Forum avocaţi > Litigii

Ce pot face pentru a scapa de amenintari?

15-05-2014
Vizitator
Am locuit la o cunostinta 4 luni luni de zile,fara contract,fara chirie.In schimb am convenit sa platesc facturiele curente si intretinerea.Am platit o parte din ele.Dupa trei luni a venit regularizarea la curentul electric cu suma de 975 lei.Suma exagerat de mare.Iar intretinerea 1200,eu in camerele in care am locuit fiind debransata de la caldura.Mi-a pus in vedere sa parasesc locuinta in doua zile.Eu avand doi copii unul de 17 ani si unul de 9 ani.Cu doua zile inainte de a elibera camerele,seara la ora 22,30 a venit tatal persoanei si inca un prieten(jurist).In seara aceea am scris o declaratie ca voi achita aceste sume pana la dat de 25 mai a.c.Am scris aceasta declaratie sub presiunea acestora,in sensul ca imi era teama ca nu voi putea sa recuperez hainele copiilor si obiectele personale,el amanintandu-ma ca schimba butucul de la usa.Copiii mei fiind foarte speriati am scris aceasta declaratie pentru ai linistii cat de cat.Din pacate eu nu am acesti bani,salariul meu diind de 700 lei(in mana).Acum a venit preaviz la factura de curent.M-a sunat si m-a amenintat ca vine la servici si in toate locurile unde au am colaborare facandu-mi "atmosfera".Consider acest lucru hartuire si intreb;ce pot face pentru a stopa aceste amenintari.Multumesc.
Răspunde
 15-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
faceti o plangere la politie. orientativ va trimit 2 articole din ncp care vi s-ar potrivi, pe considerentul ca sunteti pusa sa achitati ceva ce nu ar trebuii. regularizarea vizeaza si consumul pe o perioada de dinaintea sederii dvs in apartament, din ce ati relatat.

Şantajul

Art. 207. - (1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

A se vedea Hotărâre din 29/06/2011 la 06/01/2012

Hărţuirea

Art. 208. - (1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-05-2014
Vizitator
Multumesc din suflet pentru ajutor.Este ceea ce banuiam ca se poate face.Voi tine seama de sfatul Dvs.Cu mult respect ,Cristina.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.