Forum avocaţi > Litigii

PROBLEME CONTRACT CHIRIE

17-08-2014

Buna ziua,

Nu stiu daca am deshis subiectul in sectiunea potrivita, sper doar sa primesc un raspuns sau o indrumare avizata.
Situatia este in felul urmator:
Am semnat, in calitate de chirias, un contract pe o perioada de 1 an de zile pentru inchirierea unui apartament. Contractul s-a realizat prin agentie imobiliara. Asadar, am semnat un contract la inceputul lunii iulie, intre mine si agentie, neinregistrat la Finante, in care se specifica faptul ca acel contract ar fi urmat sa intre in vigoare la 1 august 2014 si alte clauze specifice unui contract de inchiriere. La semnarea contractului, am platit suma de 1000 ron garantie pt.proprietar si comision la agentie de 50%, deci de 500 ron. A doua zi dupa semnarea contractului, a intervenit o anume situatie si a trebuit sa renunt la ideea de a inchiria un apartament. Asadar m-am dus la agentie sa imi cer banii. Evident ca nu mai vor sa imi dea banii inapoi. Mentionez si subliniez faptul ca nu exista NICIO clauza in contract cu privire la aceasta situatie. In plus, contractul ar fi intrat in vigoare din august. In acest moment, eu am platit pentru un bun de care nu ma folosesc si nu ma voi folosi. De atunci, merg in fiecare saptamana la agentie sa imi cer banii si ei spun ca in momentul in care vor gasi alti chiriasi imi vor da banii, dar cu o penalizare.
Contractul se compune din 6 articole:
1. obiectul contractului
2. destinatia spatiului inchirta
3. durata contr.
4.chiria si conditiile de plata
5. obligatiile locatarului - cu termeni specifici: sa achite chiria, sa achite cheltuielile aferente, etc.
6.obligatiile locatarului
Mai exista o sectiune de Alte clauze in care se mentioneaza faptul ca Locatarul nu are dreptul de a subinchiria imobilul, ca proprierarul are dreptul de a vizita imobilul cu anunt in prelabil, etc.
Din aceste clauze este compus contractul. Asa cum am mentionat, contractul nu este inregistrat la finante, fiind doar intre mine si agentie.
Asadar, cum ar fi mai bine sa actionez in continuare, in conditiile in care refuza sa imi restituie banii si agentia sustine ca ii voi primi PARTIAL (cu penalizare) DOAR in momentul in care ei gasesc alti chiriasi.
Ieri le-am inatintat o adresa scrisa in care solicit restituirea sumei in 7 zile.
Ce pot face mai departe, dupa trecerea celor 7 zile, deoarece sunt sigura ca nu voi primi banii.

Multumesc!
Răspunde
 25-10-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Ar trebui sa revedeti in mod special,clauzele privind:durata contractului,daca exista clauze de reziliere,daca exista clauze de penalizare, in ce conditii opereaza penalizarile.Din ce ati scris,rezulta ca,respectivul contract nici nu a intrat in vigoare.(De clarificat data la care intra in vigaore contractul).Va puteti adresa unui executor judecatoresc ptr.a soma agentia sa va restituie avansul.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.