Forum avocaţi > Litigii

Probleme mutare intravilan pe acelasi teren

05-02-2021
Vizitator
Bună ziua, nu gasesc ajutor pe nicaieri intr-o problema cu un teren de 3000 mp, din care 471mp intravilan. Aceasta parte de intravilan nu se afla la drumul comunal ci in mijlocul tarlalei (la capatul terenului) asa a fost inscris in cartea funciara. In vederea autorizarii constructiei mi s-a dat certificatul de urbanism dar problema a aparut la arhitect privind planul de incadrare a casei pe terenul intravilan. Acum, vreau sa stiu daca pot beneficia de terenul intravilan la drumul comunal (prin mutarea lui in schita cadastrala). Primaria nu ma ajuta cu nimic in acest sens si ma trimite sa fac PUZ pe cheltuiala proprie. Multumesc anticipat!
Răspunde
 05-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Cine e proprietarul restului din tarlaua de 3000mp? Tot dvs.?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2021
Vizitator
Tot terenul de 3000 mp este proprietatea mea si doar 471 mp sunt intravilan. Problema este ca partea de intravilan nu se afla pe schita cadastrala la drum, ci in celalalt capat unde chiar nu pot face casa pentru ca nu am decat un drum de exploatare de pamant
Răspunde
 05-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca lotul cel mare de 3000 mp a fost parcelat si intabulat, rezultand 2 loturi, unul extravilan si unul intravilan. Acest intravilan poate fi agricol sau construibil.
In mod normal, la parcelarea initiala ati fi avut nevoie de PUZ. Notarii fac parcelari fara PUZ, se inscriu parcelele in CF, dar se ajunge in aceasta situatie in care sunteti si dvs.
Nu stiu daca in certificatul de urbanism pe care l-ati obtinut nu ati fost conditionat la eliberarea autorizatiei de existenta de intocmirea unui PUZ pentru parcele.
Eu nu sunt specializata in astfel de probleme, insa stiu ca daca terenul e intravilan, vi se cere PUZ pentru ca e intr-o zona "neurbanizata", adica nu exista reglementari, trama stradala sau utilitati corespunzatoare. Aceste zone sunt marcate in PUG ca "zone cu interdictie temporara de construire pana la elaborarea PUZ". De aceea vi se cere PUZ. Cu atat mai mult cu cat doriti reconfigurarea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2021
Vizitator
Totusi cred ca as putea sa fac o intampinare la Consiuliul judetean, poate gasesc ajutor acolo, avand in vedere ca conform cu actele de proprietate, cadastru si certificat de urbabism, se afla in perimetrul intravilanului satului, desi in actele primariei PUG nu au decat pana la limita satului la 260 metri de terenul meu. Pe planul cadastral mai exista parti de intravilan si mai departe de mine, pe aceeasi tarla, cu acces la drumul comunal. Initial, inainte de a face cadastrul si a-l cumpara, timp de 30 de ani terenul a fost in totalitate intravilan, platindu-se impozitul aferent. Primaria nu are dorinta de a ma ajuta, nu stiu din ce motiv, banuiesc ca e din cauza ca sunt obligati sa vina cu utilitatile. Multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.