Forum avocaţi > Litigii

Amenintare, santaj de pe un cont fals Facebook (faptuitor identificat)

18-09-2021
Vizitator
In urma unei relatii extraconjugale cu un barbat casatorit, am fost contactata (februarie 2019) de asa-zisa lui sotie printr-un mesaj de amenintare si santaj de pe o pagina de Facebook, pagina creata cu numele si prenumele sotiei cu poza de profil a sotiei cu sotul.Ulterior, am aflat ca este vorba despre fosta amanta a celui cu care am avut o relatie, care si a recunoscut fapta motivand ca a suferit din cauza lui si ca a scris mai multor persoane si tot in numele sotiei a scris si unei prietene de-a mele de pe acelasi cont fals.
L am instiintat despre aceste mesaje, punandu i in vedere ca voi face o plangere penala in acest sens.Folosind manipularea si santajul emotional, m a determinat sa renunt.
Acuma ca am realizat ce fel de persoana este, vreau sa depun plangere. As dori sa stiu daca el poate fi tras la raspundere pentru tainuire, in conditiile in care am dovezi ca prin seductie si ademenirea mai multor femei urmareste doar sa obtina satisfactii de natura sexuala!
Acum tot el face pe victima si daca l am amenintat ca ii spun sotiei lui despre aceste practici,tot el ma incrimineaza a fi o spargatoare de familii!Povestea e mult mai complexa si a fost capabil de mult mai multe marsavii si escrocherii, dar deocamdata ma intereseaza daca mai pot depune plangere si in ce masura el, poate fi tras la raspundere!

Multumesc
Răspunde
 18-09-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
El? Raspunderea penala este personala. Ati spus ca o fosta amanta a postat, nu el. Si acum e tardiv, oricum.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2021
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 18-09-2021:
El? Raspunderea penala este personala. Ati spus ca o fosta amanta a postat, nu el. Si acum e tardiv, oricum.

Multumesc pentru raspuns!
Dar fiind o raspundere penala,care este termenul de prescriptie al raspunderii!?
Răspunde
 18-09-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Aici nu e vorba de prescriptia raspunderii, ci de expirarea termenului pentru sesizarea organelor. La amenintare cţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate care trebuie formulata in termen de 3 luni.

Iar din cele relatate de dvs, santaj nu cred ca a fost; santajul nu se face pe pagina de facebook ;
definitia santajului = Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul.

Cu ce ati fost constransa si pentru ce; vi s-au cerut bani, vi s-a impus o actiune, iar persoana care a postat a obtinut vreun folos patrimonial ori nepratrimonial?

Daca aveti totusi elemente care dovedesc santajul, atunci ptr aceasta infractiune prescriptia raspunderii este 8 ani.

Atentie; inducerea in eroare a organelor judiciare este infractiune.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2021
Vizitator
Cea (amanta) care initial crezusem ca este sotia, mi a scris mesaje greu de reprodus, si m a amenintat ca daca nu ii las sotul in pace, imi va lua toti prietenii la rand, ceea ce a si facut.A scris unei prietene tot in numele sotiei cum ca sunt o zdreanta care nu-i las sotul in pace si ca am fost plecata cu el cateva zile.Eu stiu doar de aceasta prietena, care mi a aratat mesajele, dar nu am certitudinea ca e vorba doar de una si nu a mai scris si altora, care din varii motive nu mi-au spus nimic.
Situatia a devenit mult mai complexa, iar acum sunt eu acuzata de el ca as fi creat un cont fals in numele sotiei si ca m-a dat la politie.Nu ma inspaimanta deloc acest lucru, pentru ca nu este adevarat si tocmai ce spuneati: inducerea in eroare a organelor judiciare este o infractiune....denunt calomnios.
Nu stiu daca chiar mi a facut plangere pentru acest lucru sau nu, dar detin mesajele in care imi aduce la cunostinta ca m a dat la politie.
Răspunde
 07-10-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Termenul pentru introducerea plangerii prealabile este de 3 luni, conform dispozitiilor art 296 NCPP:

"(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

(2) Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei.

(3) În cazul în care făptuitorul este reprezentantul legal al persoanelor prevăzute la alin. (2), termenul de 3 luni curge de la data numirii unui nou reprezentant legal.

(4) Plângerea prealabilă greşit îndreptată se consideră valabilă, dacă a fost introdusă în termen la organul judiciar necompetent.

(5) Plângerea prealabilă greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent."

In situatia expusa, verificati daca s-a depasit acest termen, calculand de la data la care ati aflat despre savarsirea faptelor pe care doriti sa le sesizati organelor competente.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-10-2021
Vizitator
Buna ziua!....Am fost injurat si amenintat pe Facebook de un cont fals.Nu stiu cine este....Cum pot afla cine este..Ce trebuie sa fac sa demonstrez ,sa dovedesc ca o persoana este acel cont fals de pe Facebook?Sa-i aflu IP-ul?Sa dau in judecata websiteul in tara unde este inregistrat?Apoi am auzit ca trebuie sa dau in judecata Providerul ca sa-mi poata da IP-ul...Si acolo e o problema,ca daca e IP dinamic ,CICA NU-L MAI POT AFLA SI FAPTA DE AMENINTARE VA FI PRESCRISA....Mai merita sa fac plangere penala pentru aceste amenintari de la conturi false de pe Facebook?Multumesc anticipat.
Răspunde
 13-03-2022
Vizitator
@Florentina: Dar tu ce fel de persoana esti, daca ai "relatii extraconjugale" (evit sa folosesc termenul obiectiv din limba romana, sa nu fie considerat prea vulgar)? Esti exact ca el, cel pe care il blamezi!
Singura deosebire dintre tine si el este ca el te-a prostit pe tine, nu tu pe el! :)))
Răspunde
 06-12-2022
Vizitator
Bună exista un cont fals de Facebook care mă filmează pe tiktok ia imagini cu mine trimite în grupuri și la anumite persoane etichetânduma obscen,aduce injurii ,hărțuire și amenințări familiei mele inclusiv copiilor mei minori ,MĂ denigrează nonstop pe mai multe rețele de socializare, deja e stresant și nu mai am liniște ,a amenințat ca va mi va face multe surprize în care mă asigura ca mi va face spargere de familie am dovezi scrise de acest cont de Facebook. Ce pot face mulțumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.