Forum avocaţi > Litigii

Mansardare - prima casa

16-10-2014
Vizitator
Buna ziua. Mi-am cumparat un apartament prin prima casa in 2014. Fostul proprietar a vandut terasa de deasupra blocului pentru constructia unei mansarde insa timp de 3 ani nu s-au putut obtine aprobarea deoarece lipsea semnatura unuia din locatarii care pana la urma a fost obligat sa semneze, dupa o lunga judecata. La semnarea precontractului, fostul proprietar a avut nevoie de cartea funciara care era nemodificata (nu era eliminata partea vandupa pentru mansardare) si ca urmare toate actele semnate, inclusiv contractul de vanzare-cumparare, au continut datele ce erau pe cartea funciara extrasa de proprietar. Dupa cateva zile, cei de la firma de mansardare au depus cerere pentru eliberarea de carte funciara pentru terasa iar dupa doua zile am depus si eu cerere pentru eliberarea de carte funciara pentru apartament, pentru ca a fost semnat actul de vanzare-cumparare. Acolo era un conflict pentru ca CF-ul meu trebuia eliberat cu datele ce erau pe contract, deci cu datele din vechiul CF iar cei de la cadastru au considerat prioritara cererea mea si au eliberat-o prima cu datele respective. Acum cei de la firma de mansardare au nevoie de semnatura mea, insa eu nu am voie sa fac nici o schimbare timp de 5 ani si ca urmare ei ma ameninta ca o sa dea in judecata pe toata lumea si ca va fi anulat contractul de vanzare-cumparare. Pentru a se fi evitat astfel de situatii, trebuia ca fostul proprietar sa nu vanda apartamentul in timpul acesta de 3 ani?
Urmeaza intrebarile mele:
1. Dupa ce a fost vanduta de catre proprietari partea din terasa blocului, firma de mansardare era obligata sa depuna cerere pentru cartea funciara a apartamentului fiecarei proprietar din bloc pentru a se evita astfel de situatii?
2. Exista posibilitatea de a se anula in vreun fel contractul de vanzare-cumparare avand in vedere ca a fost luat prin prima casa?
3. Pot sa ii dau in judecata pentru hartuire sau pentru amenintare?
Multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.