Forum avocaţi > Litigii

Executare silita

04-02-2015

Buna ziua,in luna mai 2014 mi-a fost infintata o poprire pe venit. Angajatorul a dat curs cererii executorului si imi retine o treime din venit pe care ii vireaza direct la executor restul de 66 % virandu-i in cont meu bancar. Am dus la banca hirtie doveditoare de la societatea unde sunt angajata din care reiese ca ei vireaza direct la executor iar restul care ii primest prin virament bancar sa-mi fie pusi la dispozitie! Timp de 8 luni de zile totul a decurs normal executorul primea o treime de la angajator iar eu restul in contul bancar.In luna ianuarie angajatorul a virat executorului o treime din salariu meu, iar restul de banilor care mi i-au virat in banca au fost redirectionati catre executor de catre institutia bancara. Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati cum pot rezolva aceasta problema si cine este vinovat de faptul ca cei 66% care imi reveneau mie de drept au fost virati la executor. Din punctul meu de vedere banca nu are nici un drept sa-mi gestioneze veniturile din cont atata timp cat ei au act doveditor ca sumele intrate in cont de la angajator imi revin mie si nu executorului. In acest caz mie mi-a fost retinut salariul 100 la suta adica odata cei 33% pe i-a dat angajatorul executorului si cei 66%care i-a dat banca executorului. Mentionez ca sunt divortata si am 2 copii minori in intretinere. Cineva ma intreaba ce vor manca copii mei azi sau maine sau timp de 30 de zile in care banca cauta vinovatul Va rog sa ma ajutati! Multumesc anticipat!
Răspunde
 05-02-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
In culpa se afla banca.Ptr.banca retinerea si virarea a 100% din salariul dvs.reprezinta imbogatire fara justa cauza.Poate fi actionata in judecata in temeiul prevederilor 1.345-1.348 NCC.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 09-02-2015
Vizitator
va multumesc frumos pt.raspuns.Am facut o analiza mai profunda pe extrasul meu de cont si am constatat ca din alocatiie copiilor imi luau o treime. Din cunostintele mele acestea nu sunt supuse popririi. Eu nu inteleg de ce din alocatii mi/au luat o treime iar din salariul deja poprit mi/au luat 100n%. Cineva trebuie sa raspunda pt.nedreptatea care mi s-a facut si chiar daca toata lumea imi spune ca nu stiu ce inseamna sa ma judec cu o banca eu nu voi sta cu mainile in san. Cand eu am gresit am platit. Mi se pare corect si firesc sa plateasca si ei atunci cand grwsesc...eu am platit cu penalitati la penalitati si doboanzi la dobanzi ei sa imi plateasca daune morale pt.k viata mea economica in aceasta perioada este un dezastru...copii nu inteleg ce se intampla si nu au nici o vina! va multumesc
Răspunde
 06-03-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Formulati contestatie la executare cu intoarcerea sumelor executate silit. Alocatiile copiilor nu pot fi pprite in niciun cuantum si pt nicio datorie. Pentru incalcarea procentului, la fel contestatie.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-03-2015
Vizitator
Buna ziua am o mare rugaminte am lucrat in 2013 in austria cu o firma la ingrijit batrini am lucrat doar o luna si 3 saptamini.Binenteles ca firma a platit abea acum la SVA datoriile.Mi sau blocat conturile Am vorbit la SVA Austria si au spus ca in urma achitarii au trimis scrisoare la Bucuresti la MFP str Apolodor 17/6 pentru deblocarea contului.Peste tot unde sun ma arunca ca pe o minge de la unul la altul.Nimenea nu imi da un nr de telefon unde sa pot intreba de acea scrisoare.Va rog daca ma puteti ajuta Mentionez ca scrisoarea din austria a fost trimisa in 4 februarieVa multumesc
Răspunde
 11-03-2015
Vizitator
Buna ziua ma numesc Covete Margareta am 61 de ani si sunt din Caransebes.In anul 2013 am lucrat la ingrijit batrini cu o firma prima data am stat 3 saptamini a murit batrina am venit acasa iar in august am fost la alta familie unde am stat 30 zile Ajungind acasa in ziua urmatoare am anuntat firma ca nu mai pot pleca ca era sotul foarte bolnav asa ne spuneau de la firma sa anuntam din timp.rugindu-i sa imi inchida actele.Toate bune pina am tot inceput sa primesc din Austria scrisori de la SVA ca am datorie la ei.Cind sunam la firma mi se spunea sa nui bag in seama ca ei au facut inchiderea si nu am de plata.Mentionez ca firma nu da nici un act sa ai tocmai pentru a nui putea da in judecata.Astfel am ajuns ca de la SVA sa fie facute acte pentru blocarea contului.Abea anul acesta in 27 si 30 ianuarie a platit firma acea datorie la SVA.Cei de la SVA au spus ca in urma achitarii sumei datorate au trimis scrisoare la MFP Bucuresti str Apolodor nr 17/6 pentru deblocarea conturilor.Cei de la noi neprimind nimic de la Bucuresti vor sa imi puna sechestru pe apartament de aceea tot sunam in toate locurile posibile sa dau de urma scrisorii.Chiar nu stiu ce sa mai fac va rog am fost la noi la ANAF si mi sa spus ca ei asteapta scrisoare de la Bucuresti .I-am rugat daca ei stiu sa imi dea un nr de unde a fost blocat contul si au spus ca nu poate sa imi dea asa ceva Deci nefiind eu vinovata intimpin fel si fel de greutati pentru ami debloca conturile si oprirea punerii sub sechestru a apartamentului..Nu stiu unde pot suna sa vad pe unde e acea scrisoare care a fost trimisa de SVA in Romania la data de 4 februarie.Va rog daca puteti sa ma indrumati caci un om sarac nu e ajutat nici in cazul meu eu nefiind vinovata va multumesc
Răspunde
 29-03-2015
Vizitator
Buna ziua.Sunt intr-o mare incurcatura si am nevoie de ajutorul dv.In 24.09.2013 am luat un imprumut de la un "car" dubios acum, atunci nu m-am gindit , pot trimite contractul pentru a putea fi analizat.Am luat un imprumut de 8400 pe 2 ani in momentul acordarii mi-a fost oprita dobinda pe primul an 1680 am platit 5400 sarind peste niste plati, rata era de 420 ron.Fara nici o instiintare m-am trezit cu poprire pe salariu si eu si giranti suma pe care o am de restituit este de 14050.200 avocat, 1250 executor ,7300 sold credit si restu dobinzi penalizatoare.In disperare pentru a ridica popririle de pe salariile girantilor am solicitat creditorului o reesâlonare a datoriei .Nu stiu ce calcule a facut el dar resalonarea s-a facut pe o perioada de 18 luni iar eu sunt obligatalaplata sumei de 1600 ron mult peste 30% din veniturile mele si ale girantilor.Mult chiar si peste venitul meu(1450)singura si cu un copil minor in intretinere.A trebuit sa treaca atita timp sa mi se aduca la cunostinta ca toate platile facute de mine s-au dus pe dob penalizaroare 0,5% pe zi.Dobanda cu care s-a facut reesalonarea este de 0,5% pe zi(0,5ori 365).Dupa un calcul simplu ar trebui sa platesc o dobinda de 182%.Rog frumos si multumesc anticipat .
Răspunde
 30-11-2017
Vizitator
Buna ziua sint intr o mare incurcatura ,am lucrat in 2015 in Austria 2 luni la ingrijit batrani ,,am anuntat firma ca nu mai pot pleca si primesc acum scrisoare de la SVA ca am datorii la ei ,,ce pot sa fac va rog ajutati ma cu un raspuns ,,,unde sa apelez
Răspunde
 30-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mariana a scris pe 30-11-2017:
Buna ziua sint intr o mare incurcatura ,am lucrat in 2015 in Austria 2 luni la ingrijit batrani ,,am anuntat firma ca nu mai pot pleca si primesc acum scrisoare de la SVA ca am datorii la ei ,,ce pot sa fac va rog ajutati ma cu un raspuns ,,,unde sa apelez

Ce conține exact scrisoarea prin care sunteți înștiințată că aveți datorii, ce se invocă?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-11-2021
Vizitator
Buna ziua am o dataorie de 3500 de euro la sva acuma am primit o citatie de la tribunalu cu cerere dedeschidere a procesului de insolventa asta ce inseamna?
Răspunde
 06-11-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Ce inseamna "sva"?
Datoria e pe firma daca s-a facut cerere de insolventa de catre creditor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.