
Vizitator
buna seara in 2017seful meu apela lamine pentru al ajuta cu diverse sume de bani de regula mi ii inapoia in scurt timp dar in martie 2017 m a contactat telefonic sa pregatesc masina ca de miine mergem la munca la bucuresti prin urmare a cumparat rovigneta pe o saptamina si difernta pina la 450lei am pus motorina am copii ale respectivelor plati si martori dar patronul nu mi a mai inapoiat sumele de bani cu care contribuiam la bunul mers al societati ducindu ma cu vorba pina in iulie 2017 cind firma a fost inchisa aflinduse in faliment 8/insolventa din 2013 pe cale amiabila nu am recuperat bani spuniindu mi ca mi i va da cind ii va primi de la insolventa nici in acea afirmatie nu am incredere deoarece si eu avind restante salariale 5000lei /2017 urmaresc procesul la tribunal prahova si la fiecaretermen amina cauza pentru vinzare active \*deci intreb *fata de patron mai pot face cevapentru a mi restitui bani *dar de la judecatorie /firma de insolventa mai am vreo sansa sa mi recuperez salariile respective suntem 50 persoane in ace sta situatie *sau pot cere separat in instanta bani respectizi multumesc
Răspunde
 23-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca firma este intrata in insolventa, nu puteti deschide un alt dosar ptr.salariile restante.

Drepturile salariale sunt prioritare si va vor fi achitate de lichidatorul judiciar la momentul la care din vanzari in firma se vor obtine bani.

Restul sumelor cu care l-ati imprumutat pe patron (deci, nu salariile), ptr ca au trecut 3 ani de la imprumuturi, sunt in fapt prescrise.
Asta nu inseamna ca nu-l puteti actiona pe patron personal in instanta (ptr ca dvs. l-ati imprumutat pe el, nu firma) ca sa-i cereti lui banii. Daca e de buna credinta, recunoaste si plateste.
Cu mentiunea ca :
- va trebui sa faceti dovada faptului ca i-ati dat acei bani si
- el va putea sa invoce prescriptia si sa nu vedeti niciun ban (adica ati actionat prea tarziu - justitia va putea ajuta in interiorul unei perioade de 3 ani de la imprumut ); dupa 3 ani, plateste datoria numai daca vrea

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.