Cristi a scris pe 30-10-2022: Buna seara, Daca in urma Adunări Generale am fost ales în calitate de președinte ( nu a vrut nimeni sa umble după acte), am înființat asociația de proprietari, acte juridice, ANAF, cont banca și am făcut toate demersurile sa funcționăm legal. As avea o mica întrebare: In statul asociației apar ca și președinte, dar proprietar este soția mea.Apartamentul a fost cumpărat înainte de nuntă pe numele ei de față și în urma căsătoriei fiecare a rămas cu ce avea inițial. Nu am declarat decât la primărie bunurile, nu la notar. Sunt trecut în cartea imobilului ca și proprietar fiind sot-sotie. Am dreptul să fiu președinte legal având în vedere că apar în statut, in cartea imobilului și suntem căsătoriți? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri. Președinte al asociației poate fi doar un proprietar sau coproprietar al unui apartament din bloc, nicidecum un simplu locatar (care nu este și proprietar) sau un chiriaș, de exemplu. In acest moment, asociatia de proprietari nu are o conducere valida. Inteleg ca dvs. ati permis sa se opereze de-a lungul timpului cu o prezumtie nefundamentata si s-au produs si consecinte juridice in fata institutiilor: cartea de imobil nu e tinuta corect, sunteti membru al unei asociatii de proprietari fara a fi proprietar, statutul asociatiei este viciat si ati si admis sa fiti ales presedinte si sa functionati in aceasta calitate. Din punctul meu de vedere nu e bine. |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|