Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

Somatie de plata si titlu executoriu petru neplata impozitului a uni teren extravilan

11-03-2013
Vizitator
Mama a primit o somatie si titlu executoriu pentru neplata impozit teren extravilan, pe numele ei dar terenul apartine bunicii mele care a decedat acum patru ani iar succesiunea nu a fost facuta.
Este normal ca aceasta somatie sa fie pe numele mamei mele atat timp cat succiesiunea nu a fost facuta?
Mentionez ca terenul se afla intr-o comuna din jud. Alba iar mama s-a nascut si locuieste in alt judet si nu stiu de unde au facut rost cei de la primarie de adresa si datele de buletin ale mamei.
Suma de plata este de 122 lei +132 lei majorari dar nu de cati ani nu a fost platit impozitul pentru ca din cate stiu de la bunica suma fiind mica o platea cineva din comuna.
Multumesc anticipat!
Răspunde
 13-03-2013
Vizitator
Atat timp cat nu ati renuntat la succesiune, aceasta se transmite de drept din momentul decesului.
Mergeti la un notar si dati o declaratie de neacceptare a succesiunii (ca de renuntare nu mai puteti da ca a trecut termenul de 1 an de optiune succesorala) conform Art. 1111 din noul Cod Civil:

Art. 1111

Declaraţia de neacceptare

Succesibilul care intenţionează să îndeplinească un act ce poate avea semnificaţia acceptării moştenirii, dar care doreşte ca prin aceasta să nu fie considerat acceptant, trebuie să dea în acest sens, anterior îndeplinirii actului, o declaraţie autentică notarială.

In orice caz, daca mama are si bunuri pe care doriti sa le mosteniti, mai bine platiti impozitul.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.