Forum avocaţi > Litigii

Aducerea unei constructii la regimul de inaltime corect.

29-04-2021

Buna ziua. Eu locuiesc la etajul 3, intr-un bloc cu 10 nivele. Peste drum de locuinta mea se construieste un imobil P+2E+M. Strada este destul de ingusta. Zona pe care se construieste imobilul are PUZ L1a. Autorizatia de constructie prevede imobil P+2E+M. Dar in loc de mansarda, s-a construit un etaj, peste care probabil se va construi o mansarda, imobilul fiind acum P+3E. Constructia respectiva este aproape de ferestrele mele, incalcalcand drepturile mele si ale vecinilor mei, privind pastrarea intimităţii de locuire si normele de însorire şi iluminat natural. Eu am facut sesizare la ISC-IRC si la Primaria Sectorului privind aceasta constructie si modul in care s-a eliberat autorizatia. Raspunsul de la ISC-IRC precizeaza ca in cazul constructiei mentionate, s-au incalcat normele DTAC privind regimul de inaltime - trimitandu-se sesizarea catre Politia Locala a Sectorului, iar asupra modului in care s-a eliberat autorizatia se vor face cercetari. In raspunsul de la Politia Locala a Sectorului, se mentioneaza ca in urma verificarilor s-a constatat nerespectarea prevederilor autorizatiei si s-a aplicat sanctiune contraventionala. In prezent, se continua constructia P+3E netinandu-se cont de faptul ca, inaltimea constructiei este ilegala. Ce pot face in continuare pentru a stopa acest abuz si a obliga proprietarul constructiei sa respecte norma de inaltime, legiferata prin PUZ si sa respecte drepturile mele si ale vecinilor mei.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.