Inteleg ca lotul cel mare de 3000 mp a fost parcelat si intabulat, rezultand 2 loturi, unul extravilan si unul intravilan. Acest intravilan poate fi agricol sau construibil. In mod normal, la parcelarea initiala ati fi avut nevoie de PUZ. Notarii fac parcelari fara PUZ, se inscriu parcelele in CF, dar se ajunge in aceasta situatie in care sunteti si dvs. Nu stiu daca in certificatul de urbanism pe care l-ati obtinut nu ati fost conditionat la eliberarea autorizatiei de existenta de intocmirea unui PUZ pentru parcele. Eu nu sunt specializata in astfel de probleme, insa stiu ca daca terenul e intravilan, vi se cere PUZ pentru ca e intr-o zona "neurbanizata", adica nu exista reglementari, trama stradala sau utilitati corespunzatoare. Aceste zone sunt marcate in PUG ca "zone cu interdictie temporara de construire pana la elaborarea PUZ". De aceea vi se cere PUZ. Cu atat mai mult cu cat doriti reconfigurarea. |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|