Forum avocaţi > Litigii

Litigiu cu Dezvoltatorul intrat in faliment

17-10-2014

Am cumparat ap+locgaraj la inceputul lui 2010 in bloc nu f mare dar neterminat. Ap.era la rosu. Garajul, curtea, liftul neterminate sau nu existau deloc.Am platit pret de ap de lux. Ni s-a promis ca in 3 luni ap e gata. La fel si garaj, curte , lifturi, inclusive curte cu flori. Am alergat mult dupa proprietar ca sa ne termine ap, desi ii platisem pretul in integral. Ap a fost gata deabea in iul 2011. Atunci ne-am mutat, desi au mai fost multe de facut. Am terminat totul in ap dupa ce ne-am mutat.
Am fost primii care am cumparat.
In iunie-sept 2010 a turnat un fel de pavaj in curte de f proasta calitate si a pus niste lifturi mai proaste decat in blocurile comuniste. Se vedea ca erau facute din bucati , toate facute fara chitante, fara termene de garantie; evident la negru.
Ne-a promis timp de 3 ani ca "saptamana viitoare" va termina tot. De atunci au trecut 150 saptamani viitoare, si nu a mai facut nimic.
Garajul este neizolat, nefinisat si de cate ori ploua se inunda. Lifturile se strica f f des. Primele motoare s-au ars. Nu poate urca decat o persoana cu liftul. Pavajul din curte s-a degradat extreme de repede.
De atunci a vandut 48% dintre ap. Aici s-a oprit. La inceputul lui 2013 a mutat firma intr-un oras de provincie. A cerut acolo Insolventa, in speranta ca Instanta ii va da castig de cauza in litigiul cu Banca. A ajuns si la Curtea de Apel Buc. Dosarul s-a intors la Tribunalul din provicie.
Acolo in ultima Instanta s-a pronuntat Falimentul , ier lichidatorul judiciar trebuie sa intocmeasca liste cu numele si adr creditorilor si creantelor nascute.
Deasemenea Instanta a dispus inventarierea si sigilarea bunurilor din averea debitoarei si a persoanelor carora le e imputabila insolventa.

Tin sa mentionez ca deasemenea vanzatorul ne-a incasat banii pt plata Utilitatilor dar nu le-a platit.
Au ramas datorii mari de platit la ENEL. Banii incasati de la noi au fost folositi numai pt plata APANOVA si lift deoarece acestea 2 au amenintat ca ne taie accesul.
Dezvoltatorul nu a mai platit nimic de la data intrarii in Insolventa.
Ne-a obstructionat sa constituim Asoc.Proprietari , prin intermediul a 2-3 cumparatori care se pare ca au ceva datorii la el.Oricum acestia se comporta f ciudat, de parca ar fi asociatii dezvoltatorului.

La sf lui noiembrie 2014 are un termen final la Tribunal.
Noi ne consideram extrem de nedreptatiti, pt ca am platit pret de lux pt un ap +garaj care nu au fost terminate si am dori fie sa ne recuperam prejudicial fie sa fie obligat vanzatorul sa termine ceea ce ne-a promis atata timp ca va termina.
De aceea am trimis prin posta la Tribunal un dosar cu descrierea situatiei reale a acestui bloc insotit de fotografii care atesta cele spuse.
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam?
Orice alte informatii ne sunt utile, pt a ne recupera prejudiciul.
Multumim
2014 10 17
Răspunde
 25-10-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Impotriva vanzatorului care a incasat banii ptr.utilitati dar,nu le-a platit puteti fromula plangere penala ptr.abuz de incredere sau gestiune frauduloasa in cazul in care aveati incheiat un contract de administrare a banilor.Ptr.recuperarea prejudiciului fiind vorba de o firma in insolventa , conform art.75(1) din Legea nr.85/2014,de la data deschiderii procedurii insloventei se suspenda de drept toate actiunile judiciare,extrajudiiciare sau masurile de executare silita ptr.realizarea creantelor asupra averii debitorului.Valorificarea drepturilor privind realizarea unor creante se poate face numai in cadrul procedurii insloventei,prin depunerea cererilor de admitere a creantelor.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.