Forum avocaţi > Litigii

Contract credit cu dobinzi penalizatoare de 182%

05-04-2015

Buna ziua.Sunt intr-o mare incurcatura si am nevoie de ajutorul dv.In 24.09.2013 am luat un imprumut de la un "car" dubios acum, atunci nu m-am gindit , pot trimite contractul pentru a putea fi analizat.Am luat un imprumut de 8400 pe 2 ani in momentul acordarii mi-a fost oprita dobinda pe primul an 1680 am platit 6000 sarind peste niste plati, rata era de 420 ron.Fara nici o instiintare m-am trezit cu poprire pe salariu si eu si giranti suma pe care o am de restituit este de 14050.200 avocat, 1550 executor ,7500 sold credit si restu dobinzi penalizatoare.In disperare pentru a ridica popririle de pe salariile girantilor am solicitat creditorului o reesâlonare a datoriei .Nu stiu ce calcule a facut el dar resalonarea s-a facut pe o perioada de 18 luni iar eu sunt obligatalaplata sumei de 1600 ron mult peste 30% din veniturile mele si ale girantilor.Mult chiar si peste venitul meu(1450)singura si cu un copil minor in intretinere.A trebuit sa treaca atita timp sa mi se aduca la cunostinta ca toate platile facute de mine s-au dus pe dob penalizaroare 0,5% pe zi.Dobanda cu care s-a facut reesalonarea este de 0,5% pe zi(0,5ori 365).Dupa un calcul simplu ar trebui sa platesc o dobinda de 182%x .Am solicitat creditorului sa imi arate calculele cu care s-a ajuns la astfel de sume sune ca s-au arhivat si nu mi le poate arata. In decembrie creditul a fost reziliat si declarat scadent anticipat cu suma de 9054,40 (5850 credit 770 dobinzi pina la finele contractului- ori este scadent ori platesc pina la termenul din contract ) dob penalizatoare2434,40 De ce mi se mareste valoarea creditului la 7500 daca a fost declarat scadentRog frumos si multumesc anticipat .
Răspunde
 06-04-2015
Iasi
0744508969
avocat.luciadinu@yahoo.com
Facebook
Buna ziua,

Speta dvs este una complexa care presupune o analiza detaliata (studiu dosar creditare, studiu dosar executare etc.). La acest moment dvs sunteti executata silit si aveti 15 zile de la momentul la care vi s-a comunicat somatia (sau de la momentul la care ati aflat despre executare, avand in vedere faptul ca poprirea se realizeaza fara somatie) timp in care puteti SI TREBUIE sa formulati CONTESTATIE LA EXECUTARE. Puteti cere anularea executarii silite si suspendarea acesteia pana la solutionarea definitiva a cauzei.
Totodata, va sfatuiesc sa demarati si o actiune paralela de anulare a clauzelor abuzive din contractul incheiat cu profesionistul.
Va recomand sincer sa apelati urgent la un avocat pentru ca pe un forum nu veti gasi o solutie concreta la problema dvs, doar opinii juridice, or in speta dvs va aflati intr-o situatie destul de grava.

Mult succes!

Avocat Lucia Dinu
Iasi, Splai Bahlui nr. 24, bl. C-1. sc. D, parter, jud. Iasi
Tel/fax: 0232/261.986
Mobil: 0744/50.89.69
e-mail: avocat.luciadinu@yahoo.com
Răspunde
 18-04-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Puteti formula contestatie la executare prin poprire,daca mai sunteti in termen,mai puteti formula actiune in insatna ptr.anularea clauzaelor abuzive din contractul de credit.Oricum, trebuie sa consultati un avocat,sa mergeti cu actele pe care le aveti si sa stabiliti impreuna strategia de aparare.Raspunsurile de pe forum nu va pot ajuta in mod efectiv sa formulati o actiune care este destul de complexa si de durata.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 25-07-2016
Vizitator
Buna ziua, am contractat un credit de la un Ifn, Ferratum mai exact si nu l-am mai platit deoarece am ramas fara servici.Creditul a fost preluat de catre cei de la Credit express care acum ma suna si ma amenința cu executarea silită. Ce pot sa-mi facă daca nu înregistrez venituri și nu am imobile pe numele meu. Multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.