Forum avocaţi > Litigii

Recuperare diferenta de teren cumparat in 1990

06-10-2014
Vizitator
Buna ziua
Va rog frumos, imi puteti spune daca pot rezolva problema funciara de mai jos?
- parintii mei au cumparat in 1990 cu contract, o casa cu terenul aferent de 2600 mp ingraditi - dar au facut act numai pentru 400 mp pt ca fostii propr numai 400 mp aveau in proprietate, restul era la CAP. Nu au facut nici o chitanta de mana.
- pe certificat scrie ca valoarea de vanzare de 400 mp este de 29000 lei,
- pe contract scrie ca s-au vandut 400 mp cu 30000 lei
- dar parintii mei au dat 85000 lei pentru toata curtea aferenta casei (dar fara sa faca o chitanta de mana cu fostii propr), fostii proprietari recunosc ca au primit acesti bani
- nu s-a facut niciodata dezmembrarea, nici iesirea din indiviziune
- pana in 2003 au stst parintii mei acolo si au folosit toata curtea
- dupa 2003 cand a decedat tatal meu, nu a mai stat nimeni –
- fostii vanzatori au primit de la primarie PV de punere in posesie pe restul de teren (fara 1000 de langa casa care ne-ar reveni noua, in care intra si cei 400 din acte)
- am rugat pe fostii vanzatori sa declare cu mana pe biblie ca au spus parintilor mei ca le vand numai 400 mp, dar refuza sa faca declaratii pe motiv ca sunt batrani
Avem vreo sansa pe baza acestor informatii sa recuperam macar o parte din curte?
Faptul ca nu s-a facut DEZMEMBRAREA poate sa ne ajute cu ceva?

In Decizia Curţii Constituţionale nr. 263/2004 din M. Of. nr. 676 din 27 iulie 2004 scrie ca terenul revine proprietarilor casei, chiar daca nu au fost membrii cooperatori. Primaria, in 1991 a delimitat 1000 mp aferenti casei, si a emis proces verbal.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Va multumesc
Cu stima
Cristina Vasile
0743116382
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.