Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

As dori recuperarea contravalorii unei achizitii de masina pentru nepredarea certificatului fiscal

01-10-2014
Vizitator
Spuneti-mi va rog, daca am vreo sansa de reusita in acest caz
Am cumparat o masina second hand de la anunturi, mi.a placut si am purces la incheierea unui contract de vanzare-cumparare. Initial, nu am stiut ca nu imi vor da certificatul fiscal pentru a o inmatricula. A doua zi dupa vanzare, a promis ca imi da acest act. Mentionez ca acest vanzator nu si-a inmatriculat masina si nici inregistrat la adminstratia financiara, eu nestiind acest lucru in momentul vanzarii.
A trecut o luna de la vanzare si nu a reusit sa imi dea acest certificat. Atunci am dat declaratie la politie sa vedem cum ma ajuta politia, dar politia nu a facut decat sa voreasca cu vanzatorul sa il determine sa mi-l dea. Vanzatorul si-a luat angajamentul ca pana pe 17 sept a.c. imi elibereaza certificatul fiscal. Vanzatorul motiveaza ca fostii proprietari nu si-ai inregistrat masina la fiscal si de aici problema. Eu nu mai pot astepta in acest caz, au trecut aproape doua luni, iar vanzatorul trebuia sa imi elibereze cerificatul fiascal in termen de 30 de zile.
Exista sigur un temei legal care il obliga pe acesta sa mi-l elibereze in 30 de zile. Care este acesta? As dori sa recuperez banii dati in urma acestei vanzari fara sa imi elibereze certifactul fiscal.
Cat de repede ar dura acest proces?
Mai prezizez, ca acest vanzator s-a bazat pe naivitatea mea si in necunstinta de cauza, mai ales ca loc de timbru ITP din talon nu mai are de pus, si deci implicit numai proprietarul poate schimba talonul. deci mai grav.

Va multumesc pentru raspunsuri
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.