Forum avocaţi > Litigii

Executare silita

19-09-2014
Vizitator
buna seara ! am o problema cu o firma de recuperare creante care ma ameninta ca ma executa silit . vreau sa va intreb cum poate sa ma execute silit daca eu nu am nimic pe numele meu bunuri mobile sau imobil in octombrie termin si somajul ce mi se poate intampla ?
Răspunde
 21-09-2014
Vizitator
buna ziua!sotia a facut un credit si nu la mai putut plati!as dori sa stiu daca ne poate executa silit casa pe care am cumparat-o eu in timpul casniciei pentru ca deja ia trimis somatie de executare silita ! sotia nu a garantat cu nici un imobil iar eu nu am semnat nimic pentru acel credit ! avem 3 copii si nu stiu ce o sa se intimple cu ei daca vom ramine pe drumuri. astept raspuns urgent ! va multumesc !
Răspunde
 02-10-2014

Buna seara. Va scriu in legatura cu un credit contractat in anul 2008 la banca Raiffeisen. Am platit timp de un an, dupa care m-am aflat in imposibilitate de plata. In anul 2012 am fost executata silit si din octombrie 2012 mi se popreste 1/3 din salariu. In tot acest timp, in ciuda popririlor efectuate, suma mea a crescut ingrozitor de mult, crescand in 2 ani cu cca. 5000 euro (in 2012 era 13.000euro). Avand in vedere ca suma platita lunar nu acopera nici macar dobanzile si comisionele generate,am tot solicitat sa mi se ofere o copie a dosarului de executare si o detaliere a sumei de plata, ca sa pot vedea de ce anume suma creste atat de mult, insa de 2 ani nu am primit absolut nimic. As dori sa stiu daca suma de plata va crese asa la infinit? Chiar nu exista o lege prin care sa se limiteze suma la o anumita valoare maxima? Cu alte cuvinte, voi plati toata viata, probabil de cateva ori suma initiala, si tot voi ramane datoare?
Am tot auzit prin discutiile de pe diverse forumuri, ca datoria se prescrie in 3 ani - oare daca nu voi mai figura cu venituri timp de 3 ani, as putea scapa de aceasta datorie? Chiar nu stiu ce sa mai fac, gandindu-ma ca voi plati toata viata la acest credit, neputand sa le ofer copiilor mei nimic stabil. Pana acum am sacrificat 2 ani din viata copiilor mei, stand departe de ei, din cauza acestei datorii.
In scurt timp ma apropii de suma contractata in urma cu 6 ani si moral, m-as achita de aceasta datorie. Ce ma sfatuiti sa fac in aceste conditii? Va multumesc!
Răspunde
 03-10-2014
Vizitator
Florin.nedeianu a scris pe 18-09-2014:
buna seara ! am o problema cu o firma de recuperare creante care ma ameninta ca ma executa silit . vreau sa va intreb cum poate sa ma execute silit daca eu nu am nimic pe numele meu bunuri mobile sau imobil in octombrie termin si somajul ce mi se poate intampla ?

Nu poate sa va execute silit. Daca v-ati vandut intentionat bunurile ca sa scapati de ei, sa n-aiba ce executa, atunci da.. pot face ceva: Actiunea revocatorie.
Răspunde
 03-10-2014
Vizitator
Vizitator a scris pe 21-09-2014:
buna ziua!sotia a facut un credit si nu la mai putut plati!as dori sa stiu daca ne poate executa silit casa pe care am cumparat-o eu in timpul casniciei pentru ca deja ia trimis somatie de executare silita ! sotia nu a garantat cu nici un imobil iar eu nu am semnat nimic pentru acel credit ! avem 3 copii si nu stiu ce o sa se intimple cu ei daca vom ramine pe drumuri. astept raspuns urgent ! va multumesc !

Creditorul are un drept de gaj general - asupra tuturor bunurilor, chiar daca nu s-a garantat cu un imobil.

Art. 351
Datoriile comune ale soţilor
Soţii răspund cu bunurile comune pentru:
a) obligaţiile născute în legătură cu conservarea, administrarea sau dobândirea bunurilor comune;
b) obligaţiile pe care le-au contractat împreună;
c) obligaţiile asumate de oricare dintre soţi pentru acoperirea cheltuielilor obişnuite ale căsătoriei;
d) repararea prejudiciului cauzat prin însuşirea, de către unul dintre soţi, a bunurilor aparţinând unui terţ, în măsura în care, prin aceasta, au sporit bunurile comune ale soţilor.

Detalii: Art. 351 Noul cod civil Datoriile comune ale soţilor Regimul comunităţii legale Drepturile şi obligaţiile patrimoniale ale soţilor | Noul Cod Civil actualizat 2014 - Legea 287/2009
Răspunde
 03-10-2014
Vizitator
@Ionela:

Cel mai bine cautati un loc mai bun de munca, solutii care sa va ajute sa platiti creditul. Nu este o solutie sa nu mai platiti creditul si sa munciti "la negru", va complicati viata si in viitor nu va va mai da nimeni credit si veti fi urmarita peste tot de firmele de recuperare.
Este adevarat ca daca nu aveti bunuri pe numele dvs., creditorii nu vor avea ce sa execute.
Este adevarat ca daca "munciti la negru" nu va vor putea pune poprire nici pe salariu, insa ganditi-va ca aceasta este contraventie conform Codului Muncii.
Ca sa nu mai vorbesc de ce inseamna sa munciti la negru - nu aveti nicio cale de atac la instanta de litigii de munca fata de abuzurile angajatorului, riscati amenda contraventionala de 1500lei, nu vi se platesc asigurari sociale etc.
Răspunde
 03-10-2014
Vizitator
Buna Bogdan,

Pana in momentul de fata, singura solutie este sa achit toata suma care a ajuns la 18.000 euro, ceea ce nu este posibil. Lunar mi se popreste 900 lei, iar acesti bani nu acopera nici macar dobanda lunara, ce sa mai zic sa mai acopere si o parte din suma datorata! Asadar, suma mea creste, cu toate ca eu platesc lunar o rata considerabila, as zice eu.
Am incercat sa ajung la o intelegere cu executorul, insa daca au de unde lua, chiar nu le este in avantaj sa-mi stopeze suma la o valoare, ca sa pot acoperi si eu in timp datoria. Nu sunt genul care sa dea tepe, insa mi se pare strigator la cer sa platesti lunar, iar datoria sa creasca in continuare, fara a exista o limita maxima. Practic, datoria s-ar stinge in momentul decesului meu!
Multumesc pentru informatiile oferite!
Răspunde
 04-10-2014
Vizitator
cine trebuie sa demonstreze ca a fost sau nu o datorie comuna ? Eu (sotul care nu are nici o legatura cu creditul facut de sotie) sau recuperatorii ? somatia de executare silita este pe numele sotiei care nu are bunuri personale. Ne poate afecta in vre-un fel pe mine si pe copii ?
Răspunde
 29-08-2022

Buna seara,
Am fost plecat din tara ,in Germania,in excursie cu auto,si as vrea o parere cu privire la un fapt petrecut acolo.Pe scurt:Am vrut sa intru intr-o parcare cu plata ,am scos tichetul si am observat ca plata e 5 euro pe ora.Am renuntat la a mai intra ,considerind suma mare ,stiind ca voi stationa citeva ore bune.Deci am dat "cu spatele" si am iesit in strada principala,nu am trecut de bariera care era ridicata ,tichetul emis fiind la mine,parcarea fiind de tipul "fara personal",totul fiind automat.Intrebarea este daca firma care detine parcarea poate sa imi trimita o factura ca am de achitat o suma de x eur?Si daca nu o platesc poate pune propire pe cont? Multumesc anticipat .
Răspunde
 30-08-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, teoretic si acum sunteti in parcare si sunteti bun de plata, pt ca tichetul a fost scos si bariera s-a ridicat ptr intrare, dar nu ati mai iesit ori ati iesit - din pct lor de vedere - in mod fraudulos.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2022
Vizitator
Multumesc ptr.raspuns.Din experienta d-voastra se poate intimpla ceva grav?
Răspunde
 30-08-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca au urmarit pe camere (si s-au lamurit cum sta situatia in fapt) va vor lasa in pace. Daca nu au urmarit, ori au urmarit si doresc sa incerce marea cu degetul sa vada daca pot face ceva bani, pot sa va trimita la intimidare o notificare de plata. La care dvs ar trebui sa raspundeti si sa le explicati cum sta situatia, ca aveti martori, si inclusiv alte probe care arata unde ati parcat in perioada in care se presupune ca ati stationat in parcarea lor.
Sa suporte cheltuielile unui proces dupa explicatii e greu de crezut. Oricum, poprire fara decizie judecatoresca nu va exista.Ideea e sa nu neglijati niciun fel de corespondenta care v-ar putea sosi din partea lor ref. la incident.
Si evitati pe viitor astfel de situatii, mai ales cand nu aveti controlul (in tari straine si scumpe)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puțin probabil să se întâmple ceva.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.