|
19-09-2022 |
 | Mircea Vizitator |
| Bună ziua, Vecinul meu foloseşte de ani de zile o parte din terenul meu, fără acordul sau permisiunea mea. Deţine o magazie, al cărei colţ este construit pe terenul meu, pe care recent a extins-o şi mai mult. A construit parţial un pod, a făcut parcare, a îngropat un furtun şi multe altele, pe terenul meu. Am discutat cu el despre grăniţuire şi a fost de acord. Acum un an a adus un topograf cu care, în lipsa mea, a trasat semne de hotar bazate pe coordonate inventate de el. Când am venit eu cu un topograf şi coordonate CF, şi l-am chemat să asiste, a sunat la 112. Recent şi-a săpat cu un excavator 2 puţuri la el pe teren, şi încă unul la mine. Am făcut plângere la poliţie. Îl voi trimite în judecată, şi voi avea nevoie de un avocat bun să mă reprezinte. Doresc să fac gard, să dărâme tot ce are construit la mine, şi să-mi plătească daune. Ambele imobile au CF-uri, hotarul fiind comun. Care parte din proces este penală şi care civilă? Se poate acţiona în instanţă cu un singur proces, sau trebuie făcută grăniţuirea separat? Cum pot estima daunele? Este vorba de distrugere de proprietate sau tulburare de posesie, sau ambele? Ce se întâmplă cu distrugerile provocate în trecut, pe care nu le-am sesizat la timp organelor de poliţie — intră la tardive, sau se prescriu? Ce altceva ar trebui să mai ştiu? Mulţumesc anticipat, şi aştept cu interes să continuăm procesul la judecătorie. | |
|
|
|
20-09-2022 |
| De când există această situația (ocupare) a terenului de către vecinul dvs ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-09-2022 |
 | Mircea Vizitator |
| Magazia înainte de 2019 când am cumpărat terenul. Restul, rând pe rând, de-a lungul anilor până în prezent. | |
|
|
|
20-09-2022 |
| Trebuie să demarați un proces de grănițuire, iar în funcție de rezultat veți putea cere și despăgubiri. Procesul de grănițuire trebuie să conțină și un capăt de cerere prin care să revendicați terenul ocupat, în caz contrar cererea se va respinge, ca inadmisibilă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-10-2023 |
 | Nicu P Vizitator |
| Bună ziua, va rog un sfat cu referire la următoarea situație. Dețin un teren cumpărat legal din toate punctele de vedere, iar după aprox 2 luni de la cumpărare, consiliul județean (în colaborare cu primaria) au sapat un șanț pentru a muta linia de curent aeriana, în subteran. Aces șanț trece prin terenul meu și taie astfel din el aproximativ 6 ml x 2 ml din suprafața lui. Mai precis un colt. Conform legii știu ca trebuie sa cedez în acest fel de lucrări, din terenul meu, dar cum poate cineva sa facă asta ( consiliu, primarie, presedinte, indiferent cine e ) fata sa ma anunțe? Tot conform aceleași legi trebuia sa fiu anunțat și despagubil în prealabil. Nici una nici alta nu s-a întâmplat. Mu stiu conform carui plan au facut aceasta lucrare si cum si cine a decis si aprobat caboe acolo se poate trece. Din punctul meu de vedere, ca neștiutor, au comis doua lucruri: intare abuziva si distrugerea graniței, care era semnalata cu țăruși/ stâlpișori și împrejmuit cu sfoara. Ce se face în acest caz ? Plangere cui si unde, și ce fel de plangere se întocmește? Mulțumesc anticipat pentru răspuns. | |
|
|
|
31-10-2023 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Inteleg ca au facut un sant pe care apoi l-au astupat, nu? Nu v-au luat terenul si la suprafata nu se vede nimic, da? Ati fost la primarie sa intrebati cine e proprietarul retelei? Trebuie sa existe un proiect, aviz, autorizatii , sa vedeti cine sunt beneficiarii. Adunati date si abia apoi stabiliti o strategie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
31-10-2023 |
 | Nicu P Vizitator |
| Bună seara, mulțumesc pentru răspuns. Da, șanțul este deja cu cablu în el și astupat. Îmi pare rău că nu am fost sa opresc lucrarea, ca am vazut cand era șanțul sapat, dar nu am realizat ca trece pe la mine decat apoi. Eu locuiesc in aibiu, terenul e in jud brasov . Deci Chiar azi am fost la primărie. Primarul cu Vicele spun ca ei ca și primarie nu au treaba, ca este lucrarea consiliului județean ( Brașov), și ca ei au toate datele . Tot dnul primar îmi spune ca este o lege care da voie aa fi expropriat, fără sa te anunte, lucrările continua ( sa nu se piardă vremea cu exproprierile) di canva, ma va anunță cineva ca , sunt expropriat de x mp din teren. Eu nu am auzit legea aia oricât am cautat. Nu aveau voie sa între. Mai precis cablul este al electrica Brașov, lucrare în colaborare 50-50 cu consiliul județean. Deci cum și cine le permite sa între? Primaria spune, mergi domne și construiește, ca nu are nimeni treaba, dar dacă vrei sa faci un podeț din drum pana la terenul tău, care trece și peste acest cablu, trebuie autorizatie de la consiliu. Bine ca, consiliu nu îmi cere, sa între la mine, dar eu trebuie sa cer, sa întru acum la mine în curte. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |