|
24-01-2021 |
 | Vizutator
|
| Buna ziua. Ma confrunt cu următoarea problema. Am lucrat la o firmă care avea sediul în alt județ. Din 2018 am intrat în concediu creștere copil până în 2020, însă în 2019 firma a fost radiata pentru schimbare sediu. Problema sta in felul următor: nu are cine sa imi încheie contractul și nici nu am primit adeverinta de vechime pe perioada lucrată. Fosta administrator imi zice ca ea nu mai are nici o legatura cu firma și ca toată arhiva și toate actele sunt la noua firma, iar noua firma nu e de găsit. Apare la Registrul comerțului cu sediu expirat din Septembrie 2020. Am încercat sa i-au legatura cu ei tritiand o scrisoare, dar am primit-o înapoi. Am făcut sesizare la ITM, însă ei mi-au zis ca nu pot sa ma ajute, deoarece nu tine de ei și ca toată răspunderea le cuvenea angajatorului. Tot ITM -ul zice sa ma adresez instanței, însă eu pe cine chem în instanță dacă firma cu care am încheiat contractul a fost radiata? Cum pot sa ma adresez eu în instanță? Poate instanță sa imi încheie contractul? Va rog frumos ajutați-ma. Multumesc! | |
|
|
|
24-01-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Chiar daca firma a fost radiata dintr-un judet pentru ca s-a mutat in alt judet, unde a fost luata din nou in evidenta, acest lucru nu inseamna ca firma nu mai exista. Are acelasi cod fiscal. La fel si la persoanele fizice; chiar daca isi schimba numele si adresa, ramane acelasi CNP. Dvs. veti chema in judecata firma noua, al carei sediu spuneti ca apare ca fiind expirat. Instanta competenta este tribunalul de la domiciliul dvs (judetul dvs). | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-01-2021 |
 | Vizitator Vizitator |
| Va multumesc pentru răspuns. Însă în urma unor discuții cu cineva mi s-a spune că s-ar putea să nu am castig de cauza, deoarece firma nu apare cu angajați, nu apare cu plata taxelor la stat și mai are și sediul expirat. Iar Tribunalul nu ar putea găsi ca nefondată cererea mea de chemare în instanță. Este posibil acest lucru? Multumesc încă odată. | |
|
|
|
24-01-2021 |
|
| Firma "noua" are exact aceleasi obligatii fata de dvs. ca si firma "veche" pentru ca este aceeasi. Faptul ca nu mai are angajati nu este problema dvs. Faptul ca are sediu expirat inseamna ca nu si-au indeplinit obligatiile legale motiv pentru care pot fi sanctionati. Dar de gasit, va putea fi gasita. Exista un administrator care raspunde in fata legii. Iar dvs. doriti sa va faca o hartie de incetare a CIM si adeverinta de vechime. O actiune nu va costa nimic; nu se achita taxa de timbru, si nu aveti nevoie de avocat ptr. redactare. Gasiti model de actiune pe internet, iar problema o detaliati judecatorului cum puteti, cu cuvintele dvs. Daca nu incercati, in mod sigur nu aveti cum sa reusiti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-01-2021 |
 | Vizitator Vizitator |
| Multumesc frumos pentru amabilitate. | |
|
|
|
19-04-2021 |
 | Vizutator
|
| Buna ziua. Revin după ceva timp, și am o mare rugaminte, dacă ma poate sfătui cineva. În Ianuarie am depus cerere de chemare în judecată a fostei firme la care am lucrat ( problema fiind cea expusă în postarea anterioara). În curând am prima înfățișare, ce trebuie să fac eu, în afara de a ma prezenta? Trebuie să am ceva documente, copiii ale dosarul care l-am depus? Va rog frumos, să ma ajutați. E prima dată când am un proces și chiar nu stiu cum se procedează. Multumesc anticipat. | |
|
|
|
19-04-2021 |
|
| Ar fi de dorit sa aveti o copie a actiunii si inscrisurile depuse, ca sa stiti ce ati scris, ce ati cerut si ce hartii ati depus. Va prezentati la data si ora trecute in citatie. Sa aveti la dvs CI. Veti consulta la usa salii de judecata lista proceselor ptr a identifica nr. de ordine (ordinea de judecata); de ex: nr.1 dosar xxx/xx/2021, nr.2 dosar yyy/xx/2021 etc. Acel numar care este repartizat dosarului dvs il veti tine minte si veti fi atenta cand se striga ordinea. Cand se striga dosarul, va semnalati prezenta si pasiti in fata la microfon. Apoi, faceti ce va spune judecatorul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |