Forum avocaţi > Litigii

Geamuri crapate dupa salbare cu folie

05-04-2015
Vizitator
Buna Ziua , in ziua de 13 martie 2015 firma noastra prestatoare de Montaj si comercializare a foliei solare a primit un mail de la o alta firma care spunea urmatoarele: " Numele meu este "anonim" sunt reprezentant al firmei sc . anonim . S.a , si am dorii o oferta de pret pentru salbarea geamurii (tratate) cu folii protectoare pentru soare.
Asteptam oferta dvs."

Am trimis oferta , cu un contract cu nr in care am specificat printre clauze si : Garantia prestatorul garanteaza pentru serviciile prestate in felul urmator: Folia va fii lipita corect , nu se va dezlipii de pe geam ,nu va face bule , si nu se va decolora neuniform pe o perioada de 7 ani, incepand din data de 03.15

Asadar , ne-am inceput activitatea , am finalizat comanda , dansii aveau cateva geamuri sparte de care le-am adus la cunostinta , dupa montaj am facut facturile , am ajuns acasa , dansii ne-au achitat suma restanta , iar dupa aproximativ 2 saptamani, 3 din geamurile pe care am aplicat folie , au inceput sa crape .

Unul din reprezentantii beneficiarului ma sunat si mi-a spus ca 3 din geamuri au crapat , si ca daca le pot da ceva in scris cum ca firma noastra sa raspunda in cazul in care mai crapa unul din geamuri .

Le-am spus ca , eu nu raspund de calitatea geamurilor , ci doar de calitatea foliei pe care au comandat`o , nu ne asumam calitatea geamurilor ci doar ce am mentionat in contract, ei cand au comandat folia , nu ar fii trebuit sa se intereseze mai intai la fabricant daca le da acordul sa aplice folie pe geamuri laminate ?

In momentul in care comanzi sa ti se faca un balcon , nu consulti un structurist , un arhitect, poate am dat un exeplu prea exagerat ...

Am uitat sa mentionez ca , geamurile sunt laminate , iar dansii cand au cerut oferta de pret au cerut si pentru interior si pentru exterior , pentru interior oferta de pret era mai mica , iar garantia mai mare , iar pentru exterior garantia era mai mica , iar oferta mai mare , din pacate au acceptat pentru interior , noi nu am avut de unde sa stim ca geamuril, vor pleznii cand va da caldura , practic ei nu aveau o foaie cu datele tehnice ale geamurilor , asa au cumparat cladirea , acum vreau sa stiu daca pot patii ceva pe cale juridica .

Dupa ce ma sunat ,m-am interesat la cei de la fabrica si mi-au zis ca da , pleznesc daca geamurile sunt laminate , si ca si varianta aplicarii foliei pentru exterior era periculoasa , asadar am sunat si le-am explicat tot ce mi sa zis , le-am zis ca daca vor ma pot duce sa le dau foli@ jos , dar vor murii de cald iar , pentru ca in interior muncesc 600 de oameni si efectul de sauna se simte , iar alta varianta pe care le-am recomandat`o e sa lase geamul asa crapat 15 - 20 de ani cu folia pe el iar cand isi amortizeaza investitia sa-si puna geamuri laminate direct cu protectie solara.

Inainte de a ma contacta pe mine , au mai licitat cateva firme , daca stiam renuntam.
Am muncit pe rupte , si ma asteptam sa fie totul bine si perfect, sa putem fii recomandati si in alte parti.

Sper ca m-am facut inteles ,si astept un raspuns de la dvs.

Va multumesc mult.
Daniel
Răspunde
 05-04-2015
Vizitator
Pentru inceput, este bine ca nu s-a prevazut in contract vreo obligatie din partea dvs. in cazul in care se intampla ceva cu geamurile. Cu atat mai mult nu trebuie sa acceptati sa semnati acum vreun act aditional la contract in acest sens. Aceasta doar v-ar putea inrautati situatia intr-un eventual litigiu in instanta.

Daca veti fi dat in judecata, ramane de vazut daca instanta va aprecia ca suntetiresponsabil de craparea geamurilor. Evident, in acest caz va trebui facuta o expertiza de catre un expert autorizat si instanta va tine cont de concluziile expertului.
Răspunde
 05-04-2015
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns , va dati seama ca daca imi cereau sa garantez evolutia geamului dupa aplicarea foliei , renuntam pentru ca noi nu cunoastem datele tehnice ale geamurilor , fiind geamuri clare termopan, nu am avut de unde sa stiu ca sunt si laminate , cei de la fabrica mi-au spus ca si daca puneau Jaluzele Verticale s-au orice tip de draperie , apropiate de geam duceau la crapare , pentru ca reflexia caldurii din orice corp apropiat de geam , reflecta caldura tot in geam si sticla laminata la caldura foarte mare flambeaza si crapa... macar folia are rol antiefractie si retine fasiile de geam crapate.

Inca o odata , va multumesc pentru raspuns, si sper sa nu se ajunga la procese , si sa inteleaga.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.