Forum avocaţi > Litigii

Cumparator de buna credinta teren - constatare nulitate act juridic

05-06-2014
Vizitator
Am cumparat un teren extravilan in 2001. L-am facut extravilan, am construit o casa, am intabulat tot si de atunci platesc impozite, conform legii.
Intre timp, altcineva a revendicat terenul de la cel de la care am cumparat eu. A dat in judecata comisia de fond funciar si pe noi (eram mai multi cumparatori a acelui act de proprietate, fiind impartit terenul) pentru constatare nulitate act juridic. Instanta a disjuns procesul si a ramas doar in proces cu comisia, pe noi ne-a considerat cumparatori de buna credinta. Desi am facut cerere de interventie, nu ne-a fost acceptata, iar procesul s-a sfarsit cu acceptarea ca nou proprietar al terenului persoana care a facut revendicarea (proprietarul de la care am cumparat noi a murit, iar copiii lui au ignorat tot procesul). Adica constatare nulitate act juridic a fost acceptata. Noi, din nou cumparatori de buna credinta. Aici suntem acum.
Intrebare: nu am idee ce va face acum revendicatorul. Sa inteleg ca terenul e al lui, pur si simplu? Dar eu am act de vanzare-cumparare si toate actele casei in regula, facute in legalitate deplina. Ce ar trebui sa fac eu? Multumec mult,
O. Lupu
Răspunde
 16-06-2014
BUCURESTI

(1) Vânzătorul este de drept obligat să îl garanteze pe cumpărător împotriva evicţiunii care l-ar împiedica total sau parţial în stăpânirea netulburată a bunului vândut.
(2) Garanţia este datorată împotriva evicţiunii ce rezultă din pretenţiile unui terţ numai dacă acestea sunt întemeiate pe un drept născut anterior datei vânzării şi care nu a fost adus la cunoştinţa cumpărătorului până la acea dată.
(3) De asemenea, garanţia este datorată împotriva evicţiunii ce provine din fapte imputabile vânzătorului, chiar dacă acestea s-au ivit ulterior vânzării.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-civil/art-1695-conditiile-garantiei-contra-evictiunii-dispozitii-generale-contractul-de-vanzare

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 16-06-2014
Vizitator
Multumesc mult.
Răspunde
 03-07-2014
Vizitator
Buna ziua!
Daca esti d-na Avocata Lupu Oana Daniela te rog foarte mult sa-mi razpunzi de-oarece am o problema de rezolvat si mi-ai fost recomandata.
Noi sintem Ieseni cu domiciliu actual in Israel.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.