Forum avocaţi > Litigii

Malpraxis medical

03-05-2021

Buna ziua,

Doresc sa imi spuneti daca considerati ca voi avea success cu acest proces de malpraxis pe care doresc ca il initiez.

In urma cu un an de zile am suferit un accident (cazatura cu bicicleta) in urma caruia am suferit o fractura de mana. Am fost la un spital de urgenta din Bucuresti si mi-au pus mana in gips
(au spus ca nu e nevoie de operatie). Doctorul care m-a tratat m-a trimis apoi o clinca privata la care el lucra sa fac recuperare.
Acolo m-a consultat tot el si mi-a urmarit parcursul.
I-am mentionat de mai multe ori ca ceva nu pare in ordine cu mana mea si chiar am insistat sa ma trimita la analize. Dar a facut niste analize
doar de forma (ecografie cand de fapt era nevoie de RMN sau computer tomograf ca sa vada osul).
Practic m-a convins ca totul e in capul meu si ca mana e in regula.
Pentru ca intentionam sa plec din tara chiar l-am intrebat daca vindecarea e completa si pot pleca linistit si el mi-a confirmat.

Aici, in tara in care m-am stabilit doctorii au descoperit ca vindecarea osului a fost incorecta si m-au operat(de curand). Am platit o suma considerabila pentru operatie.
Doctorii de aici m-au informat ca fractura initiala a fost mai grava decat mi-au spus doctorii din Romania.
Mi-au mai spus si ca exercitiile de recuperare pe care am fost invatat sa le fac la clinica lui privata erau periculoase si riscau sa imi provoace daune permanente.

Pe langa o suma mare de bani pe care am platit-o, am suferit o perioada lunga de recuperare (inca ma recuperez de fapt), nu am putut lucra si mana
bineinteles nu va mai fi la fel de sanatoasa ca si cand ar fi fost operata imediat dupa accident.

Am pastrat toate actele de la spitalul de stat, de la procedurile de recuperare pe care le-am facut la clinica lui privata si cele de la operatia de aici.

As vrea sa stiu ce daune pot cere (spitalului de stat sau clinicii private) si cu ce sanse.

Va multumesc anticipat.
Răspunde
 04-05-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Inainte de toate, trebuie sa aveti in vedere termenul de prescriptie.
Cf. art 688 din legea 95/2006

Art. 688 - Actele de malpraxis în cadrul activităţii medicale de prevenţie, diagnostic şi tratament se prescriu în termen de 3 ani de la producerea prejudiciului, cu excepţia faptelor ce reprezintă infracţiuni.

Deci, daca urmarile pot fi incadrate la vatamare corporala din culpa, puteti actiona.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-08-2021
Vizitator
Salut. Îmi poți da o adresă de contact pentru a dezbate subiectul?

Mulțumesc anticipat
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.