Forum avocaţi > Litigii

Impozit platit pentru bun care nu exista

12-01-2022
Vizitator
In conformitate lu legea 18 mi s-a reconstituit o suprafata de 3,5ha intr-o comuna. Suntem mai multi titulari si niciunul nu locuieste acolo. Datorita varstei nu m-am implicat in obtinerea titlului de proprietate, sperand ca unii mai tineri vor face asta. Dar m-am inselat, nimeni nu a miscat un deget. Nici macar nu a fost obtinut un proces verbal de punere in posesie. Deasemenea, nu stiu sa fi fost lucrate vrodata. Totusi, pentru ca aveam cel mai des drum prin zona, am achitat regulat impozitul fixat de administratia locala. Luna trecuta, intr-o discutie cu personalul de la impozite-taxe am constatat ca terenurile pe care eu (noi) le stiam ca fiind ale noastre au fost date in proprietate altor persoane. Cu alte cuvinte, ani de zile mi s-a perceput de catre primarie un impozit pentru niste terenuri pe care tot primaria le-a dat altor persoane. Pare hilar, dar asta este. Primarul a promis ca va cauta sa gaseasca alte suprafete pentru noi, dar nu prea repede. Ce putem face? Probabil ca trebuie sa facem o interventie la un anume for decizional care sa ne ajute sa rezolvam situatia.
1. Cui sa ne adresam si cum?
2. Am dreptul sa recuperez sumele platite drept impozit din moment de pamantul impozitat nu exista?
3. Cum pot cere despagubiri pentru ca nu am putut folosi un bun pe care il aveam in proprietate, am platit impozit si de care am fost deposedat in mod abuziv?
Multumiri anticipate pentru timpul acordat
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.